Såld Sommaridyll med rofyllt läge nära badsjö!

Utterstigen 9

Bränntorp

Sommaridyll med rofyllt läge nära badsjö!

Denna lättskötta oas passar såväl barnfamiljen som par i mogen ålder. Barn och barnbarn kan röra sig fritt i barnvänliga och trivsamma Bränntorp. Runt sjön Gryten finns ett stort antal badställen att välja på. Sommartid hålls simskola vid den största badplatsen vilken har både sandstrand, flytbryggor och en flotte. I skogarna växer gott om både svamp och blåbär vilka förresten även kan plockas på den egna lättskötta naturtomten. Perfekt till morgonfilen som med fördel intas på det stora och soliga altandäcket! Den mysiga stugan är fördelad på allrum med braskamin, kök, två sovrum samt ett toalettutrymme. Dessutom finns en friggebod för gäster och en bastutunna för trevliga och avkopplande stunder i goda vänners lag. Duschar gör man under bar himmel bakom tunnan. Eller varför inte ta ett dopp? Föreningens gemensamma område Getnäs ligger bara ca 10 min promenad från fastigheten. Där finns bl a minigolf, lekplats, boulebana samt en kiosk där man även kan köpa diverse enklare matvaror.

Fakta

Adress:
Utterstigen 9
Område:
Bränntorp, Rejmyre
Kommun:
Finspång
Fastighetsbeteckning:
BRÄNNTORP 3:285
Typ:
Fritidshus
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 plans fritidshus
Byggnadsår:
1978
Vatten och avlopp:
Enskilt sommarvatten via samfällighet. Avlopp till 3-kammarbrunn och en enklare stenkista.
Fönster:
2-glas kopplade
Uppvärmning:
Direktverkande el och braskamin
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Liggande träpanel
Tak:
Plåt
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Plintar
Eldstad:
Braskamin
TV- Internetutbud:
Fiber är indraget till huvudbyggnaden. Dock finns inget abonnemang i dagsläget.

Ytor

Tomtarea
2 103Kvm
Boarea
45Kvm

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Beskrivning

Friskrivning

Observera att fastigheten säljs med sk friskrivningsklausul vilken även omfattar sk Dolda Fel. Det är därför av särskilt stor vikt att man som köpare före köpet noggrant undersöker fastighetens skick.

Interiör

Huvudbyggnaden fördelar sig på en hall med möjlighet till avhänging samt ett allrum vilket är integrerat med köket som har en väl tilltagen och umgängesvänlig matplats. Från köket nås det stora härliga altandäcket som har sol i princip hela dagen sommartid. Under förutsättning att molnen håller sig borta förstås. På altanen avnjuts sommartid så många måltider som tillåts med hänsyn till vädrets makter. 

I allrummet finns en nästan helt ny braskamin som värmer upp huset på nolltid om det skulle behövas. Det finns också möjlighet att koka vatten eller värma mat på den vid behov. Köket har teakliknande luckor och laminerade arbetsbänkar. Den maskinella utrustningen består av en spis med tre plattor samt en kyl/frys. 

Hela stugan har ett enhetligt ljust laserat trägolv (förutom i toalettutrymmet),  och det finns utöver kök och allrum även två sovrum i den del av stugan som utgör den tidigare verandan. Slutligen finns ett toalettutrymme med ytskikt i form av våtrumsmatta på både väggar och golv utrustat med en separett-toalett, ett handfat samt ett skåp.

Friggebod

Denna är 10 kvm stor och inredd till ett trevligt gästrum med fönster mot kvällssolen. Stugan är grundlagd på plintar, har en stomme av trä och papp på taket. 

 

Bastu

Bastutunnan är fördelad på två avdelningar och har en liten altan med sittbänkar i anslutning till entrén. Invändigt kommer man först in i en relaxavdelning och därefter in i den vedeldade bastun. Bakom tunnan finns en utedusch vilken också är den enda dusch som finns på fastigheten.

Trädgård

Tomten är fördelad på tre etage och består huvudsakligen av lättskött natur och blåbärsbuskar men det finns även lite gräsmatta för lek och umgänge. Det är verkligen i trädgården och på altanen man umgås och lever livet sommartid. I och med att det är en naturtomt krävs inte mycket skötsel alls och man får mer tid för lata dagar med sol och bad. 

Säljaren berättar

Det röda lilla huset på Utterstigen 9 har varit en "oas" för min familj under många år.  Sommarmånaden i Bränntorp har varit den bästa tiden på hela året.  Tack vare husets enkelhet och den lättskötta naturtomten med fåglar, ekorrar, fjärilar,  humlor, blåbär och till och med lite gula kantareller har vi här kunnat släppa vardagslivets stress. Det är en speciell känsla att kunna gå ut i nattlinnet och plocka blåbär till frukostfilen.  Att sedan äta frukosten  i morgonsolen till fåglarnas kvitter är en fantastisk start på dagen.   På det generösa trädäcket tillbringar vi mycket tid och här trivs alla åldrar. Här äter vi våra måltider, umgås, solar och leker.  Vill man hellre känna gräs mellan tårna, sparka boll eller få en egen stund vid den stora granen är det bara att gå några trappsteg ner.  Det är både sol och skugga på tomten, varför alla kan få det man önskar.  Ja, förutsatt att solen lyser förstås.   Varma sommardagar packar vi fikakorgen,  badgrejer och en bra bok.  Efter några minuters promenad är det bara att njuta vid den mysiga lilla badstranden, perfekt för småfolk,  eller på den mer avskilda badbryggan för den som kan simma. Att svepa in sig ett badlakan och ta ett kvällsdopp svalkar skönt innan läggdags.   När vi tröttnar på sol och bad finns det fina promenadstigar i området. Det är också kul att spela minigolf vid områdets kiosk eller ta en tur till Rejmyre. Där brukar vi besöka glasbruket och titta på när de handblåser glas, äta glass  och promenera runt bland de mysiga små butikerna i det gamla fabriksområdet.    I höstas installerades en gjutjärnskamin i storstugan. Vid säsongens första besök kändes det lyxigt att ladda kaminen med ved och göra en ordentlig brasa. Utöver mysfaktorn värmdes huset snabbt upp. En torr och skön värme som gjorde att  elementen endast behövde användas kortare stunder.  Därefter har elementen knappt använts. Om det känts lite kyligt har en brasa tänts och en skön värme har spridit sig i huset. Perfekt nu när elen är dyr!   Varmt välkommen att besöka vårt enkla men charmiga paradis. / Lena

Bränntorp

Bränntorp är ett välordnat fritidshusområde med ca 300 hushåll där en del bor permanent. För de stugor som har sommarvatten finns möjlighet att vintertid hämta dricksvatten på Örnvägen och Björnvägen. Den givna samlingspunkten är föreningshuset Getnäs. Vid Getnäs finns sommarkiosk, minigolf, dansbana, boulebana, lekplats och fotbollsplan. I kiosken kan man till exempel handla kvällstidning, glass, läsk, kaffe, godis, mm. Sommartid anordnas valborgsfirande, midsommarfirande och allsångskvällar. 

Det finns ett flertal välordnade badplatser i sjön Stora Gryten, varav den största har flytbryggor. Vid denna anordnas bland annat simskola. Det finns även ett stort antal mer privata bryggor i sjön. Devisen är att vem som helst får bygga en brygga i sjön men alla medlemmar har rätt att använda alla bryggor. Även om man väl kanske mest håller sig till den som finns närmast ens egen fastighet. Är du båtintresserad kan du lägga båten var som helst runt sjön. Dock tillåts inga båtmotorer. Inom föreningen anordnas årligen städdagar vår och höst och även gemensamt kräftfiske i sjön.

Vägföreningen plogar vägarna under vintern så att man kan ta sig fram i området året om. www.branntorp.se

Det har under några års tid diskuterats inom kommunen angående att dra kommunalt VA till Bränntorp. Nu har man kommit så långt att det är beslutat att det ska dras in i området med start 2024. För mer information om detta är du varmt välkommen att kontakta Finspångs Tekniskas kundservice på 0122-851 80 eller via mail till [email protected]

Besök gärna föreningens trevliga och informativa hemsida

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Hans Larsson
Kontorschef