Properties & Partners VÄLSKÖTT VILLA PÅ LUGN ÅTERVÄNDSGATA!
Dolda fel-försäkrat
Besiktigat

Varvsgatan 11

Valdemarsvik

VÄLSKÖTT VILLA PÅ LUGN ÅTERVÄNDSGATA!

I natursköna och lugna Valdemarsvik, finner ni denna välskötta villa med souterräng. Längst in på en återvändsgata med högt läge och skogen bakom knuten. Entréplan med allrum, sovrum, wc, dusch/tvättstuga samt stort förråd/gillestuga. Övre plan med vardagsrum, kök, två sovrum och badrum. Inglasat uterum. Stort inglasat uterum på baksidan av huset, insynsskyddat med skogen som utsikt. Dessutom finns en stor balkong utmed hela framsidan med härlig utsikt och i soligt söderläge. Direkt närhet till såväl bad- som båtplats. Garage i anslutning till huset samt garageuppfart med plats för 2 bilar.

Fakta

Adress:
Varvsgatan 11
Område:
Valdemarsvik
Kommun:
Valdemarsvik
Fastighetsbeteckning:
BRIGGEN 1
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1-plans villa med souterräng
Byggnadsår:
1975
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster:
3-glas isolerfönster
Uppvärmning:
Luftvärmepump, direkt el
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Puts
Tak:
Eternit
Stomme:
Lättbetong
Plåtarb.:
Lackerad plåt
Bjälklag:
Lättbetong
Grundläggning:
Betongplatta
Badrum:
2 st
TV- Internetutbud:
Fiber
Gästtoalett:
Ja

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
718 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
150 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
868 000 kr
Bef. pantbrev:
5st om 248 200 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1975
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Beställd

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
22 000 kr/år
6 000 kr/år
7 800 kr/år
2 700 kr/år
5 000 kr/år
43 500 kr/år
Säljarens uppgifter.
6 510 kr/år

Beskrivning

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 718 000 kr
Mark, totalt värde: 150 000 kr ().
Summavärde: 868 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1975
Värdeår: 1975

ENTRÈPLAN
Hall: Ljust laminatgolv och ljus tapet på väggarna. Hallen känns stor och rymlig med direkt anslutning till både vardagsrum och ett utav sovrummen. En trätrappa leder upp till övre plan. 

Sovrum/Allrum: Laminatgolv och ljus tapet på väggarna. Stort fönsterparti med härligt ljusinsläpp. Rummet är i dagsläget öppet mot vardagsrummet men kan med enkelhet byggas igen för den som behöver ett sovrum till. 

Vardagsrum: Laminatgolv och ljus tapet på väggarna. Fönster åt två väderstreck samt altandörr. 

Gäst-wc: Gäst-wc i original med röd plastmatta och mönstrad tapet. Här finns wc och handfat. 

Förråd/Gillestuga: Stort och rymligt med plats för förvaring eller hobbyverksamhet. Korkmatta och målade väggar. 

Tvättstuga: Helkaklad tvättstuga med klinker och kakel i ljus ton. Här finns en dusch, tvättställ, förvaringsskåp samt tvättmaskin och torktumlare. Här står även varmvattenberedaren (ny 2023). Även groventré med med utgång på gaveln av huset. 

ÖVRE PLAN: 
Vardagsrum: 
Ljust och luftigt vardagsrum med laminatgolv och mönstrad tapet på väggarna. Här finns plats för såväl soffgrupp som matsalsbord. Fönsterparti mot framsidan av huset. Halvöppet mot köket. 

Kök: Renoverat kök från Kolmårdskök. Skåpsluckor i ljusgrå ton, mörk granitbänkskiva och vitt kakel som stänkskydd. Köksutrustning i form av induktionshäll, fläkt, ugn, micro samt kyl och frys. Plats för ordentligt matbord. Fönsterparti samt utgång till balkongen. 

Balkong: Utmed framsidan av huset finns en stor balkong med härlig utsikt och soligt söderläge. Plats för såväl loungemöbler som matbord. 

Sovrum: Laminatgolv och ljus tapet på väggarna. Plats för dubbelsäng och förvaring efter önskemål. Tre inbyggda garderober. Ett fönster samt utgång till det inglasade uterummet. 

Inglasat uterum: Uterum med trätrall på golvet och liggande träpanel på väggarna. Skjutbara glaspartier på alla sidor. Infravärme. 

Sovrum: Laminatgolv och målade väggar. Två inbyggda garderober. Ett fönster. 

Badrum: Badrum med mörkt klinkergolv och mörkt/ljus kakel på väggarna. Badrumsinredning i form av handfat i kommod, spegelskåp, wc, badrumsskåp och badkar. Ett fönster. 

Valdemarsvik

Valdemarsvik är framför allt en trevlig sommarstad. Då sjuder staden av liv medan den är något slumrande under resten av året. I stadens centrum finner man förutom ett flertal trevliga butiker vilka erbjuder t ex kläder och hantverk också den trevliga gästhamnen med möjlighet att hyra båtplats. Vidare finns i centrala Valdemarsvik även ett flertal mysiga caféer och restauranger samt sommartid även den populära glasskiosken Havsbris belägen på sparbankstorget för besökarna att njuta av.

För den bofasta befolkningen finns allt man kan behöva i form av förskola och skola för barnen, idrottsanläggning, vårdcentral, folktandvård, matbutiker, bilverkstäder samt kollektiva kommunikationer.

Många är de som besöker Valdemarsvik med husbil och fritidsbåt. Valdemarsvik har dessutom en egen träbåtsförening, Waldemarsviks träbåtsförening, vilken är en ideell förening. Sommartid finns föreningens båtar att betrakta i träbåtshamnen i centrala Valdemarsvik. Här kan man kan strosa på bryggorna, njuta av vackert bevarade och välvårdade träbåtar av olika slag. Föreningens största evenemang är Waldemarsviksrodden, ett evenemang i förra sekelskiftets anda, med rodd utifrån Valdemarsviken och med skärgårdsmarknad på kajen. För ungdomar arrangeras ”Piratresan” i regel en lördag i augusti innan skolan startar. Sjöslag och skattjakt är inslag på denna resa. Föreningen ordnar även andra evenemang för medlemmarna av mer social karaktär. Du kan läsa mer om träbåtsföreningen via länken https://www.vikenstf.se/

Från Valdemarsvik är det landvägen bara ett par mil till populära Fyrudden från vilken man når Gryts vackra skärgård. Vill man hellre ta båten är det bara att lägga ut från sin hyrda båtplats vid bryggan och gå Valdemarsviken ut. Gryts skärgård erbjuder bland annat båtutflykter, kajakuthyrning, cykling samt vandring längs Östgötaleden. Populära utflyktsmål är vidare Häradsskärs fyr, Kärlekens trädgård i Lilla Vik samt öarna Harstena och Ekön. 

Läs gärna mer om Valdemarsviks stad och Gryts skärgård via följande länkar:

Valdemarsvik: https://visit.valdemarsvik.se/nyheter/

Grytportalen: https://www.gryt.se/

Visit Östergötland/Gryt: https://www.visitostergotland.se/inspireras/ostgotaskargarden/ 

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Varvsgatan 11

Välj en tid för visning nedan
:
2024-03-03
:
:

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Varvsgatan 11

Ansvarig fastighetsmäklare

Daniel Johansson
Ägare/Fastighetsmäklare