Header image
Såld UNIK 2A RENOVERAD 2021/22 MED SPECIALDESIGNAT KÖK I TOPPSKICK!

Eknäsgatan 21

Klingsberg

UNIK 2A RENOVERAD 2021/22 MED SPECIALDESIGNAT KÖK I TOPPSKICK!

På lugn adress i populära Klingsberg ges nu chansen att förvärva en nyrenoverad bostad med ett specialdesignat kök från 2022!

Lägenheten som är belägen på våning 2 av 2 har under 2021/22 genomgått en stor ombyggnation där samtliga ytskikt, kök och badrumsinredning renoverats. Här erbjuds bland annat en öppen planlösning mellan vardagsrum och kök med plats för soffa och matsalsbord, separat sovrum med platsbyggd garderobsvägg och interiör med hög karaktär. Denna bostad präglas av hög kvalitet och en genomtänkt renovering med tilltagen takhöjd och framtaget plangolv i original. Helkaklat badrum som tidigare byggts ut och därför är mycket rymligt.

Här bor du med gångavstånd till grönområden, livsmedelsbutiker och kommunikationer. Du tar dig även till Norrköping City med dess utbud via 5 minuters cykelfärd. Bostadsrättsföreningen är solid och välskött och har inte höjt avgifterna sedan 2014. Lummiga och trevliga innergårdar med gräsytor, grillplatser och "olda själv" möjligheter.

Fakta

Adress:
Eknäsgatan 21
Område:
Klingsberg , Norrköping
Kommun:
Norrköping
Lägenhetsnummer:
8  /  1102
Typ:
Lägenhet
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
1.6685%
Andelstal avgift:
1.6685%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1943-44
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Självdrag
Badrum:
1 st
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
TV via Tele2 (grundutbudet ingår i månadsavgiften) och bredband via Tele2 eller Telia (ingår med ett obligatoriskt tillägg om 219kr/mån).
Inkluderat i avgift:
Värme, vatten, bredband (obligatoriskt tillägg om 219 kr/mån)., grundutbud TV och fast kostnad el-abonnemang
Hiss:
Nej

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
525 kr
Överlåtelseavgift:
1 313 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Säljare

Energideklaration

Utförd
2020-12-15
D
82 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
3 000 kr/år
1 440 kr/år
4 440 kr/år
Enligt säljarens uppgifter

Förening

HSB Brf Ekenäsgårdarna
725000-1406
Ja
Nej

Förening

Föreningens egendom omfattar fastigheterna Klingsborg nr 10 och Asptäppan 4 i Norrköpings kommun med adress Eknäsgatan 19-49. Husen färdigställdes åren 1943-44 och innehåller 64 st bostäder.

Föreningen har idag 22 st parkeringsplatser med separat kö. Annars tillämpas boendeparkering på gatan utanför, för närvarande 250 kr i månaden.

Reparationer och underhåll de senaste åren
1994/95 - Genomgripande renovering av byggnaderna, vilket omfattade utbyte av VA- och elledningar, ombyggnad av kök och badrum, fasadbeklädnad med tegel och takrenovering.
2009 - Renovering av trapphus.
2012 - Byte av styrsystem för fjärrvärmen.
2012/14 - Infodring av avloppsrör under källargolv.
2015 - Renovering av tvättstugor samt byte av värmeväxlare till fjärrvärme och varmvatten.
2016 - Byte av takfläktar.
2017/18 - Målning av fönster och entrétak samt lagning av sättningsskador.
2019- Investering i solenergianläggning.


Under 2019 investerade föreningen i en solenergianläggning som nu är i bruk. Kostnaden var 2.2 milj. kr och solcellsbidraget är erhållet.

För kommande verksamhetsår planerar styrelsen för reperation av källaryttertrappor, samt omläggning av plattor på grönområden. Föreningen har en 40-årig underhållsplan. Planen ligger som grund för styrelsens beslut om fondering eller ianspråktagande av fondmedel.

Årsavgifterna höjdes senast 2014-01-01 med 3%.
Inget bestämt om framtida höjning av årsavgifter.

För mer information, vänligen läs årsredovisningen från 2019/20.

Beskrivning

Om bostaden

Entréhall
Ljus och välkomnande entréhall med plankgolv i original och platsbyggd klädhängare. Nymålade väggar och tak samt spotlights. 

Sovrum
Stort sovrum med trevligt ljusinsläpp. Fönster med utsikt över takåsarna i villaområdet i Klingsberg. Tilltagen takhöjd, plankolv i original och nymålade väggar och tak. Stor platsbyggd garderobsvägg med känsla av separat klädkammare. Här finns platsbyggt skrivbord mellan garderoberna. 

Badrum
Generöst tilltaget och helkaklat badrum med stor 90x90 dusch, handdukstork, wc och handfat. god plats för övrig förvaring och tvättmaskin. Golvvärme. 

Vardagsrum
Öppet och socialt vardagsrum i anslutning till det stora köket. Här fylls rummet av tre stora fönsterpartier. Plats för soffa, soffbord och matsalsbord. Härlig atmosfär genom en glasvägg i svart plåtprofil ut mot entréhallen. Plankgolv i original och generös takhöjd. 

Kök
Ett helt nytt kök från 2021 och ett kök för den som älskar att laga mat och att bjuda hem kompisar och familj till middagar och tillställningar. Egentillverkad arbetsbänk i betong, köksö med induktionshäll och integrerad fläkt, stänkskydd i kakel som pryder hela köksväggen, integrerad diskmaskin och inbyggd ugn och mikro. Lägg märke till detaljer som egentillverkade beslag i sten, den framtagna murstocken och det vitoljade plankgolvet i original. Stort fönster med gott om ljusinsläpp som bidrar till ett kök att enkelt trivas i.

Dokument

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Andreas Lundqvist
Fastighetsmäklare

Bilder