Såld Unik etagelägenhet på våning 1 med planlösning för 3 sovrum!

Vilbergsgatan 217

Vilbergen

Unik etagelägenhet på våning 1 med planlösning för 3 sovrum!

Här presenteras nu en unik etagelägenhet på våning 1 med planlösning för 3 sovrum i familjära Vilbergen. Detta kvalitativa boende om hela 98 kvadratmetrar belägen i två plan har samtliga driftkostnader inklusive hushållselen och gratis parkering inkluderat i månadsavgiften. Bostaden med dess utformning, storlek och planlösning är en av få i denna ekonomiskt stabila HSB förening. Lägenheten nås utan trappsteg och erbjuder en inglasad balkong mot den gröna innergården, smakfullt badrum med äventyrsbad och tvättdel, kök i mycket gott skick med god plats för stor matgrupp och rymligt vardagsrum för hela familjen. Känslan av ett eget hus eller radhus växer här när du tar dig ner för den knarrande trappan till bottenplan med dess goda ytor för två sovrum och extra tv-hörna för barnen och familjemyset. Gäst-Wc finns på bottenplan. Väggar och golv har under de senaste åren varsamt renoverats och lägenheten är idag ett hem för dig och familjen att växa och trivas i.

Fakta

Adress:
Vilbergsgatan 217
Område:
Vilbergen, Norrköping
Kommun:
Norrköping
Lägenhetsnummer:
693  /  1001
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
0.17590%
Andelstal avgift:
0.17590%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1967-71
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)
Badrum:
1 st
Balkong:
Inglasad balkong
Förråd:
1 st källarförråd som ligger i dirket anslutning till bostadens bottenplan samt 1 st matkällarförråd.
TV- Internetutbud:
Fiber via Telia. Bredband 100/100 mbit och grundutbudet för kabel-tv ingår i månadsavgiften.
Inkluderat i avgift:
I månadsavgiften ingår värme, vatten, el, bredband och kabel-TV
Hiss:
Nej
Gästtoalett:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
483 kr
Överlåtelseavgift:
1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Säljare

Energideklaration

Utförd
2021-11-29
C
71 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 4 personer
2 400 kr/år
2 400 kr/år
Schablonberäknad

Förening

HSB Brf Vilbergen
725000-4707
Ja

HSB Brf Vilbergen

Föreningens egendom omfattar fastigheterna i kv Rubinen 1-6 som uppfördes under åren 1967-71. Föreningen innehar 786 bostäder och några lokaler. Föreningen har även 141 st garage och 100 st parkeringsplatser med elstolpar.

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar Östgöta.

Inom föreningen finns en spa- och relaxavdelning, gym, samlingslokal, övernattningsrum, solarium och boulebana. Kostnad för att använda gymmet är 100 kr i månaden och för både gym och relaxavdelningen 150 kr i månaden. Övernattningsrummet kan nyttjas för 200 kr per dygn.

Reparationer och underhåll
2005 - Infördes kollektiv mätning av hushållsel.
2009 - Slutfördes en genomgripande renovering av badrum och utbyte av vatten- och avloppsledningar samt förbättrande av ventilationen till en kostnad om 122 mkr, varav 75 mkr aktiverades under byggnader och resterande disponerades ur fonden för yttre underhåll.
2010 - Lades nytt golv i tvättstugorna in och OVK-besiktning och garantibesiktningar genomfördes.
2012 - Postboxar sattes upp och energibesparande LED-belysning monterades i trapphusen.
2013 - Miljöhus uppfördes, helt i drift hösten 2013.
2015 - Förnyelse av lekplatser.
2016 - Ombyggnad av träffpunkten.
2016/2017 - Byte av 36 st källarytterdörrar samt den yttre miljön vid träffpunkten har iordningställts.
2017 - I september tecknade föreningen ett nytt avtal med Telia som innebär att samtliga hushåll i föreningen får bredbandsuppkoppling med en hastighet på 100 Mbit, för både utgående och inkommande trafik. Avtalet sträcker sig till 2023-02-08.
2021 - Fönsterbyte. 


För mer information, vänligen läs årsredovisningen från 2021.

Beskrivning

Entréhall
Bakom oss stänger vi den rejäla säkerhetsdörren efter att ha ställt in barnvagnen i det angränsande barnvagnsförrådet och tar ett välkomnande kliv in i bostadens luftiga entréhall. Här är det allt annat en snålt med ytor för avhängning och upphängning med bland annat en praktisk skjutdörrsgarderob i den utbredda hallen som även försetts med ett slitstarkt och lättstädat klinkergolv. Värmande golvvärme som ger ett extra behaglig välkomnande efter en lång höstdag ute i lekparken. Väggarna går här i ett grönt färgval. 

Vardagsrum
Färgvalet från hallen får här följa med in i vardagsrummet som karaktäriseras av de stora fönsterpartierna som vetter insynsskyddat mot bakgården som består av lummigt grönområde med buskar och träd. Behagligt parkettgolv och ytor för stor soffgrupp, soffbord, tv- bänk och övrigt möblemang. Här finner vi en stående inbjudan för det stora familjemyset medans det ibland blir en skön oas för föräldrarna medan barnen spelar tv-spel med kompisarna vid tv-hörnan på bottenplan. 

Sovrum
Genom den inre hallen som fyllts med förvaringsmöjligheter genom flertalet garderober tar vi oss in till entréplanets väl tilltagna sovrum. Här finner vi god plats för dubbeläng, sängbord och övrigt möblemang. Sovrummet har försätts med ett laminatgolv och gråmålade väggar. Stort fönster som vetter mot grönområde och fyller rummet med naturligt ljus. Sovrummet med dess storlek ger upphov till att användas som barnens sovrum med plats för två mindre sängar efter behov. 

Badrum
Smakfullt badrum för hela familjen med stort äventyrsbadkar med flertalet ljus och strålfunktioner. Det mörka färgvalet på klinkergolvet ger en varm och harmonisk känsla och här till vänster finner vi tvättdel med arbetsbänk, överskåp, tvättmaskin och torkskåp. Badrummet är även utrustat med vägghängd WC, handfat i kommod och handdukshållare. Dimbar belysning.

Kök
Kvalitativt kök med goda arbetsytor, skafferi, städskåp och flertalet över-och underskåp i vitt utförande. Här ges plats att bjuda in till både kalas och söndagsmiddag för hela släkten med goda ytor för stort köksbord intill fönsterpartiet som vetter ut mot den inglasade balkongen. Maskinell utrustning i form av ugn med keramikhäll, fläktkåpa, diskmaskin och stor kyl/frys med tappkran för dricksvatten och egen is. Arbetsbänk i trä, stänkskydd i vitt och vitmålade väggar. Värmande golvvärme under det lättstädade klinkergolvet som följer med in från entréhallen. Balkongen ger här köket något alldeles extra. 

Balkong
Stor inglasad balkong med plats för både loungegrupp och cafébord. Soligt söderläge och utsikt över den öppna och gröna innergården. Intill balkongen finns möjlighet för den med gröna fingrar att odla själv och ta hand om den stora rabatten. Ombonat med nytt golv och träpanel på väggarna. 

Trappa ner till bottenplan:

Allrum / Sovrum 2-3
Det rymliga allrummet på bottenplan används idag som sovrum. Här finns det ytor för upp till två bra sovrum ( se alternativ planskiss) samt tv-hörna. Två fönster mot den lummiga bakgården. Bottenplan har egen WC och egen separat entré. Det stora lägenhetsförrådet ligger här vägg i vägg och kan användas på ett betydligt mer praktiskt sätt där du lättåtkomligt kan ha förvaring för bland annat dammsugaren, sängkläder, vinterkläder, köksmaskiner och mycket mer. Bottenplan har målade väggar i ett mörkgrönt färgval och ett laminatgolv i grått färgval. 


Utgång till källargången och det stora lägenhetsförrådet som ligger vägg i vägg. 

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Andreas Lundqvist
Fastighetsmäklare