Såld Citynära - Granne med Stångån - Två uteplatser

Ådalagatan 12

Citynära - Granne med Stångån - Två uteplatser

Söker du ett bekvämt boende i gott skick med nära till det mesta är detta lägenheten för dig! Det snygga och välutrustade köket går i vitt med vitvaror i rostfritt. I lägenheten finns gott om förvaring och du har såväl egen tvättstuga som två uteplatser. En stor med kvällssol och en lite mindre mot gården.

Läget är optimalt för dig som uppskattar att ha närhet till det mesta. Restauranger, caféer, shopping, kultur och sköna promenader längs Stångån finns runt knuten. Det gör även bowlinghallen liksom den nya simhallen, Coop och Hemköp.

Som medlem i populära och välskötta Brf Stångåpromenaden har du fri tillgång till ett välutrustat gym. Får man gäster finns övernattningsrum att hyra och ska man vara extra många till middag kan man boka gemensamhetslokalen Daggkåpan till en ringa kostnad. Möjlighet finns att hyra bilplats i föreningens garage där man även kan tvätta bilen utan att ens åka hemifrån. För gästerna finns särskilda gästparkeringar.

Välkommen på visning!

Fakta

Adress:
Ådalagatan 12
Kommun:
Linköping
Lägenhetsnummer:
62  /  1001
Typ:
Lägenhet
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
0.65810%
Andelstal avgift:
0.64288%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Byggnadsår:
1989/90
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Två uteplatser tillhör lägenheten
Förråd:
Ett källarförråd tillhör lägenheten
TV- Internetutbud:
Com hem
Inkluderat i avgift:
VA, fast kostnad avseende el, bredband, kabel-tv:s grundutbud, telefoni samt bostadsrättstillägg
Hiss:
Ja

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Förening

RB Brf Stångåpromenaden
716402-8123
Ja
Nej

Föreningen

Föreningen äger fastigheten Daggkåpan 15 i Linköping om omfattar totalt 129 lägenheter. Byggnaderna är uppförda 1989-1990. Fastighetens adresser är Drottninggatan 2-6, Hamngatan 19-21, Strandgatan 8 A-D och Ådalagatan 8-14.

Föreningen har investerat i en solcellsanläggning och tecknat ett gemensamt elavtal vilket minskar elkostnaden för de boende.

Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna medan bostadstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Allmänna utrymmen

På föreningens mark finns trevliga innergårdar och väderskyddade cykelparkeringar. Det finns även en välutrustad lekpark i anslutning till Förskolan Ådalagatan.

Föreningens medlemmar har tillgång till samlingslokalen Daggkåpan vilken även fungerar som övernattningsrum för besökande. Lokalen kan bokas digitalt och kostar 100kr/dygn att hyra. Vidare finns ett välutrustat gym och i anslutning till det en bastu med duschmöjlighet vilka båda är kostnadsfria. Bastun behöver dock bokas i förväg via föreningens digitala bokningssystem. På samma sätt kan man boka en av föreningens båda gemensamma tvättstugor vid behov.

Garage / Parkering

Under föreningens byggnader och gården finns ett garage i två plan i vilket det finns möjlighet att via separat kö erhålla en plats. Kostnaden för 2023 är 450 kr/mån. 10 av platserna har laddstolpe för elbil och det finns även en särskild gästplats med laddstolpe som kan bokas digitalt. Kostnaden för denna plats 2023 är 100 kr/natt. I garaget finns till och med en tvätthall att låna så man slipper smutsa ner bilen på vägen hem från stan innan den har hunnit torka. Föreningen har förutom garageplatserna även 8 kostnadsfria parkeringsplatser på gården vilka kan bokas av medlemmarna i mån av plats. Av dessa utgör två gästplatser vilka även de kan bokas digitalt.

Utfört och planerat underhåll, mm

För mer information om detta se årsredovisningen som finns under fliken Dokument.

För övrigt kan nämnas att föreningen är mycket välskött och har god ekonomi. Månadsavgiften har inte höjts sedan 1996 och de senaste åren har medlemmarna fått en avgiftsfri månad per år.

Beskrivning

Interiör

Entré och hall

Innanför ytterdörren ligger ett mörkt laminat av god kvalitet på golvet och det finns plats för avhängning under hatthyllan. Det finns även fyra garderober för ytterligare avhängning och förvaring.

Kök

Mycket välplanerat och smakfullt renoverat 2016 med skåpsinredning i vitt med svarta detaljer och med ett vitt kakel som stänkskydd ovan arbetsbänken. I vitrinskåpen finns effektfulla spotlights och diskhon av porslin är nedsänkt i bänken. Även i taket finns infällda spotar. Den maskinella utrustningen består av en spishäll med extra bred spisfläkt i rostfritt. Vidare finns en inbyggnadsugn, en inbyggnadsmikro samt kyl och frys av fullhöjd. Samtligt i rostfritt. En köksö med förvaring i och sittplatser på motstående sida delar av.

Vardagsrum

Här är det parkett på golvet och det finns plats för både soffmys och matbord. Från vardagsrummet nås den ena av de två uteplatserna.

Uteplats 1

Denna stora uteplats vetter mot gatan och har skön kvällssol och är helt insynsskyddad från förbipasserande. På marken ligger gångvänlig trätrall med infällda spotar i och det finns gott om plats för både matbord och grill.

Sovrum

Här har man valt ett tåligt laminat på golvet och det finns en garderobsvägg med praktiska skjutdörrar. Från sovrummet som har fönster och dörr mot gården når man den andra altanen.

Uteplats 2

Denna lite mindre uteplats vetter mot den lugna gården och det finns en häck som skyddar mot insyn. 

Duschrum

Renoverat av föregående ägare ca 2017 med mörkt klinker på golvet och vita helkaklade väggar. Utrustat med wc, handfat i kommod, en duschplats med platsbyggda kaklade väggar samt en handdukstork. I utrymmet finns även ett högskåp för praktisk förvaring. 

Tvättstuga

Denna är utrustad med tvättmaskin, torktumlare samt en tvättho. Dessutom finns såväl väggskåp som underskåp. De senare med en tvättbänk ovan. 

Säljaren berättar

Jag flyttade in våren 2020 i början av pandemin och blev ändå väl mottagen och välkomnad av förening och grannar. Det är en väldigt trevlig förening med välskötta gemensamma lokaler såsom bastu och gym som har nyttjats flitigt. Tack vare 3-glas fönster och god ljudisolering är lägenheten väldigt tyst. Jag har haft många trevliga grillkvällar i kvällssolen på den stora uteplatsen mot Drottninggatan. Uteplatsen är upphöjd med minimal insyn från gatan. På uteplatsen på innergården har jag njutit av lunch i solskenet och trevliga helgfrukostar. Våren 2022 flyttade min nuvarande sambo in och även om hennes två barn bor här varannan vecka har uteplatserna och den genomtänkta planlösningen gjort att lägenheten känns stor nog. Vi trivs väldigt bra med läget med närhet till centrum och Stångåns vackra promenadstråk. Vi trivs så pass bra att vi nu söker en större bostad i samma område. //Fredrik och Sara

Tankar från en medlem

Yttrat av en relativt nyinflyttad medlem i föreningen som jag (fastighetsmäklaren) träffade vid mitt första besök på Drottninggatan:

"Jag som bodde lite lantligt i Sturefors tänkte när vi skulle kika på lägenheter att här mitt i sta'n med allt trafikbuller kan vi väl inte bo. Dessutom låg lägenheten vi sedermera köpte i markplan. Jag kunde inte ha mer fel har det visat sig! Trafiken hörs knappt alls och alla man möter är trevliga och tillmötesgående. De välskötta gemensamma ytorna och utrymmena inom föreningen bidrar också starkt till att vi trivs bättre än vi någonsin kunnat tro. Dessutom är det nära till allt man kan behöva."

Närområdet

Bara en kort promenad från ytterdörren finns Linköpings citykärna med sitt stora utbud av shopping, restauranger, caféer, uteställen, biograf, teater, mm, Det är också gångavstånd till Hemköp och Coop samt såväl till bowlinghallen som till den nya simhallen. Från föreningens gård finns en trappa som leder direkt ned till gångvägen som löper längs Stångån där man med fördel kan ägna gott om tid till sköna promenader i trevligt sällskap, med eller utan hund och/eller barn.

Dokument

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Hans Larsson
Kontorschef