Header image
Såld Centralt beläget 30-tals hus i toppskick!
Kommande försäljning

Birgittagatan 2

Söderköping

Centralt beläget 30-tals hus i toppskick!

Fantastiskt 30-tals hus i centrala Söderköping i absolut toppskick. Beläget i en lugn och vacker del av Söderköping. Huset från 1937 är tillbyggt år 1994 och har en totalarea om 200 + 100 kvm. Här har dåtid och nutid vackert flätats samman och ger en hemtrevlig och charmig känsla. Huset är fortlöpande renoverat och erbjuder tidstypiska detaljer som fungerande kakelugnar och eldstäder, vackra trägolv, djupa fönsternischer och en mycket charmig glasveranda. Bergvärme och 3-glasfönster. Vacker och välskött trädgård med altaner, fruktträd, buskar och blommor. Gediget garage med förrådsdel. Närhet till kommunikationer, mataffärer och restauranger. Missa inte chansen att förvärva en av Söderköpings absoluta pärlor!

Fakta

Adress:
Birgittagatan 2
Område:
Söderköping
Kommun:
Söderköping
Fastighetsbeteckning:
POPPELN 1
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla med källare
Byggnadsår:
1937 Tillbyggt 1994
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster:
2-glas och 3-glas
Uppvärmning:
Bergvärme
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Trä
Tak:
Tegel
Stomme:
Trä
Plåtarb.:
Lackerad plåt
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Betongplatta
Grundmur:
Betong
Murstock:
Tegel
Badrum:
2 st
Eldstad:
2 kakelugnar och en öppen spis
TV- Internetutbud:
Fiber
Gästtoalett:
Ja

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Beskrivning

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 2 310 000 kr
Mark, totalt värde: 884 000 kr ().
Summavärde: 3 194 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1937
Värdeår: 1977

ENTRÈPLAN

Hall: Rymlig och ljus hall med bra förvaringsmöjligheter. Innanför ytterdörren ligger ett mörkt klinkergolv. Vidare in i hallen ligger ett nyslipat trägolv och väggarna är klädda i en mönstrad ljus tapet.  

Gäst-wc: Längst in i hallen finns en renoverad gäst-wc med slipat trägolv, målad bröstpanel samt blommig tapet/vitmålade väggar. Badrumsinredning i form av handfat och wc. Ett mindre fönster. 

Vardagsrum: Öppet, ljust och stort vardagsrum med slipat trägolv och vitmålade väggar. Vacker och värmande kakelugn samt stora fönsterpartier åt 3 håll. Vardagsrummet rymmer såväl soffgrupp som matsalsbord. 

Allrum: Allrummet mellan kök och vardagsrum passar perfekt som matsalsrum eller avkopplingsrum. Slipat trägolv samt mönstrad ljus tapet. Två stora fönster samt dubbeldörrar ut till den vackra glasverandan. 

Glasveranda: Tidstypisk och charmig glasveranda med trägolv och stora fönsterpartier med spröjs och handgjorda glas. Glasverandan är inte isolerad men förlänger hösten och tidigarelägger våren.

Kök: Stort och rymligt kök med plats för ordentligt matbord. Mysig och tidstypisk öppen spis som sprider härlig värme i köket. Slipat trägolv, målad bröstpanel samt mönstrad tapet. Kök med vitlackerade skåpsluckor, bänkskiva i ek samt vitt kakel. Köksutrustning i form av induktionshäll, ugn, fläkt, mikro, diskmaskin och kyl och frys. Gott om arbetsytor och förvaringsskåp. Två stora fönster. 

ÖVRE PLAN

Hall: Vacker trätrappa leder upp till övervåningen. Fördelningshall med trägolv och ljust målade väggar. Perfekt som kontorsutrymme. Ett fönster.

Badrum: Stort badrum med vitkaklade väggar samt klinkergolv i grön ton samt el-golvvärme. Badrumsinredning i form av handfat i kommod, wc samt dusch. Spotlights i taket samt ett fönster. 

Sovrum: Master bedroom med plats för dubbelsäng och övrig förvaring. Originalträgolv och mönstrad ljus tapet. Helt ny garderobsvägg med skåp och skjutbara byråer. En kattvind med bra förvaringsmöjligheter. Ett stort fönster. 

Allrum: Trivsamt allrum med originalträgolv samt målade ljusa väggar. Fungerande kakelugn. Två fönster samt dubbeldörrar ut till balkongen. Balkongen i österläge med fin utsikt. Trätrall samt smidet balkongräcke i metall. 

Sovrum: Sovrum med originalträgolv samt målade väggar i ljusgrå ton. Egen klädkammare med mycket bra förvaring. Ett fönster. 

Sovrum: Snarlikt sovrum som det tidigare med originalträgolv målade väggar i ljusgrå ton. Två garderober samt ett fönster. 

KÄLLARPLAN

Groventré: Källaringång med klinkergolv och vitmålade väggar. Garderob med skjutbara spegeldörrar. 

Tvättstuga: Stor och rymlig tvättstuga med arbetsytor och förvaring. Tvättmaskin och torktumlare. Här finns även Bergvärmepannan. En klädkammare. 

Badrum: Helkalkat badrum med dusch, wc och handfat i kommod. 

Gillestuga/Sovrum: Stort och ljust rum med klinkergolv och vitmålade väggar. Rummet är avdelat med en skiljevägg vilket gör att man får en sovplats och ett vardagsrum. Garderobsvägg med skjutbara dörrar. Källarfönster åt tre håll. 

Övriga byggnader

Lekstuga 2004

Cykel/trädgårdsförråd 2005

Garage om ca 45 kvm 2010/2011

Söderköping

Söderköping är en gemytlig liten stad med medeltida anor. Staden bebos idag av ca 7 000 invånare och är i nutid kanske mest känd för Göta Kanal och dess slussar. Parallellt med Göta Kanal flyter den stilla Storån som bjuder skön avkoppling vid någon av de angränsande sittplatserna.

Stadskärnan har i stort sett bevarat medeltida gatunät och delar av staden har en äldre samlad småstadsarkitektur i trä. Under marken finns upp till tre meter tjocka lager med lämningar av medeltidsbebyggelsen. Två av Söderköpings sevärdheter är dess båda kyrkor, S:t Laurentii kyrka och Drothems kyrka, som båda är från slutet av 1200-talet. I staden finns medeltida källarstugor, det vill säga höga stenkällare med en trävåning över, bland annat Braskens tryckeri, Rådhuset (1777) och det intilliggande Blomqvistska huset (1857–1859).

Mitt i staden ligger Ramunderberget som med sina klippor lockar klättrare ifrån hela regionen. På berget finns även ett välbesökt utkikstorn.

Sommartid när kanalen är öppen myllrar Söderköping av liv. Både bofasta och turister vaknar till liv och umgås gärna på någon av stadens många säsongsöppna uteserveringar och caféer. Flera av dom är belägna i Söderköpings kanalhamn som är en hamnanläggning vars stenkaj kantas av hamnmagasin, butiker och restauranger

För den friluftsintresserade finns Ramunderbergets motionsanläggning, Söderköpings Golfklubb och Sankt Annas vackra skärgård inom ca 30 minuter med bil. Ett besök på Sankt Anna Portalen rekommenderas varmt. På https://www.sanktanna.com/ finns en mängd matnyttig information om vår vackra skärgård samt dess rörelser och aktiviteter.

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Daniel Johansson
Ägare/Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare