Såld DRÖMMEN OM EN PRÄSTGÅRD
Dolda fel-försäkrat
Besiktigat

Vickelbyvägen 77

Vickelbyvägen 77

DRÖMMEN OM EN PRÄSTGÅRD

På idylliskt och skyddat läge ligger Kullerstad Gamla Prästgård - en idyllisk fastighet med gedigen historia och inbäddad i tidsenliga attribut.

Huset karaktäriseras av flera detaljer och egenskaper som uppfyller alla de förväntningar du kan tänkas ha på en så karaktärsfull byggnad som en prästgård. Här finns fyra fungerande kakelugnar, stora rum med öppna ytor och givmild takhöjd, serveringsgång, en väl tilltagen jordkällare och det brandskyddade arkivet för förvaring av ägodelar och fotoalbum.

Huset har trots sin bevarade historiska atmosfär de senaste åren genomgått en rad tunga renoveringar. Här finns indraget fiber, nya fönster och ytterdörrar, nytt tak och fjärrvärme - flera kostnadsbesparande investeringar som ger ökade möjligheter till att förädla fastigheten för nya generationer.

Kullerstad Gamla Prästgård har sin adress på Vickelbyvägen 77 och ligger optimalt beläget, intill en hästgård och med gångavstånd till centrala Skärblacka med matbutik och skolor.

Fakta

Adress:
Vickelbyvägen 77
Område:
Vickelbyvägen 77, Skärblacka
Kommun:
Norrköping
Fastighetsbeteckning:
KULLERSTADS PRÄSTGÅRD 1:3
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
2 plansvilla
Byggnadsår:
1909
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme samt flera eldstäder
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Puts
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Torpargrund
Eldstad:
4 kakelugnar samt öppen spis
TV- Internetutbud:
Fiber

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
2 058 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
550 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
2 608 000 kr
Bef. pantbrev:
2st om 660 000 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1929
Taxeringskod:
220

Energideklaration

Utförd
2023-02-03
C
107 kWh/m²/år

Driftkostnad

25 600 kr/år
11 900 kr/år
4 415 kr/år
1 500 kr/år
3 180 kr/år
8 000 kr/år
54 595 kr/år
9 287 kr/år

Beskrivning

Entré
Dubbeldörrarna leder in till tamburen som rymmer bra ytor att ställa av skor och hänga av ytterkläder. Här finns även ingång till ett förråd under trappan med möjlighet att hålla undan allt du inte önskar ska ta upp plats i hallen.

Hall
Från tamburen tar du dig genom ytterligare ett dubbeldörrsparti med spröjsade fönsterglas. Hallen innanför är rejält tilltagen med generös takhöjd och med ingång till sällskapsrum, de främre finrummen och till serveringsgången. Här finns även den breda trappan som leder upp till övervåningen. Ytskikten börjar nå tid för upprustning men har goda förutsättningar med öppna ytor och en bröstpanel med kvadratiskt listverk i dubbla rader.

Vardagsrum
Vad som tidigare var prästens arbetsrum rymmer fortfarande ett stort hemmakontor. Rummet lämpar sig utmärkt som vardagsrum med stora, öppna ytor, brädgolv och en murad öppen spis med vit puts. Väggarna är tapetserade på 80-talet i blå tapet. I anslutning till rummet finns också ett större förråd. Detta rymde tidigare kyrkans olika dokument och är därför även brandsäkert, vilket gör utrymmet tryggt att förvara fotoalbum, värdesaker och annat i som är värt att förvaras säkert.

Matsal
Tar du dörren rakt fram genom hallen öppnas husets sällskapsdel upp. Här ligger matsal och salong i fil och har gott ljusinsläpp via både fönster och altandörren med fönsterglas och snidade handtag. Rummet är vackert utformat med utsikten mot verandan och i hörnet en kakelugn med utsmyckad krona. Storleksmässigt passar rummet väl för ett större matsalsbord, piano, vitrinskåp eller vad du kan önska ska rymmas i en klassisk matsal för särskilda tillfällen. Väggarna kläs i en strukturtapet och här ligger ett plankgolv som löper vidare in till salongen.

Salong
Det öppna valvet mellan matsalen och salongen leder in till gavelrummets andra del. Här finns ytterligare en kakelugn, plankgolv och ljusinsläpp från två håll. Slipa upp golven, förnya tapeten och omvandla rummet till en sällskapsyta som kan nyttjas både innan och efter middagen. Ge rummet nytt liv i en fräsch, ljus karaktär eller gör rummet klassiskt med maskulina inslag där barskåpet och chersterfieldgruppen gör sig till rätta.

Serveringsgång
Mellan hallen och köket finns serveringsgången med platsbyggda bänkar och vitrinskåp med glasdörrar. Rummet kläs idag i pärlspont och furu och kan med små medel omvandlas till en fantastisk entré med utsmyckningar efter årets alla högtider och säsonger. 

Gäst-WC
Intill hallen finns en mindre gäst-wc. Här finns blå våtrumsmatta, mönstrad våtrumstapet och handfat och wc-stol i färgat porslin.

Kök
Prästgårdens stora kök har många egenskaper som kan önskas av en matplats värdig sitt namn. Här finns mycket väl tilltagna förvaringsmöjligheter i lådor och skåp, goda bänkytor, stora fönsterpartier ut mot gården och gott om plats för ett större matbord. Köket är smart utformat med bänkytor, kyl, frys och diskho längs fönsterpartierna och på andra sidan där diskavdelningen finns med större diskbänk och upphöjd diskmaskin för att kunna ställa in tallrikar och glas utan att behöva böja på ryggen. Till köket hör även en större köksingång med stor hall samt ett ordentligt skafferi för torrvaror, drycker och annat. Köket har gedigna ekluckor med snidade handtag, ljust laminatgolv och tapetserade väggar.

Tvättrum
I tvättrummet finns plats för tvättmaskin, torktumlare och genreöst med förvaring. Väggarna i träpanel och på golvet ligger en våtrumsmatta.

Rum nedre plan
Intill tvättrummet finns den gamla pigkammaren som idag används som ett extra förvaringsutrymme och syrum. Här finns ett utmärkt extrautrymme för hemmakontor, gästrum eller hobbyrum. Fönster finns mot den skyddade baksidan, väggarna kläs i tapet och på golvet ligger en heltäckningsmatta.

Trappa
Trappan förtjänar en egen rubrik i huset. Med breda steg, figursågade räcken och en bröstpanel som följer ledstången från entréplan hela vägen till övre plan. Här finns flera fönster som ger ett riktigt bra ljusinsläpp och beläget i hörnläget bjuds omgivningen in till övervåningen.

Sällskapsrum övre plan
Övervåningens stora sällskapsrum karaktäriseras av en stor öppen yta med fint ljusinsläpp. Originaldetaljerna pryder rummet i form av en lägre bröstpanel och utsmyckade balkar. Plats finns här för en soffgrupp av valfri storlek och inreds enkelt till innertaket med vitmålade brädor, tapetserade väggar och parkettgolv.

Sovrum 1
Övervåningens vänstra sovrum är ett av gårdens största. Med kakelugn, plankgolv och stora ytor lämpar sig rummet väl som sovrum för den som önskar plats för det mesta.

Sovrum 2
Våningens andra sovrum nyttjas idag som master bedroom och ger med både utsmyckad kakelugn och egen balkong förutsättningar för ett sovrum med extra lyx. Även här ligger plankgolv och väggarna är tapetserade.

Sovrum 3
Intill det andra sovrummet ligger övervåningens tredje sovrum. Det är i sin storlek lagom för barnrum eller hemmakontor och kan om önskas slås ihop med det intilliggande sovrummet för att skapa en större svit med kakelugn och balkong. Ovanpå plankgolvet ligger ett laminatgolv och väggarna är tapetserade.

Sovrum 4
På våningens södra sida ligger ytterligare ett sovrum. I rummet finns gårdens ursprungliga innertak i breda brädor och handsmidda spikar exponerade, på golvet ligger plankgolv och gott om plats finns för både säng och skrivbord.

Badrum
På övre plan finns husets stora badrum med både badkar, dusch, dubbelkommod, wc och bidé. Badrummet andas 70-tal med våtrumstapet och våtrumsmatta i rödbrun ton. Besiktningsprotokollet vittnar om ett välmående rum vilket ger goda förutsättningar för att omvandla badrummet till ditt eget - modernt eller klassiskt. 

Övriga byggnader

Uterum
På fastigheten finns ett nyligen uppfört uterum. Med väggar av glas för vår/höst kan rummet nyttjas större delen av året

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Oskar Skagervik
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Alexander Solmell
VD/Fastighetsmäklare