Header image
Såld Lägenhet på attraktiv adress!

Kneippgatan 23A

Kneippen

Lägenhet på attraktiv adress!

Välkommen till denna nyrenoverade och insynsskyddade sekelskifteslägenhet med en genuin känsla av god smak och hög kvalitet! Här erbjuds högt i tak, vackra vägglister & takrosetter och en härlig rymd. Ett nytt kök från Kolmårdskök med stenskivor på bänkarna, nya vitvaror och nyslipade vitlaserade trägolv i hela lägenheten sätter ytterligare guldkant på tillvaron. Den hemtrevliga HSB-föreningen Brf Strandvägen bjuder på en känsla av samhörighet och goda grannrelationer. Då och då anordnas gemensamma aktiviteter. Antingen i trädgården om vädret tillåter, annars i det pampiga trapphuset eller hemma hos någon. I den välskötta gemensamma trädgården finns ett flertal uteplatser att välja på. Ytterligare fördelar som erbjuds är den gemensamma snickarboden o bastun. I gamla och lummiga Kneippen råder för det mesta lugn och ro och man kan ta sköna promenader inom området eller längs Motala ström. Det är inte heller långt till treans spårvagn som på bara några minuter tar dig in till centr

Fakta

Adress:
Kneippgatan 23A
Område:
Kneippen, Norrköping
Kommun:
Norrköping
Lägenhetsnummer:
13  /  1202
Typ:
Lägenhet
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
5.07813%
Andelstal avgift:
5.07813%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Byggnadsår:
1898
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Självdrag/Mekanisk i kök och duschrum
Förråd:
Ett vindsförråd och ett källarförråd tillhör lägenheten
TV- Internetutbud:
Kabel-tv och bredband via fiber (låg hastighet)
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, El, Kabel-TV, och Telefoni
Ej inkluderat i avgift:
Bredbandsabonnemang
Hiss:
Nej

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Förening

HSB Brf Strandvägen
725000-1067
Ja
Nej

Föreningen

Byggnadens nybyggnadsår är 1898 och den byggdes om 1981. Föreningen registrerades 1934 och består av 17 lägenheter samt en lokal som används av medlemmarna som snickeri.

Tvättstuga finns vid uppgång 23c med två tvättmaskiner, en torktumlare, mangel samt en ho. Även ett stort torkrum med fläkt finns att tillgå.

Bastu med dusch i bra skick finns vid gårdsentrén där även hobbyrummet och snickarboden är belägna. I snickarboden finns allehanda verktyg att låna men de ska också tillbaka. Cykelförråd finns i anslutning till källarförråden. Det finns även ett cykelställ under tak på gården.

Föreningen har ett eget "galleri" nere i källaren där diverse konstverk och foton hängs upp av medlemmarna för alla att njuta av.

Den mysiga trädgården med flera fina uteplatser i olika lägen är till för alla medlemmar. I trädgården finns bärbuskar, körsbärsträd, blommor, mm och även plats för odlingslådor för den som uppskattar det. Det finns även ett redskapsförråd med diverse trädgårdsredskap samt ett par grillar. Då och då ordnas trevliga och gemytliga sammankomster på gården.

Varje år anordnas två gemensamma städdagar där medlemmarnas hjälps åt med diverse trädgårdsarbeten och omvårdnad av gemensamma utrymmen. Snöskottning och sandning hjälps man också åt med. Trappstädningen sköts dock av en extern firma.

För information om utfört underhåll, se årsredovisningen.

I skrivande stund (augusti -23) pågår ommålning av fasaden mot Vinkelgatan. Eventuellt stambyte kan komma att ske 2032.

Styrelsen har i augusti 2023 beslutat att omgående höja årsavgifterna med 3 % för att ta höjd för bland annat de på senare tid ökande energikostnaderna. 

Beskrivning

Interiör

VÄLKOMMEN IN!

Hela lägenheten utom duschrummet är renoverad 2020 med bland annat snygga nyslipade och vitlaserade trägolv samt vackra vägglister som sig bör i en nyrenoverad sekelskifteslägenhet av klass. Takhöjden är imponerande 3,10 m vilket skapar en härlig rymd. I samband med den genomtänkta renoveringen har man bland annat tillfört gammaldags fönsterhakar och specialdesignade elementskydd. Även takrosetter har satts upp för att skapa den där genuina sekelskifteskänslan. De gamla spegeldörrarna är gamla men ommålade. Slutligen är all el i lägenheten genomgången och ett nytt modernt säkringsskåp har installerats. Samtliga lägenhetens fönster vetter mot Motala ström som ligger bara ett stenkast bort. I och med det är lägenheten helt insynsskyddad. Vintertid när träden är avlövade har man skön vattenutsikt.

Hall

Genast när man stiger in genom lägenhetsdörren möts man av en skön atmosfär och flödande ljus. Plats för avhängning finns på en gammaldags tidsenlig hatthylla. 

 

Allrum

Allrum, sovrum och kök ligger alla fil med varandra. Möjlighet finns dock i och med den genomgående hallen att avskärma sovrummet för den som så önskar. I allrummet beläget längst till vänster från entrén sett finns en vit bokhylla som ingår i överlåtelsen. Det gör även den öppna dekorationsspisen som pryder sin plats.

Sovrum

I sovrummet finns två platsbyggda garderober samt även en fristående garderob vilken ingår i överlåtelsen.

Kök

Köksinredningen i grått från Kolmårdskök är från 2020. Några skåpstommar är dock inte bytta. De matchande arbetsbänkarna av sten är ljust melerade. I köket finns vitvaror i form av en induktionshäll med varmluftsugn, spisfläkt, kyl/frys samt en integrerad diskmaskin (40 cm).

Duschrum

Slutligen har vi duschrummet som har våtrumsmatta på golvet och helkaklade väggar. Utrustat med wc, handfat i kommod, spegelskåp, två väggskåp samt en mekanisk fläkt.

Säljaren berättar

Att hitta hem,

Så kändes det. Redan från första stund kände vi oss välkomnade i Stora Pensionatet.

Gemenskapen mellan grannarna i detta hus är något utöver det vanliga, vi har uppskattat att sitta ute i den lummiga trädgården med en kaffekopp med grannarna som sällskap.

Området är lugnt och det är nära till rekreation i form av promenadstråk runt motalaström. Närhet till matbutik och bageri samt 10 minuter från City med 3:ans spårvagn.

Huset med anor ifrån slutet av 1800-talet har en intressant historia. Kneippen hade en välbesökt kuranläggning och huset användes på den tiden som pensionat och gav husrum till välbärgade gäster.

Vi har renoverat lägenheten med sekelskiftet i åtanke för att spegla husets historia.

Vänliga Hälsningar Emma och Calle

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Hans Larsson
Kontorschef