Såld 4 rok lägenhet högst upp i huset, med balkong och hiss!

Butgatan 14

Centralt

4 rok lägenhet högst upp i huset, med balkong och hiss!

Högst upp i huset finner ni denna 4 rok lägenhet om 90,5 kvm. Här finns det möjlighet att sätta sin egen prägel och skapa sitt eget drömboende. Hiss, balkong med utsikt över takåsarna och garage i källaren gör detta till ett mycket praktiskt boende med många praktiska egenskaper.

Vardagsrummet är rymligt och erbjuder gott om plats för både matplats och soffgrupp. Utgång till balkongen i söderläge. Lägenheten har tre sovrum, vilket ger gott om utrymme för den stora familjen. De olika rummen kan också anpassas efter individuella behov, från barnrum till gästrum eller hemmakontor. Utöver detta finns ett ordentligt kök samt ett duschrum och en gästtoalett.

Inom föreningen finns pool, bastu och samlingslokal att nyttja utan extra kostnad. Föreningen planerar att införa gemensam el med individuell debitering samt ett gruppavtal för bredband. Här bor du granne med Industrilandskapet. Du har dessutom gångavstånd till förskolor, skolor, grönområden och Norrköping City.

Fakta

Adress:
Butgatan 14
Område:
Centralt, Norrköping
Kommun:
Norrköping
Lägenhetsnummer:
311441001-0041  /  1501
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
2.65900%
Andelstal avgift:
2.66000%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1979
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Mekanisk m. värmeåtervinning
Balkong:
Balkong
Förråd:
Vindsförråd
TV- Internetutbud:
Bredband via Telenor
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Bostadsrättens nettoskuldsättning:
100 744 kr
Bostadsrättens nettoskuldsättning kommentar:
Siffran är baserad på uppgifter från årsredovisningen för 2022.
Överlåtelseavgift:
1 313 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Känd avgiftsförändring:
Inga planerade avgiftshöjningar i närtid enligt kontakt med föreningen 2023-06-15.

Energideklaration

Utförd
2019-11-15
E
137 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
2 400 kr/år
2 400 kr/år
Schablonberäknad

Förening

Brf Violen
716402-5707
Ja
Nej

Om föreningen

reningens egendom omfattar Kv Röken 23 i Norrköping med adress Butgatan 12-18, och omfattar 45 bostadsrätter. Föreningen är delägare i en gemensamhetsanläggning. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad.

GARAGE / PARKERING
30st garage. Avgift: Ca 400kr/mån.
17st p-platser. Avgift: Ca 200kr/mån.

KABEL-TV
Ett basutbud ingår i avgiften.

TVÄTTSTUGA
Tillgång till två gemensamma tvättstugor på entréplanet. Båda är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare samt en centrifug. Till de båda tvättstugorna hör ett varsitt torkrum samt mangelrum.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Föreningen har en mycket fin poolavdelning med bastu som får utnyttjas kostnadsfritt av medlemmarna. Dessutom finns en samlingslokal som kan lånas vid mindre fester, (max 50 personer.) I lokalen finns bord, stolar, pentry samt porslin. Lokalen är gratis att låna, men en deponi på 200kr utgår vid varje tillfälle.

FÖRRÅD
Tillgång till cykelförråd.

FÖRSÄKRING
Hemförsäkring med bostadsrättstillägg bekostas av lägenhetsinnehavaren.

RENOVERINGAR
2010 - köpte föreningen in ett nytt kylskåp till samlingslokalen, man bytte insatser, ventiler och termostater på radioatorerna i samtliga utrymmen samt att man bytte brandluckorna på taket.
2011 - renspolades avloppsstammarna. Dessutom byttes ytterdörren till cykelförrådet ut, garageporten lagades, cylindrar och nycklar till garage byttes ut, en omfattande rengöring av frånluften utfördes samt att duvskydden vid fläktintagen på taken förstärktes och rengjordes. I syftet att minska risken för vattenskador tog föreningen bort varmvattenmätarna i samtliga lägenheter och ersatte med ballofixkranar.
2012 - Föreningen att dränerade om fastigheten.
2019 - Undercentralen byttes ut. Samlingslokal och kontoret renoverades. Vattenmätarna har bytts ut. Spolning av avloppsstammar, varav vissa avloppsstammar i garaget byttes ut.
2021 - Installerat självstängare på samtliga grindar. En ny garageport har installerats. Inredning av samlingslokalen har skett under året.

Taket på fastigheten har börjat bli gammalt och där kommer det behövas prioritera en renovering. Det kommer att behöva finansieras av det lån föreningen tog 2021. Renoveringar som också finns med i föreningens underhållsplan är renovering av trapphus, säkerhetsdörrar och solpaneler.

ÖVRIGT:
På årsstämman som var i slutet av maj togs beslut att införa gemensam el med individuell debitering samt ett gruppavtal för tv och bredband. När dessa två åtgärder kommer vara driftsatta vet inte föreningen än men styrelsen jobbar med dessa frågor.

För mer information, vänligen läs senaste årsredovisningen.

Beskrivning

Interiör

Hall: 
Plastmatta med tapetserade väggar och vitmålat tak. I anslutning till hallen finns en rymlig klädkammare med gott om förvaringsmöjligheter. 

Kök: 
Utrustat med spis, diskho, kyl, frys samt fläkt. Kakel ovanför arbetsytorna. Laminatgolv med tapetserade väggar och vitmålat tak. 

Sovrum 3: 
I anslutning till köket ligger ett mindre sovrum. Förvaring i tre garderober. Plastmatta på golv, tapetserade väggar samt vitmålat tak. 

Sovrum 2: 
Plastmatta med tapetserade väggar och vitmålat tak. Förvaring i garderober längs ena väggen. 

WC: 
Mindre gästtoalett med WC och handfat. Våtrumsmatta på golv samt tapetserade väggar. 

Duschrum: 
Duschrum utrustat med WC, handfat samt duschkabin. Våtrumsmatta på golv samt tapetserade väggar. 

Vardagsrum: 
Parkettgolv med tapetserade väggar och vitmålat tak. Utgång till balkongen med utsikt över takåsarna. 

Sovrum 1: 
Plastmatta med tapetserade väggar och vitmålat tak. Förvaring i två inbyggda garderober. Fönster mot balkongen. 

Dokument

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Daniel Johansson
Ägare/Fastighetsmäklare