Såld En mycket trivsam familjevilla med härlig trädgård i bästa solläge med pool. Hela 6 sovrum.

Alnögatan 142

Rydebäck

En mycket trivsam familjevilla med härlig trädgård i bästa solläge med pool. Hela 6 sovrum.

Villan för den stora familjen och förmodligen ett av det bästa & lugnaste läget på Alnögatan. Här erbjuds ni spatiösa sällskapsytor, ett stilsäkert, snyggt kök och sovrum med walk-in-closet samt badrum och vardagsentré med tvättstuga på entréplan. Ovanvåningen är luftig med ett stort allrum centralt placerat, fräscht badrum med badkar och hela fyra sovrum. Utemiljön är underbar med sitt soliga syd-västläge, den härliga poolen, altan under tak samt en mindre gräsmatta, för barnens alla lekar. Trädgården är helt insynsskyddad med lugnt, fint läge invid bäcken och stigen ner till stranden. Carport i länga och gott om parkeringsplatser. Varmt välkomna att kontakta fastighetsmäklare för mer info och boka visning.

Fakta

Adress:
Alnögatan 142
Område:
Rydebäck
Kommun:
Helsingborg
Fastighetsbeteckning:
DALSKÄR 30
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadsår:
1979
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.

Ekonomi

Driftkostnad

Beskrivning

Rum för rum

Välkomnande och luftig entré/hall, skjutgarderober med bra förvaring och en vitmålad trappa till ovanvåningen. Stort, stilrent Ballingslövskök i svartbetsad ek, snygga o praktiska arbetsbänkar i sten med vitt kakel bakom, frostade glasluckor, effektfullt med många spotlights, praktisk och smakfull köksö med stor, ny spishäll och snygg köksfläkt (kolfilter), hel kyl o frys, diskmaskin samt ugn o micro. Nylagt linoleumgolv i fräsch grå nyans, ljusa väggar. Stort matrum i fd vardagsrum med ljusa väggar samt en stensatt fondvägg i ljusbeige nyans. Öppet mot nya vardagsrummet (tidigare uterum), flertalet spotlights i tak, stora fönsterpartier ut till trädgården där ljuset praktiskt taget flödar in från ett soligt söderläge, partierna är delvis öppningsbara där en av de glasade dörrarna leder er ut till altanen under skärmtak. Vidare i hallen når vi ett helkaklat fint badrum i grå och vita nyanser med duschhörna, dubbelvask med kommod och spegelskåp, spotlights i tak, handdukstork och ett litet praktiskt fönster. Nu till master bedroom med en enorm walk-in-closet och glasad altandörr till trädgården. Klädkammare. Praktisk och väldigt rymlig vardagsentré med tvättstuga.

Ovanvåning med ett riktigt rymligt allrum i ljusa färger. Hela 4 sovrum som enkelt kan göras till 2 stora, kupa i allrummet samt i ett av sovrummen samt 4 fönster på de båda gavlarna (ett i vardera sovrum). Helfräscht badrum med brun klinker, vit kakel och spotlights i tak och en kommod i snygg valnötsdesign.

Utemiljön är helt underbar och i stort sett helt insynsskyddad där uteplatserna, både stensatt, trädäck samt under tak och poolområdet som ger er enorm livskvalité. Läget som är helt i söder-väster ger er enormt mycket sol och ljus där bäcken porlar utanför häcken och stigen leder er ända ner till Rydebäcks fantastiska badstrand med den långa bryggan. Fd förrådet tjänstgör idag som familjens gym och den tillbyggda delen invid förrådet är idag ett perfekt tonårsrum eller varför inte gästrum/hemmakontor. Varmt välkomna att boka en visning.

 

Säljaren & förra ägaren berättar

2013 ombyggnation av uterum till vardagsrum, byta av samtliga fönster.

2015 Varmförråd på trädgårdssidan

2016 planerade om hela trädgården, byggde pool, trädäck, cykelförråd, port baksida, utvändig målning, renoverat grovkök och bytt ut maskiner samt varmvattenberedare. Automatsäkringar, jordad el och nya innerdörrar.

2018 Ändrade sovrum nere med walk-in-closet

2019 Ny luft-luft värmepump

2020 Ny luft-luft värmepump till poolen, skärmtak uteplats, ändrade trädgården på framsidan med växter och stensättning, renovering/uppdatering av badrummen

2021 Tvättat och bytt ut trasiga takpannor, målat och impregnerat taket, nya ytterdörrar, målat undertak, hängrännor och stuprör.

2022 Paxfläkt i badrummet nere, målat hela ovanvåningen, ny tvättmaskin, ny induktionshäll, nytt golv i kök, poolskydd fär både vinter och sommar, Fixat till tonårsrum/gästrum/kontor ute i varmförråd, byggt sovalkov och satt in freshventiler, Gamla förrådet har blivit ett gym.

Rydebäck

Välkommen till Rydebäck!

 

Strax söder om Helsingborg och fiskeläget Råå ligger detta fina bostadsområde som från 60-talet vuxit till ett av Europas största. Här bor den som vill bo nära Helsingborgs stad, utan att vara långt från havet. Rydebäck ligger fantastiskt utmed med en flera kilometer lång sandstrand som sträcker sig hela vägen mellan Råå och Fortuna. 

Stranden är en av Skånes bästa, härligt långgrund med fin sand - perfekt för både två- och fyrbenta busfrön! Vill du hellre bada från brygga så finns det också. Tack vare de många cykel- och gångvägarna i Rydebäck är det enkelt att ta sig runt hela byn på nolltid.

 

Rydebäck har ett aktivt föreningsliv och här finns många trevliga aktiviter att välja mellan, förutom fina joggingspår finns gym, yogastudio och fotbollsplan där både barn och vuxna kan spela samt en välkänd golfbana, Rya gk, med ett ofattbart vackert läge utmed stranden. Flera dagis finns, både kommunala och Montessori samt en äldre och nybyggd skola från åk 0-9. 

Rydebäck har ett bra serviceutbud med livsmedelsbutik, spa, apotek, vårdcentral, bibliotek samt flera trevliga krogar som t.ex. Resturang Tegel, 2 pizzerior mm. En fin cykelväg med utsikt över Öresund, Ven och Danmark leder till Råå där ni har en av Skånes största småbåtshamnar och flera trevliga butiker och krogar.

 

Närheten till E6:ans påfart gör det enkelt för den som pendlar, oavsett om du ska söder- eller norrut. Vill du hellre åka tåg så finns en station med generös tidtabell. Området trafikeras också med buss som enkelt tar er till Helsingborgs centrum.

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Ulf Löwander
Fastighetsmäklare