Header image
Såld STÅTLIG SEKELSKIFTESVÅNING I EN AV KNEIPPENS MEST IKONISKA BYGGNADER!
Kommande försäljning

Kneippgatan 23A

Kneippen

STÅTLIG SEKELSKIFTESVÅNING I EN AV KNEIPPENS MEST IKONISKA BYGGNADER!

På Kneippgatan 23 ligger en av Knippens mest ikoniska byggnader. Det gamla pensionatet från 1898 ritades av Werner Northun och innefattar idag några av Norrköpings absolut finaste och mest karaktäristiska lägenheter. Den insynsskyddade paradvåningen om 142 kvm omges av tidstypiska detaljer av högsta representation. Här finns generös takhöjd, fint parkettgolv, dubbla tornrum och balkong ut mot Motala Ström. Köket är bytt 2022 i modernt lantlig stil och bär tillsammans med lägenhetens flexibla planlösning upp lägenhetens smakfulla mysfaktor.

Lägenheten är registrerad som 3 rum och kök men är i praktiken mycket mer än så. Utöver de tre generösa sovrummen rymmer lägenheten också ett stort hemmakontor/bibliotek med både sovloft och öppen spis, sällskapsrum i fil med köket och en stor hall med gott om förvaring.

Bostadsrätter i den här storleken och med den här typen av karaktär är för Norrköping sällsynt, särskilt i det omåttligt populära Kneippen. Från lägenheten har du bara 50 meter till Strömmen och promenadstråk, nära både stad och natur och med optimalt pendlingsläge till både E4 och söderleden.

Välkommen till en fantastisk sekelskiftesvåning på ett av Norrköpings absolut mest attraktiva lägen!

Fakta

Adress:
Kneippgatan 23A
Område:
Kneippen, Norrköping
Kommun:
Norrköping
Lägenhetsnummer:
12  /  1203
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
8.9844%
Andelstal avgift:
8.9844%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1898
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)
Badrum:
1 st
Balkong:
Balkong ut mot strömmen
Eldstad:
Öppen spis (ej fungerande)
TV- Internetutbud:
Fiber
Inkluderat i avgift:
Värme, vatten, el och kabel-TV
Hiss:
Nej
Gästtoalett:
Ja

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Förening

HSB Brf Strandvägen
7250001067
Ja
Nej

Om föreningen

Byggnadens nybyggnadsår är 1898 och den byggdes om 1981. Föreningen registrerades 1934 och består av 17 lägenheter samt en lokal som används av medlemmarna som snickeri.

Tvättstuga finns vid uppgång 23c med två tvättmaskiner, en torktumlare, mangel samt en ho. Även ett stort torkrum med fläkt finns att tillgå.

Bastu med dusch i bra skick finns vid gårdsentrén där även hobbyrummet och snickarboden är belägna. I snickarboden finns allehanda verktyg att låna men de ska också tillbaka. Cykelförråd finns i anslutning till källarförråden. Det finns även ett cykelställ under tak på gården.

Föreningen har ett eget "galleri" nere i källaren där diverse konstverk och foton hängs upp av medlemmarna för alla att njuta av.

Den mysiga trädgården med flera fina uteplatser i olika lägen är till för alla medlemmar. I trädgården finns bärbuskar, körsbärsträd, blommor, mm och även plats för odlingslådor för den som uppskattar det. Det finns även ett redskapsförråd med diverse trädgårdsredskap samt ett par grillar. Då och då ordnas trevliga och gemytliga sammankomster på gården.

Varje år anordnas två gemensamma städdagar där medlemmarnas hjälps åt med diverse trädgårdsarbeten och omvårdnad av gemensamma utrymmen. Snöskottning och sandning hjälps man också åt med. Trappstädningen sköts dock av en extern firma.

För information om utfört underhåll, se årsredovisningen.

I skrivande stund (augusti -23) pågår ommålning av fasaden mot Vinkelgatan. Eventuellt stambyte kan komma att ske 2032.

Styrelsen har i augusti 2023 beslutat att omgående höja årsavgifterna med 3 % för att ta höjd för bland annat de på senare tid ökande energikostnaderna. 

Beskrivning

Entré
Innanför ytterdörren kommer du till hallen som ger tillgång till både klädkammare och skyddad avhängning för kläder och skor. På golvet ligger ett fint slipat plankgolv och leder vidare till den inre hallen med ingång mot två av lägenhetens sovrum, duschrum, klädkammare och skafferi.

Kök
Epoq-köket från 2022 flyttades från ett av sovrummen till bostadens stora, sociala yta. Köket i klassisk och elegant stil har försetts med fina handtag och detaljer för att klä in i bostadens befintliga karaktär. Genomgående ligger ett mycket vackert parkettgolv som fortsätter in i sällskapsrummet och bostadens stora sovrum.

Sällskapsrum
Med slående rymd och takhöjd är sällskapsrummet lägenhetens absoluta höjdpunkt. Med ljusinsläppet från tornrummet, utgång mot balkongen och ljusa, eleganta detaljer har rummet alla egenskaper för en trivsam vardag och representabel middagsbjudning. 

Sovrum 1
Lägenhetens stora sovrum har precis som allrummet en fantastisk känsla av ljus och rymd. Även här finns eget tornrum, med generöst ljusinsläpp och sekelskiftescharm när den är som bäst. Mönsterlagt parkettgolv, vackra lister och smakfulla färgval ger fantastiska förutsättningar för ett master bedroom.

Kontor/bibliotek
Vidare från sovrummet eller sällskapsrummet finns ett inre rum med egen utgång till trapphuset. Här finns en öppen spis i sten, platsbyggda bokhyllor och sovloft ovanför läs-eller skrivbordshörnan. Mysfaktorn är mycket hög och flexibiliteten också hög för hur du önskar nyttja rummet.

WC
Intill kontoret finns en kaklad gäst-wc med handfat och spegelskåp - ett bra komplement till det stora duschrummet.

Sovrum 2
Innanför entrén ligger ett av lägenhetens tre sovrum. Alla sovrum ligger fritt från varandra utan vägg-i-vägg. Golvet kläs i heltäckningsmatta och har plats för både säng, skrivbord och förvaring.

Sovrum 3
Med generösa ytor och eget burspråk ut mot allén ligger bostadens andra stora sovrum i svalt norrläge. Belagt med plankgolv har rummet precis som de andra ytorna i lägenheten hög charm och genuin känsla av ljus och värme. Plats finns för större dubbelsäng, garderober och vad som mer kan önskas för ett komplett sovrum.

Duschrum
I lägenheten finns ett större, helkaklat duschrum med wc och handfat. Duschväggen i glas gör att rummet känns rymligt och fräscht utan att ta yta från rummet.

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Oskar Skagervik
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Albin Trygg
Fastighetsmäklare