Såld Radhus med gavelläge i hjärtat av Vilbergen!
Kommande försäljning

Kalkstensgatan 14

Vilbergen

Radhus med gavelläge i hjärtat av Vilbergen!

Välkommen till ett enkelt och bekvämt boende med gedigna och fina materialval med plats för dig och familjen att växa och trivas i. Här ges bekvämligheten och tryggheten med en bostadsrättsförening men i formen av ett radhus längst in på återvändsgata med två parkeringsplatser och en mindre trädgård. Gavelläget erbjuder det lilla extra både ute- och invändigt, i from av en L-formad trädgård och två extra fönster i västerläge. Radhuslängan är uppförd 2015 och känslan av nyproduktion finns kvar. Nedervåningen bjuder in till ett ljust och öppet boende för umgänge, i form av öppen planlösning och sociala ytor. På nedervåningen finns kök med skafferi, vardagsrum med matplats och utgång till altan och trädgård och även badrum med tvättmaskin och torktumlare, samtliga rum med golvvärme. Övervåningen har full takhöjd om 2,6 m och rymmer tre sovrum, ett allrum, badrum med golvvärme och ett mindre rum, som idag används som kontor. Lägg märke till det stora takfönstret. Välkommen!

Fakta

Adress:
Kalkstensgatan 14
Område:
Vilbergen, Norrköping
Kommun:
Norrköping
Lägenhetsnummer:
12
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
8.93595%
Andelstal avgift:
8.93595%
Byggnadstyp:
2-plans radhus
Byggnadsår:
2015
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Mekanisk till- och frånluft
Badrum:
2 st
Balkong:
Uteplats och balkong
Förråd:
Isolerat förråd utanför entrén
Inkluderat i avgift:
Avfallshantering, Telias basutbud TV, bostadsrättillägg samt underhåll och lån för föreningen
Hiss:
Nej
Gästtoalett:
Nej

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
525 kr
Bostadsrättens nettoskuldsättning:
1 223 267 kr
Bostadsrättens nettoskuldsättning kommentar:
Denna siffra är baserad från årsredovisning 2022 och är beräknad på andelstal
Överlåtelseavgift:
1 313 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare

Driftkostnad

Beräknad på 4 personer
9 840 kr/år
4 200 kr/år
2 400 kr/år
16 440 kr/år
Enligt säljarens uppgifter

Förening

Brf Solstenen
769629-3948
Ja
Nej

Om föreningen

Brf Solstenen 769629-3948

Föreningen består av en radhuslänga med 12 stycken 2-plans radhus, samtliga ägs med s.k. bostadsrätt. 

Avgiften höjdes senast i maj 2021. 

Parkeringsplats i anslutning till entrén. 
Gatan framför radhusen förvaltas av en gemensamhetsanläggning, det finns 2 st gästparkeringar.

Bostadsrättstillägg tecknas av föreningen via Länsförsäkringar.

Månadsavgiften är 4 950 SEK/månad. I avgiften ingår Avfallshantering, Telias basutbud TV samt underhåll och lån för föreningen.

Värmen faktureras av föreningen och är en fast kostnad om 820 kr/mån.
Förbrukning av kall- och varmvatten läses av 1 gång/kvartal.

 

Beskrivning

Om bostaden

Hall
Välkomnande hall med dold förvaring i form av garderob med skjutdörrar. Tapetserade väggar och mörkt klinkergolv.

Kök
Modernt och praktiskt kök i öppen planlösning mot vardagsrummet. Kök från Marbodal med vita skåpsluckor i spegel och stänkskydd i grått kakel. Gott om förvaring i både över och underskåp, integrerad ugn, spishäll med induktionshäll, hel kyl och frys samt diskmaskin. 

Vardagsrum
Socialt och öppet vardagsrum som badar i härligt ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet, där lamellgardiner finns på plats. Uteplatsen är i direkt anslutning till vardagsrummet via skjutdörrar samtidigt som man har närheten till bostadens matplats och kök. Gott om plats för stor soffa och övrigt möblemang. Vita väggar med undantag för en fondvägg i en varm grön nyans. Genomgående fint parkettgolv. Gavelfönstret ger ett extra trevligt ljusinsläpp med kvällssol.

Badrum
Stilrent badrum med badkar, wc, handfat i kommod med spegelskåp, handdukstork samt tvättmaskin och torktumlare i tvättpelare. Kaklade vita väggar och klinkergolv i grå ton. Golvvärme. Generös takhöjd och spotlights.

Hall övre plan
Möblerbar hall på övervåningen som kan nyttjas som ett ett extra allrum. Tapetserade väggar och även på detta våningsplan ligger det fina parkettgolvet genomgående. Takfönster och stort gavelfönster vilket bidrar till en hemtrevlig atmosfär. 

Sovrum 1
Stort och trivsamt sovrum med utgång till bostadens balkong i västerläge. Praktisk skjutdörrsgarderob med klädsystem från Marbodal. Vitmålade väggar och parkettgolv. 

Sovrum 2 och 3 
Två identiska rum till storleken med god plats för säng, skrivbord och förvaring. Stora fönster med utsikt över radhusets trädgård och de stora och öppna grönytorna. Sovrum nr 3 har fått en fondvägg i ett mycket trivsamt motiv, med skogens alla djur. Parkettgolv och dubbla garderober i bägge rummen.

Rum 4
Det något mindre rummet på övervåningen används idag som ett kontor. Rummet är ca 5,5 kvm och går att nyttja som t.ex. barnkammare, förråd, walk-in closet och kontor, allt efter behov. Ljust tapetserade väggar och parkettgolv.

Duschrum
Även på övervåningen finns ett väl tilltaget duschrum med wc, handdukstork, handfat i kommod med mycket förvaring, spegelskåp samt stor duschhörna i 90x90. Kaklade väggar i vitt samt klinkergolv i grå ton. Golvvärme. Generös takhöjd och spotlights. 

Trädgård och altan
Trivsam altan med trall. Stor markis för upphov till skugga en varm sommardag och skydd en regnig. Trädgården är välplanerad och lättskött, med gräsytor, flera bärbuskar och lättskötta rabatter. Här finns plats för socialt umgänge, vila och lek. Trädgården är belägen i söder- och västerläge, och altanen träffas av sol och värme med bästa söderläge. Vintergrön ligusterhäck omgärdar tomten vilket ger ett ombonad intryck.

Isolerat förråd
Utanför entrén hittar vi ett förråd väl anpassat för familjelivet med god plats för allt ifrån barnvagn till pulkan. 

Vindsutrymme
På övervåningen hittar vi en vindslucka med trappa som tar er upp till vinden. Här ges ytterligare praktisk förvaring. Stora delar är golvlagda. Man kan aldrig få för mycket av förvaringsmöjligheter. 

Område
På Kalkstensgatan bor du med gångavstånd till Vilbergens centrum med mataffär, konditori, apotek, bibliotek, en välfungerade vårdcentral och kvarterskrog. Här har du även gångavstånd till flertalet förskolor, t.ex. Kättsätters och Armbandets förskola, skolor, t.ex. Skarphagsskolan och Erlaskolan, Vrinnevisjukhuset och tät busstrafik. Närhet finns även till flera naturområden, som härliga Vrinneviskogen som är fylld av aktiviteter och trevliga gångstråk Kättsätterskogenm som har MTB-spår, motionsspår och frisbeegolf. Vilbergen har gott om grönområden med stora lekplatser och den nylagda Vilbergsparken, med lekplats, fotbollsplan, utegym och den populära pulkabacken vid namn Paprikabacken. På cykel tar du dig smidigt in till stadens puls genom flertalet gång- och cykelbanor, på ca 10 min.

 

Säljaren berättar

" När vi flyttade his visste vi inte att det fanns radhus i Vilbergen, det var en överraskning. Och den reaktionen har många i vår närhet haft sen dess. Men överraskningen har bara varit positiv: det är så lätt att leva här! För oss var det bara att flytta rätt in och huset har inte krävt något underhåll sen dess. Hörnläget ger extra ljus med sina fönster och en fantastiskt mysig liten trädgård (liten, men Vilbergens största). Det finns plats för det lilla extra i rummet som inte räknas som rum, vi har haft det som gästrum, barnkammare och nu arbetsrum och ytorna på nedervåningen är jättehärligt för umgänge. Vilbergen är också lätt att bo i, det är verkligen nära till allt man behöver - 2 minuter bort ligger centrum med mataffär, apotek, bibliotek, vårdcentral och BVC. Inom 5 minuter tar du dig till en mängd lekplatser, där favoriten nog ändå är Vilbergsparken med linbana, konstgräsplan och Paprikabacken för pulkaåkning på vintern. För oss har det varit en stor glädje att också kunna låta vårt äldsta barn upptäcka området fritt, då vårt hus ligger längst in på en återvändsgata och vi är omgivna av endast promenad- och cykelvägar.  Men om du frågar oss, så är guldkanten med boendet just läget mellan skogen (Vrinneviskogen och Kättsätterskogen) och stan, där du enkelt tar dig till båda på 10 minuter! "

Dokument

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Andreas Lundqvist
Fastighetsmäklare