Header image
Såld KÄNSLA OCH KVALITET PÅ UNIKT STRANDLÄGE
Dolda fel-försäkrat
Besiktigat

Svärtinge udde 27

Svärtinge Udde

KÄNSLA OCH KVALITET PÅ UNIKT STRANDLÄGE

Sällan ges chansen att förvärva ett unikt strandläge förenat med ett boende uppfört med så utbredd kvalitet. Med slående utsikt över Glan och ett läge långt utöver det vanliga ligger detta stilfulla timmerhus anno 1997.

Längst in på återvändsgata ligger timmerhuset uppfört med finskt hantverk och har de senaste åren med känsla, kvalitet och detaljrikedom förädlats till ett hem väl värt namnet.
Från husets alla sällskapsrum har du fri sikt över vattnet och utnyttjas särskilt väl på altanen, från jacuzzin eller från pergolan intill strandkanten. Stranden och fastigheten delas av via en samfällighet dit bara du och grannen har tillgång, vilket gör att du har tillgång till en privat sandstrand med möjlighet till flytbrygga, båt, bad och fiske.
Utöver bostadshuset finns även ett dubbelgarage från 2019, isolerat gästhus med eget duschrum och möjligheter till växthus, snickerier och en kvalitativ fritid.
Varmt välkommen till ett boende som måste upplevas på plats!

Fakta

Adress:
Svärtinge udde 27
Område:
Svärtinge Udde, Norrköping
Kommun:
Norrköping
Fastighetsbeteckning:
ÖSTRA ENEBY 6:52
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla
Byggnadsår:
1997 Tillbyggnad 2016
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster:
2-glas. Aluminium/argon.
Uppvärmning:
Luft/luft-värmepump och braskamin
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)
Fasad:
Timmer
Tak:
Tegel
Stomme:
Timmer
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Torpargrund
Badrum:
2 st
Eldstad:
Braskamin
TV- Internetutbud:
Fiber via Nodra
Gästtoalett:
Ja

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Beskrivning

Entré
Sjöutsikten är närvarande redan innan du öppnar ytterdörren. Inne i hallen pryds golvet av en ljus ekparkett och väggarna av vitmålat exponerat timmer som löper längs med hela entréplanet. Här finns direkt anslutning till gäst-wc, dusch-och tvättrum samt bastun.

Kök
Ett av husets absoluta höjdpunkter är köket. Vitt och rustikt timmer möter antracita, moderna ytor i en smakfull kombination där allt du kan önska från ett kök finns på plats. Rejält tilltagna ytor, integrerade vitvaror, breddad induktionshäll, vinkyl och utökade bänkytor med barstolar är några av kökets egenskaper. Köket pryds av fönstret ovanför diskbänken där den ostörda utsikten öven Glan lätt kan misstas för en tavla som skiftar färg längs kvällen.

Vardagsrum
I öppen planlösning mellan kök och vardagsrum ligger den stora sällskapsytan med plats för soffgrupp och matbord. Långbordet gör sig lika pampigt som representabel med brakaminen i ena gaveln och panoramavyn över vattnet i den andra. Allt utsmyckat av det eleganta timret längs väggarna. Matplatsen ut mot vattnet byggdes ut 2015 med stora fönsterpartier som går näst intill golv till tak och har egen utgång till altanen.

Terrass
Läget gör sig allra mest närvarande från husets rymliga terrass. I rakt sydvästläge har du sol från förmiddag till kväll och oavsett vardag eller fest är det här platsen att vara på. Skyddat under tak finns soffgruppen i skuggan, både grill och middag kan hållas med utsikt över sjön och kvällen kan rundas av med skymningssol och samtal i spabadet. Trappen ner leder till den stora och plana gräsytan som lämpar sig utmärkt för midsommarfirande, långbord och sommarlek.

Sovrum
Sovrummet på nedre plan ligger i svalt hörnläge. Rejäla plankgolv, vitmålat timmer och platsbyggda garderober karaktäriserar rummet som även kan nyttjas som hemmakontor.

Dusch/tvättrum och bastu
Innanför entrén ligger duschrummet med välfungerande bastu. Här ryms även tvättmaskin, torktumlare och tvättställ vilket samlar hushållssysslornas bestyr på en och samma plats. 

Gäst-WC
I anslutning till ingången finns gäst-wc:n med kommod och vägghängd wc. Även här följer det vita timret och under golvet ligger en trivsam komfortvärme.

Allrum övre plan/sovrum
Några steg upp för den specialdesignade trappen ligger övervåningens allrum med öppet upp till nock. Rummet har under 2022 förberetts för att bygga en takterrass med fastighetens bästa utsikt. Ny altandörr och nytt fönster finns på plats, såväl som infrastruktur och ritningar för en utbyggnad. Rummet lämpar sig väl för att byggas om till ett större sovrum med walk in-closet, generös takhöjd och egen uteplats.

Sovrum
På svalt och ljust läge ligger husets stora sovrum med öppet upp till nock. Timret följer upp till övervåningen och en mörk heltäckningsmatta finns på golvet. 

Badrum
På övervåningen finns ett badrum "en-suite". Trivsamt med svart kakel och timmer finns badrummet med badkar, vägghängd wc och en mörk våtrumsmatta.

Gästhus
Med privat läge förhållande till huvudbyggnaden ligger ett fräscht och isolerat gästhus inrett 2019. Huset rymmer ca 22 kvm och är fördelat via rymligt sovrum och duschrum med egen wc och dusch. Detta är ett perfekt komplement för ett extra sovrum, gäster eller för tonårsbarnet som önskar ett mer enskilt boende.

Garage
2019 byggdes garaget om hela 50 kvadratmeter och port med fem meter i bredd. Golvet är specialbehandlat för att tåla hårt slitage och underlätta avrinning och underhåll. Utrymme finns även för både förvaring och snickerier.

Genomförda renoveringar

2012 - Utbyggnad av altan
2013 - Ny braskamin/skorsten
2013 - Renovering WC övervåning
2014 - Ny luftvärmepump
2014 - Nytt spabad (Swebad)
2015 - Utbyggnad vardagsrum/matplats
2015 - Installation av terrassmarkis
2016 - Målning av samtliga byggnader
2018 - Installation av solceller
2018 - Nytt parkettgolv i hall, kök och vardagsrum
2018 - Ny trappa inomhus
2018 - Nytt kök (IKEA)
2018 - Ny luftvärmepump
2019 - Byggnation av garage och gäststuga
2020 - Ny entré och ytterdörr
2021 - Ventilationskontroll och rengöring
2021 - Anslutning fiber (Norra)
2021 - Ny pergola
2022 - Ny fasad, dörr och fönster övervåning

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Oskar Skagervik
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Andreas Lundqvist
Fastighetsmäklare