Såld HUS MED TREVLIGT LÄGE O RENOVERINGSBEHOV!

Tvärgatan 8

Söderköping

HUS MED TREVLIGT LÄGE O RENOVERINGSBEHOV!

Denna byggnad fördelar sig på två lägenheter om 3 rok respektive 2 rok och är något för den händige att ta sig an. Samtliga ytskikt är av äldre modell och det förekommer sättningsskador i källarplanet. Även den vidbyggda altanen under tak har satt sig och behöver ersättas med en ny. Huset har dock en skön själ och därmed goda förutsättningar att bli ett riktigt hemtrevligt boende. I källarplanet finns praktiska utrymmen såsom garage/hobbyrum, pannrum, tvättstuga och förrådsutrymmen. Ett alternativ till att själv nyttja hela huset för eget boende är förstås att man bor i det ena planet och hyr ut det andra. Trädgården är gammal och lummig med ett flertal perenna planteringar och även ett antal fruktträd som just i år har gett en stor skörd av bland annat äpplen och päron. Fastigheten har ett bra läge nära centrala Söderköping och med trevliga promenadstråk i Brunnsparken längs Söderköpingsån och även längs kanalbanken vid Göta kanal.

Fakta

Adress:
Tvärgatan 8
Område:
Söderköping
Kommun:
Söderköping
Fastighetsbeteckning:
LAXEN 8
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla med källare
Byggnadsår:
1956
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Fasadplåt
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Betong/trä
Grundläggning:
Betongplatta/Källare
Grundmur:
Lättbetong
Badrum:
2 st
TV- Internetutbud:
Fiber finns

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Beskrivning

Interiör

Entré

En betongtrappa leder oss upp till entrén och vidare in i ett trapphus då det i huset finns en lägenhet i entréplanet och en på övre planet. I trapphuset finns också trappan till den gemensamma källaren.

LÄGENHETEN I ENTRÉPLANET

Innanför ytterdörren finns plats för avhängning samt två platsbyggda garderober varav en med överskåp.

Kök

Köket som har ljusinsläpp åt öster och söder går i vinkel och vid fönstret som vetter mot öster finns plats för ett matbord. Köksinredningen är av ek och ovan arbetsbänken är väggen kaklad. Vitvaror i form av en hällspis med ugn och spisfläkt samt en kyl/frys. 

Sovrum

I det största av sovrummen är det trägolv och det finns en platsbyggd garderob med överskåp samt även en klädkammare.

Vardagsrum

Här är det ekparkett på golvet och det finns en dörr ut till en vidbyggd altan under tak som i sin tur har en trappa ned till trädgården. Dörren går dessvärre inte att öppna eftersom altanen har satt sig.

Sovrum

Detta mindre sovrum har trägolv och det finns tre platsbyggda garderober, samtliga med överskåp.

Badrum

Detta är av originalstandard och har våtrumsmatta på golv och väggar. Utrustat med wc, handfat med spegelskåp samt ett badkar. Ovan badkaret finns ett vädringsfönster.

LÄGENHETEN PÅ DET ÖVRE PLANET

Övre trapphushall

Här finns ett takfönster samt dörr in till en kattvind. Innanför ytterdörren till lägenheten finns plats för avhängning och även en platsbyggd garderob. 

Kök

Köksinredningen som går i grönt är av äldre standard med snedställda köksluckor. På väggen ovan köksbänken fungerar ett vitt kakel som stänkskydd. I detta kök finns en spis med spisfläkt.

Sovrum

Här är det trägolv och det finns en egen klädkammare under snedtaket.

Duschrum

Detta duschrum går inte att använda i nuvarande skick då det finns ett läckage på avloppsstammen. Äldre ytskikt i form av våtrumsmatta på både väggar och golv. Utrustat med wc, handfat samt ett duschkar. Även i duschrummet finns ett takfönster. 

Vardagsrum

Stort och ljust med välvårdad stavparkett på golvet. Fönstret vetter mot trädgården och därmed väster och det finns en kattvind. 

KÄLLARPLAN

I källaren som är av den gamla sortens grovkällare finns ett pannrum där fjärrvärmen har sin plats. I detta plan finns vidare ett garage, tvättstuga med tvättmaskin och en mangel samt två matkällarförråd och ett större förråd.

Trädgård

I den gamla uppvuxna trädgården finns gott om perenna rabatter och ett flertal buskar av varierande slag. Dessutom finns fruktträd i form av äpple, päron och bigarråer. 

Allmänt

Köksstammen är bytt hela vägen upp till andra våningen.

Fjärrvärmen installerades 2002.

Det södra hörnet på huset är pålat.

Badrumsstammen på övre planet läcker och kan därför inte användas i nuvarande skick.

Altanen har satt sig så att altandörren inte går att öppna.

Friskrivning

Observera att fastigheten säljs med sk friskrivningsklausul vilken även omfattar sk Dolda Fel. Det är därför av särskilt stor vikt att man som köpare före köpet noggrant undersöker fastighetens skick. 

Söderköping

Söderköping är en mysig liten stad med medeltida anor. Staden bebos idag av ca 7 000 innevånare och är i nutid kanske mest känd för Göta Kanal och dess slussar. Parallellt med Göta Kanal flyter den stilla Storån som bjuder skön avkoppling vid någon av de angränsande sittplatserna.

Stadskärnan har i stort sett bevarat medeltida gatunät och delar av staden har en äldre samlad småstadsarkitektur i trä. Under marken finns upp till tre meter tjocka lager med lämningar av medeltidsbebyggelsen. Två av Söderköpings sevärdheter är dess båda kyrkor, S:t Laurentii kyrka och Drothems kyrka, som båda är från slutet av 1200-talet. I staden finns medeltida källarstugor, det vill säga höga stenkällare med en trävåning över, bland annat Braskens tryckeri, Rådhuset (1777) och det intilliggande Blomqvistska huset (1857–1859).

Mitt i staden ligger Ramunderberget som med sina klippor lockar klättrare ifrån hela regionen. På berget finns även ett välbesökt utkikstorn.

Sommartid när kanalen är öppen myllrar Söderköping av liv. Både bofasta och turister vaknar till liv och umgås gärna på någon av stadens många säsongsöppna uteserveringar och caféer. Flera av dom är belägna i Söderköpings kanalhamn som är en hamnanläggning vars stenkaj kantas av hamnmagasin, butiker och restauranger

För den friluftsintresserade finns Ramunderbergets motionsanläggning, Söderköpings Golfklubb och Sankt Annas vackra skärgård inom ca 30 minuter med bil. Ett besök på Sankt Anna Portalen rekommenderas varmt. På https://www.sanktanna.com/ finns en mängd matnyttig information om vår vackra skärgård samt dess rörelser och aktiviteter.

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Hans Larsson
Kontorschef