Såld HÖGST UPP I HUSET MED TERRASS/BALKONG OM CA 20 KVM!

Plankgatan 60

Centralt/Folkparken

HÖGST UPP I HUSET MED TERRASS/BALKONG OM CA 20 KVM!

För dig som inte nöjer dig med något annat än det bästa erbjuds nu en av Norrköpings absolut finaste 3:or - på ett av stans bästa lägen. Hissen tar dig högst upp i huset från 2015 och vidare in till bostaden med högt i tak, öppen spis och fantastiska vyer från norr till söder. Belägen högst upp i huset ger också lägenheten möjlighet till en stor terrass om ca 20 kvm i rakt söderläge.

Lägenheten har trevlig planlösning med öppna, sociala ytor på den ljusa södersidan. Bostadens två sovrum ligger i svalt norrläge och har slående utsikt över Norrköping, från Norra Promenaden och polishuset vidare över takåsarna hela vägen till Kolmårdsskogarna. Till lägenheten också två badrum, ett större med dusch, tvättmaskin och torktumlare och det andra en praktisk och helkaklad gäst-wc.

Beläget nära city, strömmen, och den stora Folkparken ligger lägenheten mycket välbeläget för ett trivsamt och aktivt stadsliv. Här är dessutom nära både resecentrum och anslutning till E4 vilket ger ytterligare pendlingsmöjligheter till både Linköping och Stockholm.

Varmt välkommen till en förstklassig lägenhet i en stabil förening med med närhet till allt Norrköping har att erbjuda!

Fakta

Adress:
Plankgatan 60
Område:
Centralt/Folkparken, Norrköping
Kommun:
Norrköping
Lägenhetsnummer:
1261  /  1601
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
3.07116%
Andelstal avgift:
3.07116%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
2014/2015
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)
Badrum:
1 st
Balkong:
Balkong om ca 20 kvm i söderläge
Eldstad:
Öppen spis
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Fiber
Inkluderat i avgift:
inkl värme, VA, kabel-TV, fast avg el.
Hiss:
Ja
Gästtoalett:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
525 kr
Bostadsrättens nettoskuldsättning:
389 362 kr
Överlåtelseavgift:
1 313 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare

Energideklaration

Utförd
2018-05-07
B
60 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
4 200 kr/år
1 800 kr/år
6 000 kr/år
Enligt säljarens uppgifter

Förening

BRF Karl-Johan i Norrköping
769627-3585
Ja

Allmänt

Föreningen BRF Karl-Johan i Norrköping äger fastigheten Krogen 27 i Norrköping och har sina adresser på Plankgatan 58 & 60. Föreningen bildades 2013 och hade inflytt under 2014/2015. Föreningen består av totalt 37 lägenheter. 

Föreningens fastighet är fullvärdeförsäkrad i Länsförsäkringar. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Föreningen förvaltas av Riksbyggen.   Gemensamma utrymmen I föreningen finns 2 cykelrum där kan även barnvagnar kan förvaras. Det finns ingen gemensam tvättstuga utan samtliga lägenheter är utrustade med tvättmaskin och torktumlare.

Föreningens innergård är en del av en gemensamhetsanläggning. Övriga fastighetsägare som delar innergården med föreningen är Brf Folkparken, Brf Karl-Johans skola samt Botrygg. Brf Karl-Johan i Norrköpings andel av innergården är 22%.

Kommande renoveringar I nuläget arbetar föreningen tillsammans med riksbyggen med att upprätta en kommande underhållsplan. Enligt kontakt med styrelsen 2023-06-14 planeras inga renoveringar inom närmsta åren. 

Avgiftshöjningar Enligt styrelsebeslut höjdes årsavgifterna med ett genomsnitt på 8% fr.o.m. 2023-04-01. Utfallet blev olika för medlemmarna beroende på om lägenheten ursprungligen köptes med låg, mellan eller hög insats. Styrelsen planerar inga ytterligare höjningar av avgifterna i dagsläget. Det är däremot inte uteslutet att en höjning krävs inför eller under nästkommande verksamhetsår. Kommande beslut om avgiftsförändringar styrs av ränteutvecklingen.

Beskrivning

Entré
Hissen tar dig upp till översta våningen allra högst upp i huset. Innanför dörren kommer du till hallen med garderober och tåligt och lättstädat golv i sten. Från hallen har du direkt tillgång till lägenhetens stora duschrum.

Duschrum
Till lägenheten hör både en wc och ett större duschrum. Duschrummet ligger intill hallen och är rymligt med goda förvaringsytor och rejäl takhöjd. Tvättmaskin och torktumlare finns installerat precis som dusch med glasvägg, wc, handfat i kommod och flera förvaringsmöjligheter. Rummet är helkaklat med underliggande golvvärme.

Kök
Köket ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet och den öppna spisen. Köket är genomgående välplanerat och stilrent med trevligt ljusinsläpp och plats för ett större matbord. Här finns kyl och frys i fullstorlek, diskmaskin och inbyggd ugn och micro i ståhöjd.

Vardagsrum
Enhetligt med köket ligger vardagsrummet med fantastiskt ljusinsläpp. Trivselfaktorerna kommer bland annat från de stora fönsterpartierna, den fungerande braskaminen och väggarna i grå/biege ton. Från rummet har du också tillgång till den fantastiska balkongen om ca 20 kvm i rakt söderläge.

Sovrum 1
Det stora sovrummet rymmer utan problem en större dubbelsäng och gott om förvaring. Här finns en generös garderobsvägg och från fönstret har du från 6:e våningen utsikt över hela norra Norrköping och vidare över Kolmårdsskogarna. Väggarna i varm ton och golvet kläs precis som i lägenhetens andra sällskapsytor i ekparkett.

Sovrum 2/Kontor
I lägenheten finns också ett mindre sovrum, perfekt lämpat som kontor, gästrum eller barnrum. Även här finns en fantastiskt utsikt över Norra Promenaden, polishuset och många mil norrut.

WC
Till lägenheten hör även en extra toalett. Rummet är helkaklat och även utrustat med handfat i kommod och spegelskåp med förvaring vilket ger möjlighet att kunna sköta morgonrutinerna parallellt utan att trängas i badrummet.

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Alexander Solmell
VD/Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Oskar Skagervik
Fastighetsmäklare