Såld Lantlig gårdsidyll på Vikbolandets grönskande landsbygd!
Besiktigat

Östra Husby Valla 2

Vikbolandet

Lantlig gårdsidyll på Vikbolandets grönskande landsbygd!

Grusvägen leder dig in till denna fantastiska gårdsidyll dryga 3 km från Östra Husby. Mangårdsbyggnaden om hela 223 kvm och med anor från 1860-talet har med sina stora sällskapsrum, exponerade takbjälkar och flertalet eldstäder bevarad atmosfär från gårdens tidiga dagar. Idag rymmer gården ett fantastiskt hem med grönskande fruktträdgård, lillstuga och ladugårdsbyggnad med loge som tillsammans med den stora tomten om närmare 6 300 kvm ger alla förutsättningar för ett idylliskt boende med lika många guldkorn som möjligheter.

Livet på Valla är inte bara fridfullt, öppet och lantligt, utan ligger dessutom nära både bekvämligheter och kommunikationer. Inom dryga 3 km når du Östra Husby med välsorterad ICA-butik, skola F-9, vårdcentral, apotek, pizzeria och goda bussförbindelser till Norrköping.

Varmt välkommen till Valla, en lantlig gårdsidyll på Vikbolandets grönskande landsbygd!

Fakta

Adress:
Östra Husby Valla 2
Område:
Vikbolandet
Kommun:
Norrköping
Fastighetsbeteckning:
VALLA 1:5
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
2-plansvilla
Byggnadsår:
1866 Om-och tillbyggt 1986
Vatten och avlopp:
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.
Fönster:
2-glas och 3-glas
Uppvärmning:
Ytjordvärme, vedpanna samt eldstäder. Ytjordvärmen ligger på grannens mark, servitut saknas.
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Trä
Tak:
Tegel. Takbyte genomfört 2015.
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Krypgrund samt källare
Murstock:
Tegel
Eldstad:
1 kakelugn, 1 eldstad samt 3 öppna spisar
TV- Internetutbud:
Fiber

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Beskrivning

Hall
Till huset finns två entréer, vardagsingången från gaveln och huvudentrén som vetter mot trädgården på framsidan. Entréhallen nås via gaveln och här finns gott om plats för förvaring och avhängning av ytterkläder. Klinkergolvet täcker hela hallen som ligger i praktisk anslutning till både gäst-wc, tvättstugan och köket.

Tvättstuga
Ljus och funktionell tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare samt goda bänkytor och förvaringsutrymmen. Rummet är kaklat och målat och har ett större, öppningsbart fönster som ger tvättstugan ett trevligt klimat.

Gäst-wc
Med ingång från hallen finns den helkaklade gästtoaletten med wc och handfat.

Kök
Öppet och trivsamt kök med gott ljusinsläpp och utgång mot altanen i soligt sydvästläge. Köket har goda arbetsytor och är utrustat med bland annat kyl/frys, diskmaskin och diskbänk med utsikt över trädgårdens fruktträd med bland annat äpple, päron, plommon och körsbär.

Matsal
Intill köket ligger den stora matplatsen med utgång mot altanen och plats för långbord eller en praktfull matsalsmöblering. Rummet lämpar sig utmärkt för årets alla högtidsmiddagar, födelsedagsfiranden och släktmiddagar. Rummet har en mycket fin rymd och trivsam känsla som förstärks genom brädgolvet som är uthugget av träd från omgivningen.

Pianorum
Mellan matsalen och vardagsrummet finns ett av Vallas trevligaste rum. Vad som tros vara den gamla tamburen omges av braskaminen och vackra originaldetaljer som den vackra takmålningen från husets tidiga dagar. Idag står här ett piano och rummet har fina förutsättningar för hantverk, hobby och inredning.

Vardagsrum
Sällskapsrummet i gavelläge karaktäriseras av exponerade träbjälkarna från vägg till tak, braskaminen med kassett och det rika ljusinsläppet från tre håll. Här finns dessutom ett vackert originalgolv, tidsenliga tapeter och rum för trivsam möblering med soffgrupp och fåtöljer.

Entréhall
Förbi sällskapsrummet kommer du till den stora och representativa entréhallen. Med ingång från gårdsplanen, upp för trappen och förbi farstukvisten finns hallen med fritt ljusinsläpp och ett elegant rustikt brädgolv.

Duschrum
Duschrum i anslutning till entréhallen. Helkaklade ytor och utrustat med wc, handfat och dusch.

Övre hall/sällskapsrum
Trappen upp leder till övervåningens knytpunkt. Sällskapsrummet har plats för soffgruplsmöblemang och har precis som många andra av husets rum en egen eldstad. Från rummet nås det stora sovrummet, en större klädkammare och arbetsrummet.

Sovrum 1
Husets största sovrum ligger i gavelläge med fönster åt tre håll. Rummet är både påkostat och genomtänkt med golv i kanadensisk lönn och är även förberett för att enkelt kunna dela upp i två sovrum. Elen är redan dragen och förberedd för två sovrum, två fönster finns i varje ände och planlösningen tillåter en egen ingång från den övre hallen.

Arbetsrum
På övervåningen finns ett stort arbetsrum som du kan nyttja som du vill. Idag används rummet som ett hemmakontor med extra allt - bra förvaringsmöjligheter, plats för skrivbord och fåtölj och med fönster åt tre håll vilket både ger ett härligt ljusinsläpp och en mycket trevlig utsikt. 

Bibliotek
Intill arbetsrummet ligger husets egna bibliotek. Med fina ytor för platsbyggda bokhyllor, öppen spis och ingång till separat förråd. Önskas ett extra sovrum är den här ytan att bra bibliotek, annars nyttjas det utmärkt även som hobbyrum för kreativa stunder.

Sovrum 2
Med kakelugn och egen klädkammare ligger det andra sovrummet på motsatt sida av huset. Här finns fina ytor, bra ljus och plats för både säng och skrivbord.

Badrum
På övervåningen finns ett badrum med våtrumsmatta och kaklade väggar. Rummet är utrustat med wc, två handfat, badkar och bidé.

Källare
Den mindre källaren innefattar både pannrum, förvaringsutrymmen och en yta som är förberedd att nyttjas som bastu.

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Oskar Skagervik
Fastighetsmäklare