Såld Internationell klass på ett av Norrköpings mest attraktiva lägen.

Almgatan 4

Kneippen

Internationell klass på ett av Norrköpings mest attraktiva lägen.

Några få gånger per decennium kommer den ut på marknaden - lägenheten som har allt och lite till. På lummigt läge mitt i Kneippen ligger denna totalrenoverade våning om 180 kvm som de senaste åren förädlats till en av Norrköpings absolut mest exklusiva lägenheter. Bostaden bär dryga 260 cm i takhöjd och disponerar fyra sovrum och sociala sällskapsrum i fil, omslutna av fiskbensparkett i original, munblåsta fönster i färgat glas och väldetaljerade stuckaturer genom hela lägenheten. Här lyser de kvalitativa och noggrant utvalda materialvalen i varje hörn med detaljer som kranar i obehandlad mässing, badrumsinredning från Burlington och bevarade elementskydd i rotting.

Till lägenheten hör även ett stort, isolerat uterum med kofferterat tak och prydnadskamin. Från uterummet når du den stora trädgården dit bara du och dina två närmaste grannar har tillgång.

Välkommen att höra av dig till mäklaren för mer information.

Fakta

Adress:
Almgatan 4
Område:
Kneippen, Norrköping
Kommun:
Norrköping
Lägenhetsnummer:
1002  /  1002
Typ:
Lägenhet
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1926
Fönster:
2-glas och 3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Mekanisk till- och frånluft
Badrum:
3 st
Balkong:
Inglasat uterum
Eldstad:
Öppen spis
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Fiber via Nodra
Inkluderat i avgift:
Värme, vatten, fast avgift el och parkering.
Hiss:
Nej

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
483 kr
Överlåtelseavgift:
1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Okänt

Energideklaration

Utförd
2018-01-15
F
157 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 5 personer
9 446 kr/år
3 439 kr/år
12 885 kr/år

Förening

BRF Bävern i Norrköping
769604-5819
Ja

Om föreningen
BRF Bävern i Norrköping är en äkta förening som består av 3 bostadsrätter och 5 hyresrätter. Föreningen har mycket god ekonomi och stabila intäkter från hyresgästerna.

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen har flera gemensamma utrymmen som är fria att nyttja av bostadsrättshavarna. Här finns bland annat ett gästrum, förråd för både förvaring och cyklar, extra dusch och wc samt tvättstuga. På gården finns även ett större isolerat förråd för extra förvaring.

Parkering
Fri parkering finns i anslutning till fastigheten där det även finns separat gästparkering. Önskas plats för fler bilar finns boendeparkering på gatan utanför för 250 kr per månad.

Beskrivning

Hall
Lägenheten nås genom en av bostadens tre entréer. Med egen ingång från Lötgatan når du huvudentrén med rymlig hall och goda, välkomnande ytor. Önskar du istället nyttja entrén från trapphuset eller ingången från uterummet kan du bevara huvudentrén ostörd eller ge familjens medlemmar en egen ingång. Innanför dörren till huvudentrén nås du av kvalitet från första ögonblick. Kalksten ligger innanför dörren som sedan övergår i behandlad fiskbenskparkett i original, mönstrad bröstpanel och stuckaturer introduceras och löper sedan vidare till bostadens sociala ytor.

Allrum/matsal
När första intrycket lagt sig når du vad som kan vara ett av Norrköpings vackraste rum. Med allrum och matsal i fil fortsätter vyn vidare genom köket som endast skiljs av via den infällda skjutdörren. Nuvarande ägare har med omsorg och fingerfärdighet återställt rummet i en stil tidsenlig med bostadens uppförande. Nyskapade stuckaturer, takrosetter och pricksäker väggdekor smälter samman med burspråken och originaldetaljerna som göms i den lätt knarrande fiskbensparketten, de munblåsta fönsterrutorna i färgat glas och elementskydden i svärtad rotting. Här gömmer sig även den dolda luckan i väggen som vittnar om tidigare ägares värdefulla handlingar, men som sedan dess främst nyttjats som en värdig plats för vitrinskåpets ädlaste drycker.

Kök
Genom salen tar du dig förbi den öppna spisen, genom skjutdörrarna med mässingsdetaljer och vidare in i köket. Electrolux Sentence-köket från 2019 kompletteras med en 70 cm djup bänkskiva i portugisisk kalksten och utvalda vitvaror.  Däribland spisen från Bertazzoni, förstärkt kolfilterfläkt, kran i obehandlad mässing och vinkylen med anpassade temperaturer för varje plan. Ljusinsläppet kommer från det stora burspråket och rummet rymmer även den stora köksön med plats för förvaring och tillhörande barstolar.

Uterummet
Dubbeldörrarna tar dig från hallen till det inglasade uterummet. Med utgång och vy mot den grönskade innergården blir rummet en förlängning av sällskapsytorna årets alla månader. Rummet har stilfullt inretts med kritstrecksrandig tapet från Ralph Lauren, kofferterat tak och vävd matta som håller värmen året runt. Intill väggen står även en prydnadskamin som med ljus eller etanolkamin ger extra värme och mysfaktor.

Duschrum 1
Bostadens första duschrum ligger i anslutning till den inre hallen och rymmer en större dusch, wc och handfat i kommod. Inredningen är lika påkostad som noggrant utvald och består bland annat av kommoden från Burlington, detaljer i rostfritt stål och duschen i silverpläterad mässing som importerats från England. Lamporna kommer från sekelskifte och ytskikten består av en elegant marmorimitation.

Duschrum 2
I anslutning till det stora sovrummet ligger det privata duschrummet. Den eleganta marmorimitationen och detaljerna av gedigen mässing ger en svårslagen känsla av lyx och kvalitet. I duschrummet ryms en vägghängd wc, komplett dusch i genuin mässing, duschväggar i profilglas och kommoden från Burlington med förstärkt marmorskiva och kran i obehandlad mässing.

Sovrum 1
På privat läge i bostadens ena hörn ligger sovrummet med fönster i två väderstreck. Rummet ligger granne med hallen och uterummet och är inrett med ett rustikt plankgolv, grå/gröna väggar och rymmer väl både säng och skrivbord eller tv-hörna.

Sovrum 2
Lägenhetens tredje sovrum är beläget där köket en gång rymdes. Rummet har sedan dess gjorts om till sovrum och renoverats med plankgolv i ek, höga golvlister och dovt målade väggar. Här finns gott om plats för säng och skrivbord utan att kompromissa om kvadratmetrarna.

Sovrum 3
Längst in i lägenheten ligger bostadens fjärde sovrum. Planlösningen visar på ett privat boende där en gäst eller tonårsbarnet kan få egen ingång från trapphuset och tillgång till gäst-wc och kök utan att behöva röra sig genom den övriga bostaden. Rummet lämpar sig även särskilt väl att omvandla till Master Bedroom och då förvalta grannrummet till dressing room med eget duschrum en suite. 

Entrén från trapphuset
Önskar du eller någon av familjemedlemmarna nyttja ingången från trapphuset kommer du att mötas av en hall med behandlat kalkstensgolv och svartmålad bröstpanel. Här pryds ytskikten dessutom av takrosetter, vacker strukturtapet och elegant belysning. Här ryms även tvättmaskin och ingång till gäst-wc.

Gäst-wc
I anslutning till entrén och köket ligger gäst-wc:n som även den är utförd i perfektion. Se kvalitén i materialvalen, väggdekoren och den vackra tapeten i taket och känn att det inte sparats på ögat för detaljer.

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Oskar Skagervik
Fastighetsmäklare