Såld Gedigen stenvilla, Anno 1958, med underbar trädgård i soligt syd-västläge med pool. Stort Garage.

Husensjövägen 24

Husensjö

Gedigen stenvilla, Anno 1958, med underbar trädgård i soligt syd-västläge med pool. Stort Garage.

Välkommen till populära Husensjö. Tidstypisk femtiotalsvilla med en både praktisk och väl tilltagen tillbyggnad. Villan är i bra skick och lämpar sig för barnfamiljen att växa och trivas i. Underbar trädgård i soligt sydväst-läge med pool och nytt pooltak. Villan erbjuder generösa sällskapsytor med vardagsrum/matplats samt ett härligt allrum på entréplan med stilrent kök, där det ryms en vardagsmatplats, välkomnande entré, stora fönsterpartier (skjutbara) i tillbyggnaden, med härlig vy utöver den prunkande trädgården i soligt läge. På entréplan kan ett sovrum skapas om så önskas. Idag är det två bra sovrum på ovanvåningen med tillhörande WC. Ett sovrum/tonårsrum i källaren. Källaren har för övrigt generösa utrymmen med bl a tvättstuga, relaxrum med dusch och bastu, matkällare samt två stora rum för förvaring. Garaget är väl tilltaget med plats för både bil och motorcyklar. Varmt välkomna att kontakta fastighetsmäklare Ulf Löwander för mer info eller boka en enskild visning.

Fakta

Adress:
Husensjövägen 24
Område:
Husensjö, Helsingborg
Kommun:
Helsingborg
Fastighetsbeteckning:
HENRIETTA 8
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla med källare
Byggnadsår:
1958
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster:
isolerglas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Självdrag samt frånluft
Fasad:
Tegel
Tak:
Betongpannor, nylagt 2022.
Stomme:
Betong
Plåtarb.:
Målad plåt
Bjälklag:
Betong
Grundläggning:
Källare
Murstock:
Tegel
Badrum:
2 st
Eldstad:
Öppen spis och kamin
TV- Internetutbud:
Fiber indraget 2020
Gästtoalett:
Ja
Allmänt skick:
Gott
Huvudsakligt vädersträck:
Söder-Väster

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Beskrivning

Lite av varje

Välkomnande entré och hall med praktiskt klinkergolv, bra avhängnings möjlighet och förvaring genom platsbyggda garderober med skjutdörrar. Helkaklat duschrum i neutrala färger, duschväggar, vägghängt skåp, handdukstork, wc, tvättställ och spegel.  Generöst vardagsrum med parkettgolv, där ni enkelt delar av till ytterligare ett sovrum om så önskas. Här finns plats för både soffgruppen samt matbordet. Ett trappsteg ner finner ni sällskapsrummet med vattenburen golvvärme, där ljuset flödar in från söder, som kan vara vad ni behöver (idag en matsal) eller känner för med klinkergolv och skjutpartier till den underbara trädgården i soligt söder-västerläge. Myshörnan vid kaminen har parkettgolv och ljusa väggar i en beige nyans, här kan också vara matplats om ni så önskar. Stilrent Kök i vitt med matplats, grå bänkskivor och ljust klinker på golv med vattenburen golvvärme. Maskinell utrustning bestående av kyl/frys, spishäll, fläkt, inbyggd micro och ugn samt diskmaskin. En vitmålad, bra trappa med ett tidstypiskt blyinfattat fönster halvvägs till Ovanvåningen med möblerbar hall som idag är hemmakontoret, ett praktiskt wc och två generösa sovrum. Källaren erbjuder ett stort allrum som idag är gästrum/tonårsrum med fräscht parkettgolv och ljusa väggar. Stor tvättstuga med kakel och klinker. Relaxrum med dusch och bastu. Matkällare. För övrigt finner ni här generösa förvaringsutrymmen. Underbar trädgård i soligt söder-västerläge med pool och trädäck.

Säljaren berättar

2020 Installation av fiber

2021 Målning invändigt, nytt pooltak, trädäck runt poolen

2022 Nytt tak (betongpannor), plåt, vindskivor (plåtade) samt bygge av Pergola.

2023 Utbyte av enstegsfasad till luftad fasad på tillbyggnad och garage samt ommålning av densamma.

Info; oklart om luft-luft värmpumpen till poolen fungerar. Elgolvvärme i hall är ur funktion, men förberett för radiator.

 

Husensjö

Omåttligt populära Husensjö med detta attraktiva läge, med bra bussförbindelser till centrum, har man också nära till naturen i Jordbodalen med promenadstigar, utegym och lekplatser. Det är bekvämt cykelavstånd till såväl Filbornabadet som Olympia, skolstaden och centrum. Omgiven av vackra hus, gator och vacker natur. Här bor man endast 10 minuter från Helsingborgs centrum. Området Husensjö präglas av ett obeskrivligt lugn och är väldigt barnvänligt. Pendlar man med bil eller tåg så är tillgängligheten bra med närhet till både buss, tåg och motorväg.

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Ulf Löwander
Fastighetsmäklare