Header image
Properties & Partners ENPLANSHUS MED CENTRUMNÄRA LÄGE!

Korsgatan 11

ENPLANSHUS MED CENTRUMNÄRA LÄGE!

Denna lite mindre villa med allt i ett plan är fördelad på ett allrum integrerat med köket, två sovrum samt två hobbyverkstäder i garagedelen. I anslutning till entrén finns en grusad uppfart med plats för upp till tre fordon. Stor del av trädgården är uppodlad med diverse godsaker som växer på friland. För den som vill ha en mera lättskött tillvaro är det en enkel sak att lägga igen landen och så gräs istället. Invändigt finner vi ett helt nytt kök med gott om arbetsytor och skåp för förvaring. En köksö med både spishäll och en extra vattenho delar av mot matplatsen och allrummet. I anslutning till matplatsen finns ett härligt altandäck som vetter mot sydost vilket ger goda möjligheter till sköna långfrukostar i förmiddagssolen på sommaren.

Fakta

Adress:
Korsgatan 11
Kommun:
Söderköping
Fastighetsbeteckning:
BRAXEN 2
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 plansvilla
Byggnadsår:
1958
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster:
3-glas Elit (2021) + ett 2-glasfönster
Uppvärmning:
Fjärrvärme ansluten till en värmeväxlare som i sin tur ger behaglig luftburen värme. Det finns även en braskamin.
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Trä
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Betongplatta
TV- Internetutbud:
Fiber är installerat

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Beskrivning

Interiör

Entré

Ytterdörren är belägen bara ett trappsteg upp och innanför kommer man först till en liten hall med avhängning på väggen. På golvet är det trägolv.

Sovrum/Kontor

Beläget direkt till vänster innanför entrén med ett stort fönster mot norr.

Gästtoalett

Denna har sin plats i anslutning till hallen och har trägolv. Den är utrustad med en wc och ett handfat. I utrymmet finns en inspektionslucka till värmeanläggningen.

Sovrum

Det större sovrummet har tre garderober bakom skjutdörrar samt en platsbyggd garderob. Även här vetter fönstret mot svala norr.

Allrum

Detta stora och ljusa rum är integrerat med köket där en köksö avdelar. I allrummet finns en nyinstallerad braskamin. På gaveln är det gamla fönstret kvar då tanken var att det skulle bli ett burspråk där. 

Kök

IKEA-köket är från 2022/2023 med arbetsytor i U-form med ett fönster ovan diskhon. På allrumssidan av köksön finns matplatsen och även en utgång till altanen som vetter mot sydost. Köksbänkarna är av eklaminat medan arbetsytan på köksön är av gedigen ek. I köksön finns både en spishäll och vattenho. Vitvaror i form av en induktionshäll, två st kyl/frys samt en inbyggnadsugn som är en kombinerad mikrovågsugn. Under denna är det förberett för att sätta in en diskmaskin. 

Duschrum/Tvättstuga

Här är det våtrumsmatta på golvet och målad väv på väggarna och det finns ett stort fönster mor sydost. Duschrummet är utrustat med wc, handfat, duschkabin, tvättmaskin samt två mindre väggskåp. Det finns även en lucka i väggen för att möjliggöra åtkomst av värmeanläggningen när den ska rengöras. En åtgärd som behöver utföras ca 1 gång per år.

Garage

Det vidbyggda garaget som är åtkomligt inifrån bostaden är grundlagt på en betongplatta och har en stomme av trä samt betongpannor på taket. Invändigt fördelar sig denna del av huset på en snickarverkstad, en hobbyverkstad och ett matkällarförråd. Garaget har uppvärmning i form av en luftvärmepump från 2021.

Trädgård

I trädgården finns gott om odlingsmöjligheter på friland. Det finns också ett växthus samt odlingslådor. Bevattningen sköts dels med å-vatten och dels med regnvatten. Vattenutkast för å-vattnet finns vid altanen och leds via en slang vidare till vattentunnor bakom friggeboden. Där finns det en pump som gör att man kan vattna odlingarna med vanlig slang. I anslutning till altanen finns det som sagt en friggebod för trädgårdsredskapen.

Söderköping

Söderköping är en mysig liten stad med medeltida anor. Staden bebos idag av ca 7 000 innevånare och är i nutid kanske mest känd för Göta Kanal och dess slussar. Parallellt med Göta Kanal flyter den stilla Storån som bjuder skön avkoppling vid någon av de angränsande sittplatserna.

Stadskärnan har i stort sett bevarat medeltida gatunät och delar av staden har en äldre samlad småstadsarkitektur i trä. Under marken finns upp till tre meter tjocka lager med lämningar av medeltidsbebyggelsen. Två av Söderköpings sevärdheter är dess båda kyrkor, S:t Laurentii kyrka och Drothems kyrka, som båda är från slutet av 1200-talet. I staden finns medeltida källarstugor, det vill säga höga stenkällare med en trävåning över, bland annat Braskens tryckeri, Rådhuset (1777) och det intilliggande Blomqvistska huset (1857–1859).

Mitt i staden ligger Ramunderberget som med sina klippor lockar klättrare ifrån hela regionen. På berget finns även ett välbesökt utkikstorn.

Sommartid när kanalen är öppen myllrar Söderköping av liv. Både bofasta och turister vaknar till liv och umgås gärna på någon av stadens många säsongsöppna uteserveringar och caféer. Flera av dom är belägna i Söderköpings kanalhamn som är en hamnanläggning vars stenkaj kantas av hamnmagasin, butiker och restauranger

För den friluftsintresserade finns Ramunderbergets motionsanläggning, Söderköpings Golfklubb och Sankt Annas vackra skärgård inom ca 30 minuter med bil. Ett besök på Sankt Anna Portalen rekommenderas varmt. På https://www.sanktanna.com/ finns en mängd matnyttig information om vår vackra skärgård samt dess rörelser och aktiviteter.

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Korsgatan 11

Välj en tid för visning nedan
:
2024-07-03
:

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Korsgatan 11

Ansvarig fastighetsmäklare

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Hans Larsson
Kontorschef