Såld LANTLIGT SEKELSKIFTE ANNO 1901
Dolda fel-försäkrat
Besiktigat

Brytsbo Östergård

Brytsbo

LANTLIGT SEKELSKIFTE ANNO 1901

Med anor från tidigt 1800-tal ligger Brytsbo Östergård, idylliskt belägen omgivet av åkrar, hagar och Vikbolandets landsbygd.

Grusvägen som leder upp till gården välkomnas av den karaktäristiska rondellen framför huset och leder vidare upp till bostadshuset från 1901. Uppvärmt med bergvärme och med ett besiktningsprotokoll som vittnar om ett välmående hus kan du utgå från fantastiska förutsättningar och fortsätta utveckla fastigheten för en ny generation. Utsmyckat med originaldetaljer som handmålade dörrar, gediget trägolv och vackra dörrhandtag finns flera spår från husets byggnadsår och har med tiden förädlats med pool samt modernare kök, badrum och infrastruktur.

Bostadshuset kompletteras av en ved-och förvaringsbod, carport med dubbla platser samt den isolerade logen med både bostadsdel och verkstad.

Från bostaden har du ett 50-tal meter till busshållplats, 5 minuter till Arkösund och knappa 20 minuter till Östra Husby. Välkommen med ditt intresse!

Fakta

Adress:
Brytsbo Östergård
Område:
Brytsbo, Vikbolandet
Kommun:
Norrköping
Fastighetsbeteckning:
BRYTSBO 2:11
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla
Byggnadsår:
1901
Vatten och avlopp:
Enskilt vatten året om/Enskilt avlopp.
Fönster:
2-glas och 3-glas
Uppvärmning:
Bergvärme
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Trä
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Torpargrund
Badrum:
1 st
Eldstad:
Braskamin
Pool:
Egen, utomhus
TV- Internetutbud:
Fiber via IP Only
Gästtoalett:
Nej

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Beskrivning

Entré
Den numera inbyggda och isolerade glasverandan ger huset en entré väl värd namnet. Ljusa fönsterpartier, plankgolv och handmålade dörrar med snidande handtag sätter prägeln för resten av huset och tar dig vidare till allrummet, matsalen eller upp till husets övervåning.

Allrum/tv-rum
Dörren till vänster tar dig in till ett av husets sociala rum. Nyttja som allrum, tv-rum, sovrum eller bibliotek eller öppna upp för att skapa en öppnare yta mor vardagsrummet. Här finns även en gediget plankgolv och i det inre hörnet finns murstocken som ger möjlighet att installera en braskamin eller varför inte en kakelugn?

Vardagsrum
Från allrummet går du via den handmålade skjutdörren vidare till vardagsrummet som präglas av ett påkostat skeppsgolv, braskamin och tidsenlig bröstpanel med elementskydd i rotting. Här hänger idag en projektor med bioduk som kvällstid gör rummet till en härlig hemmabiosalong.

Kök
Med hänsyn till husets ursprungliga känsla renoverades köket 2015 i klassisk samtidigt modern tappning. Gott om förvaring i utdragslådor, integrerad diskmaskin, kyl och frys i fullstorlek och inbyggd micro och ugn med induktionshäll ger köket alla funktioner och bekvämligheter som behövs. Här har du även tillgång till skafferi samt groventrén ut mot husets baksida.

Matsal
Varvet runt entréplanet avslutas med matsalen i hörnläge. Här ges gott om ljus, bra utrymmen för ett större matsalsbord och väggarna är utsmyckade med bröstpanel i pärlspont. Till både kök och entré finns även utsmyckade dörrar som förtjänar en extra hyllning.

Gäst-wc
Från hallen når du även en extra klädkammare samt gäst-wc:n med handfat och klassisk, högspolande wc. Väggarna kläs i en avbrytande, mönstrad graffititapet.

Hall övre plan
Trappen upp leder till den övre hallen med anslutning till tre sovrum, badrum och wc. Väggarna går i rött och vilar på en vit bröstpanel.

Sovrum 1
Ett av husets stora sovrum ligger på övre plan och har mönstrad tapet och fönster mot tomtens stora gräsytor. Gott om plats finns för dubbelsäng och garderober, samt tillgång till klädkammaren ingång från sovrummet.

Sovrum 2/kontor
Intill det stora sovrummet ligger ett mindre rum som kan nyttjas som kontor, walk-in closet eller barnrum.

Badrum
På övervåningen finns både en separat wc och helkaklat badrum. Med utgång mot balkongen och både dusch, badkar och tvättmaskin finns både infrastruktur och utrymme att nyttja som en ordentlig relaxavdelning. Bakom spegeldörren finns även en större klädkammare att nyttja med gott om plats för förvaring.

Sovrum 3
Övervåningen rymmer ytterligare ett stort sovrum i svalt nordostläge. Stort nog att rymma dubbelsäng och skrivbord finns redan platsbyggda garderober på plats. Väggarna går i grått, golvet är i laminat och från fönstret har du skyddad vy mot baksidans berg-och skogspartier.

WC övre plan
Separerat från badrummet finns även en wc med handfat i kommod. Inredningen går i blått och vitt och nås direkt från hallen.

Logen
Utöver huvudbyggnaden finns även logen som rymmer både bostadsdel och verkstad. Med bevarade och exponerade balkar och ytskikt bär logen doften av välmående trä och är samtidigt omhändertaget, underhållet och inrett för ett extra boende. Här finns två allrum, kök och sovrum där gäster kan bo eller kräftskivan hållas. Här hålls känslan av gårdens historia vid liv och är ett självklart tillskott för att göra livet på landet särskilt närvarande.

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Oskar Skagervik
Fastighetsmäklare