Header image
Såld Välskött och hemtrevlig 3:a med dubbla uteplatser i markplan!
Kommande försäljning

Ängebyvägen 38

Östra Husby

Välskött och hemtrevlig 3:a med dubbla uteplatser i markplan!

På mycket trevligt läge på Ängebyvägen ligger denna välskötta och hemtrevliga 3:a i markplan. Lägenheten är genomgående med fönster åt två håll och gott om ljusinsläpp med utsikt över skog och grönområden.

Till lägenheten finns även två trevliga uteplatser, en omgiven av grönskande buskar, med morgonsol och vy över samhället. Den andra uteplatsen ligger i anslutning till matplatsen, med skön eftermiddags- och kvällssol samt lugnt läge ut mot skogen. Här bor du i ett bra solläge med en värmande uteplats på framsidan och svalkande AC med värmeväxlare inomhus.

Som en del i en stabil och välskött Riksbyggen-förening med god ekonomi bor du tryggt utan beslutade avgiftshöjningar. Föreningen är omtyckt och uppskattad i området och har flera trevliga och omhändertagna gemensamhetsytor.

Fakta

Adress:
Ängebyvägen 38
Område:
Östra Husby, Vikbolandet
Kommun:
Norrköping
Lägenhetsnummer:
19  /  1001
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
2.59660%
Andelstal avgift:
2.59660%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1981
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Bergvärme
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)
Balkong:
Två uteplatser
Förråd:
Klädkammare i lägenheten samt förråd utanför lägenheten.
TV- Internetutbud:
Fiber
Inkluderat i avgift:
Värme, vatten
Hiss:
Nej

Ekonomi

Pantsatt:
Nej
Bostadsrättens nettoskuldsättning:
234 557 kr
Bostadsrättens nettoskuldsättning kommentar:
Denna siffran är baserad på årsredovisningen 2020-2021
Överlåtelseavgift:
1 162 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Okänt

Energideklaration

Utförd
2017-04-07
E
80 kWh/m²/år

Förening

Riksbyggen Östra Husbyhus 1
716402-5897
Ja

Riksbyggen Östra Husbyhus 1

Föreningen omfattas av fastigheten Bossgård 11:112 och består av 42 st lägenheter med adress Ängebyvägen 2-86 i Östra Husby. Byggnaderna är uppförda 1981.

Inom föreningen finns två gemensamma tvättstugor med torkskåp och mangel. Det finns dessutom en samlingslokal att nyttja för medlemmarna, denna på Ängebyvägen 66. Vidare finns träningsrum, bastu samt en gemensam grillplats.

Föreningen har 19 st garageplatser. Separat kö tillämpas. För 2020 är avgiften 250 kr/år. I övrigt är det gratis parkering i området. 

Reparationer och underhåll:
- Värme, ventilation och huskropp 2013
- Lokaler och gårdar 2014
- Markytor 2016
- Tvättutrustning, dörrar och portar 2017
- Byte av tvättmaskin 2018
- Asfalteringsarbeten samt byte av mangel 2019
- Ny bergvärmepump 2022


Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Avgifterna höjdes senast 2017-07-01 och det med 2%. Inga avgiftshöjningar är planerade enligt årsredovisningen 2021-2022.

För mer information, vänligen läs årsredovisningen.

Beskrivning

Om bostaden

Hall
Entré med hatthylla och garderob. Längre in i hallen finns även en klädkammare med gott om plats för förvaring. På golvet ligger ett parkettgolv som löper genom hall, kök och lägenhetens båda sovrum.

Badrum
Duschrum med våtrumsmatta, målade väggar och en kaklad duschhörna. Här finns WC, handfat i kommod samt spegelskåp. Här finns även tvättmaskin och plats för torktumlare i tvättpelare.

Sovrum 1
I lägenhetens stora sovrum finns plats för dubbelsäng samt ett större garderobskåp för förvaring. Här är väggarna tapetserade och fönster ut mot baksidan. 

Sovrum 2
Lägenhetens andra sovrum är något mindre i storlek och lämpar sig utmärkt för hemmakontor, gästrum eller TV-rum. Här är väggarna tapetserade i ljust randigt.

Kök
Köket renoverades ca 2012 och har gott om förvaring i både skåp och lådor. Bänkskiva i laminat, stänkskydd i grått kakel och delad kyl/frys. Möjlighet finns att tillsätta en köksö om mer bänkyta önskas, och intill köket sitter även en luftvärmepump för både värme och AC. I anslutning till köket finns plats för matsalsbord och utgång till en av föreningens trevligaste uteplatser. Här har du eftermiddags-och kvällssol och den fina trallen ramas in av en grönskande häck. På uteplatsen finns plats för utemöbler, matbord och grill. Solläget gör även platsen lämplig för plantering.

Vardagsrum
Köket och vardagsrummet delas av via en vitmålad spaljé som ger ett trivsamt och genomgående ljusflöde genom lägenheten. Vardagsrummet rymmer både soffgrupp och matsalsbord och har utgång till lägenhetens andra uteplats. Uteplatsen har en fin trall, inramning av lövbuskar och en fin utsikt över Östra Husby. Här når du morgonsolen och är den perfekta platsen för morgonkaffet. I vardagsrummet finns även parkettgolvet i original som lyfter rummets trivsel ytterligare.

Om Östra Husby

I fridfulla och populära Östra Husby finns allt som önskas för familjelivet. Drygt 20 minuter utanför Norrköping ligger Vikbolandets största villasamhälle med alla förnödenheter som behövs för en trivsam vardag.

Ängebyvägen:
På Ängebyvägen ligger Vikbolandets enda bostadsrättsförening. Skogsnära och som en central del av villasamhället i Östra Husby ligger de välskötta tegelbyggnaderna omgivet av grönområden, löpspår och gångavstånd till både skola, matbutik och samhällets alla andra bekvämligheter. Här finns även busshållplatsen ett 50-tal meter från ytterdörren.

Skola och förskola:
I Östa Husby finns både Vikbolandets öppna förskola samt Önnemo förskola. Här finns också Vikbolandsskolan F-9 där även fritidshem, fritidsgård och biblioteket finns. Vikbolandsskolan är Vikbolandets enda högstadieskola vilket innebär att från det från årskurs 7 även ansluter elever från Vikbolandets övriga grundskolor; Dagsberg, Tåby och Kättinge.

Kommunikationer:
Norrköping ligger dryga 20 minuter bort med bil, men även att åka kollektivt från Östra Husby är smidigt med täta avgångstider. Måndag-fredag går bussarna 30 gånger dagligen in till Norrköping och lördagar kan du ta sista bussen hem så sent som klockan 02:20. 

Matbutiker och restauranger:
Den lokala mataffären är Ica Supermarket Östra Husby är en mycket uppskattad matvarubutik, både hos de boende och sommargästerna. Butiken är även Postombud samt ombud för systembolaget. I samhället finns också en Pizzeria och restaurang, och med bil har du även nära till Arkösund med flera restauranger intill skärgården.

Vårdcentral och apotek:
Apotek och vårdcentral finns inne i Östra Husby där även folktandvården har sina lokaler.

Idrott-och fritidsliv:
Den stora idrottsanläggningen heter Bråvalla IP. Den rymmer flera fotbollsplaner, basket-och bandyrink, utegym, grusplan och löpspår. Flera andra fina löpspår finns i och runt Östra Husby, bland annat ett 2km elljusspår och det 5km långa Boberga-varvet som går mellan åkrarna och gårdarna runt samhället. Båda dessa spår ligger dessutom inom ett par hundra meter från Ängebyvägen. Vintertid finns Bygdegården och Idrottshallen vid Vikbolandsskolan där det hålls olika idrottsaktiviteter och träningspass.

Dokument

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Oskar Skagervik
Fastighetsmäklare