Header image
Såld SKÄRGÅRDSDRÖM PÅ Ö MED SJÖTOMT OCH EGEN BRYGGA
Kommande försäljning

Lilla Bockholmen 2

Gryts Skärgård

SKÄRGÅRDSDRÖM PÅ Ö MED SJÖTOMT OCH EGEN BRYGGA

Varmt välkommen till en privat och öppet belägen sommarbostad med sjötomt i Gryts idylliska skärgård. Från sommarsamhället Fyrudden tar du dig till ön via Östgötatrafikens skärgårdslinje eller med egen båt direkt den egna bryggan nedanför huset och dess extrabyggnader. På fastigheten finns förutom det högt belägna bostadshuset även en vedeldad bastu med sjöutsikt, bod med växthus intill vattenkanten och gästhuset med tre bäddar, pentry och egen uteplats. Huvudbyggnaden i två plan uppfördes 1996 och designades för att smälta in i omgivningen och ge en panoramavy från fastighetens alla rum, extrahus och uteplatser. Bostaden ligger helt privat, utan insyn eller närliggande grannar. Här sköts avlopp och vatten enskilt via det moderna reningsverket som skapar dricksvatten direkt från havet. Huset på Lilla Bockholmen är på många sett ett modernt, stilfullt och funktionellt boende - beläget mitt i en klassisk, svensk sommaridyll där skärgården är som allra vackrast.

Fakta

Adress:
Lilla Bockholmen 2
Område:
Gryts Skärgård, Gryt
Kommun:
Valdemarsvik
Fastighetsbeteckning:
ÄMTÖ 4:22
Typ:
Fritidshus
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla
Byggnadsår:
1996
Vatten och avlopp:
Avsaltninigsanläggning (Afflux Water) och enskilt avlopp via tvåkammarbrunn. Ny BioBox-anläggning installerad under 2023.
Fönster:
2-glas med isolerglas med argonfyllning
Uppvärmning:
Luftvärmepump, eldstäder samt oljefyllda radiatorer.
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Trä
Tak:
Plåt
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Plintar på berg
Eldstad:
Braskamin samt öppen spis med kassett

Ytor

Boarea
96Kvm
Tomtarea
3 430Kvm
Vatten
6 840Kvm

Ekonomi

Driftkostnad

Beskrivning

Entré
Hallen nås både från entrégången och fastighetens stora uteplats intill berget. Här finns dubbla garderober, utrymme för skoställ och hatthylla och ett fint laminatgolv som löper längs hela våningsplanet. Här är öppet till kök och intill entrén finns både trappen till övervåningen och den centralt placerade kaminen som syns genom hela sällskapsytan.

Kök
Med en av skärgårdens vackraste vyer ligger köket med panoramavy över havet. Från kökets arbetsytor, köksö och matplats ges lika imponerande ljusinsläpp som utsikt vilket ger rummet en otrolig trivsel året runt. Köket är modernt utrustat med kyl/frys, ugn med induktionshäll och en större bänkdiskmaskin. Köket har genomgående öppna och luftiga ytor och direkt utgång till fastighetens vackraste uteplats. Utanför dörren nås det stora altandäcket med plats för loungemöbler eller ett större matsalsbord för större tillställningar.

Sovrum/allrum entréplan
På husets entréplan finns ett stort allrum med öppen spis, god förvaring och generöst ljusinsläpp från två håll. Här kan rummet nyttjas som ett rymligt sällskapsrum med TV och soffgrupp, eller som ett av husets stora sovrum. Oavsett om du önskar plats för gäster, familj eller umgänge finns möjligheterna i rummet med lika goda förutsättningar som trivselfaktorer.

Badrum
Med kaklade väggar och praktisk våtrumsmatta ligger husets stora duschrum. Här finns både dusch, miljötoalett från Separett, varmvattenberedare, kommod, tvättmaskin och torkskåp - allt som behövs för ett praktiskt boende under hela säsongen.

Allrum/sovrum övre plan
Trappen upp leder till övervåningens allrum. Rummet nyttjas idag som ett väl tilltaget sovrum med sällskapsdel, uteplats och fantastiskt svårslagen sjöutsikt. Taket kläs i vackra naturmaterial och exponerat trä, väggarna är ljusa och allt kopplas samman via de gigantiska fönstren längs gaveln som agerar en ständigt förändrande tavla som sträcker sig näst intill från golv till tak. Rummet har även plats för soffgrupp och TV och kan med enkelhet delas av till ytterligare ett sovrum med god förvaring och egen ingång mot baksidan.

Gästhus
Med året runt-isolering, egen altan, fantastiskt solläge och imponerande sjövy ligger gästhuset på höjden ett stenkast från huvudbyggnaden. Här finns pentry, 3-4 sovplatser och på entréverandan ett av fastighetens trevligaste uteplatser. Här håller huset genomgående trevlig standard och spröjsade fönster.

Vedeldad bastu
Intill strandkanden ligger den fina vedeldade bastun i direkt anslutning till bergskanten och bryggan. Bastun är kvalitativt uppförd och mycket väl omhändertagen. Här finns plats för större sällskap som tillsammans kan njuta av värmen, gott sällskap och svalkande dryck eller dopp i havet. Golvet täcks i schackrutigt klinker och utanför bastudörren finns plats för avhängning av kläder, handdukar och ombyte. På baksidan av bastuhuset finns även husets maskinrum med reningsverk för vatten.

Bod/växthus
Intill vattnet ligger även det vackert uppförda växthuset. Här odlas allt från frukt till kryddor och ges mycket goda förutsättningar för den med gröna fingrar. Växthuset är uppfört intill vedförrådet och boden som ger plats åt mindre händigheter och förvaring av båt-och fiskeprylar för sommarens alla utflykter.

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Oskar Skagervik
Fastighetsmäklare