Såld EXKLUSIV LÄGENHET MED CA 4 METER I TAKHÖJD OCH STOR BALKONG

Garvaregatan 8A

Centralt/Strömmen

EXKLUSIV LÄGENHET MED CA 4 METER I TAKHÖJD OCH STOR BALKONG

Fantastisk lägenhet om 4 rok i unika Brf Kroken 1, en av Norrköpings absolut mest storslagna och unika föreningar med faciliteter som garage, gym, övernattningslägenheter, bastu och takterrass. Lägenheten är belägen på femte våningen där hiss finns! Tilltalande och social planlösning med stora spatiösa rum, kök med öppen planlösning mot matplats samt utgång till en stor balkong i söderläge. Sällskapsrummet rymmer både soffgrupp & fåtöljer samt även matgrupp om så önskas. Lägenheten karaktäriseras av den imponerande takhöjd om ca fyra meter samt de tre meter höga vardagsrumsfönster, som ger lägenheten en fantastisk rymd och luftig känsla. Lägenheten har dessutom lyxen av en egen tvättstuga.

Området är välkänt för sin närhet till allt som Norrköping har att erbjuda. Med bra kommunikationer och närliggande butiker, blir vardagen enkel och bekväm.

Ekonomiskt välmående förening där styrelsen tagit beslutat oförändrad avgift under 2024.

Fakta

Adress:
Garvaregatan 8A
Område:
Centralt/Strömmen, Norrköping
Kommun:
Norrköping
Lägenhetsnummer:
504  /  1104
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
3.0265%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1905
Badrum:
1 st
Balkong:
Balkong
TV- Internetutbud:
Föreningen har tecknat kollektivt bredbands- och digital-tv-abonnemang, som debiteras via månadsavin. Medlem som önskar fler tv-kanaler än de som ingår i det kollektiva abonnemanget tecknar upp det hos Telia på egen bekostnad.
Inkluderat i avgift:
värme, vatten, bredband, bostadsrättstillägg på hemförsäkringen, tv samt fast kostnad för el.
Hiss:
Ja
Gästtoalett:
Ja

Ekonomi

Driftkostnad

Förening

Brf Kroken 1
769617-4262
Ja
Nej

Förening

ANTAL LÄGENHETER
43st

BYGGÅR
1905

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN
Ja

PARKERING

Varmgarage är placerat på plan 3 med hiss och garageinfart via Garvaregatan. Garaget innehåller 37 p-platser för uthyrning till de boende, f.n mot en kostnad m 750 kr och 1050 kr för plats med elstolpe. Kösystem tillämpas. Kommunal boendeparkering i området, f.n. 250 kr/mån.

ALLMÄN INFORMATION

I en vacker industribyggnad från tidigt 1900-tal finns sedan 2009 Brf Kroken 1 med 43 bostadsrätter. Bostadsrättsföreningen Kroken 1 bildades i samband med att den gamla industrifastigheten byggdes om till bostadshus. Ombyggnaden blev klar 2009. De 43 bostadsrätterna i föreningen har en sammanlagd yta om ca 4 692 kvm. Av de 43 bostadsrätterna i föreningen har 14 balkonger, 2 har sk bryggor och 4 har altaner i markplan på innergården. Eventuella utökningar av antalet balkonger, bryggor eller altaner är inte aktuella pga det höga kulturhistoriska värdet på fastigheten.

GEMENSAMMA UTRYMMEN

SAMLINGSLOKAL
Under innergården finns en samlingslokal som rymmer upp till 80 personer. Det finns två stämningsfulla ljusbrunnar på gården.

GÄSTLÄGENHETER/BASTU/BALKONG
På plan 8 i A uppgången finns två gästlägenheter, en rymlig bastu med utsikt över staden, två duschar, toalett, omklädningsavdelning och ett relaxrum med soffgrupp som även används som ytterligare gästlägenhet. I trapphallen utanför bastun finns en balkong. Gästlägenheterna kan bokas för en mindre kostnad om 200 kr/natt. Den ena lägenheten bokas tillsammans med bastuanläggningen.

GYM
På plan 1 i uppgång 8 B finns ett stort och synnerligen välutrustat gym. Ljudsystem med möjlighet att koppla in Ipod/Iphone när du tränar. Ingen extra kostnad för medlemmarna.

CYKELRUM/CYKELPARKERING
Ett stort cykelrum finns på plan 3 i B-uppgången. Ingång antingen från innergården, hissen en trappa ner, eller från garaget.

BARNVAGNSRUM
finns på entréplanet i uppgång B.

GROVTVÄTTSTUGA
En grovtvättstuga med stor tvättmaskin, stor tumlare och bordsmangel finns på plan 6 i uppgång B.

AVFALLSHANTERING/MILJÖRUM
Miljörum för hushållssopor är placerade på innergården.

GÅRDSPLATS

Stilfullt inredd innergård med uteplatser, planteringar och ljusbrunnar ner mot samlingslokalen. Två stora takterrasser med morgon samt kvällssol, grillmöjligheter och fantastiskt utsikt över staden.

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos IF. Försäkringen innefattar även kollektivt bostadsrättstillägg.

FÖRENINGENS HEMSIDA

https://brfkroken1.se/

Beskrivning

Interiör

Hall
I hallen finner vi parkettgolv, vitmålade väggar en garderob med skjutdörrar och plats klädavhängning. Vi finner även designbelysning i taket.

Gästtoalett
Här finns en vägghängd WC, klinkergolv vitmålade väggar och i taket har vi spotlights, samt handfat.

Sovrum 1
I sovrummet har vi parkettgolv, målade väggar, designbelysning i taket samt ovan fönster. Här finns även en klädkammare.

Allrum/Vardagsrum
Parkettgolv, målade fönster med breda fönsterbänkar i marmor, solskyddsgardin & designbelysning i tak samt i fönstren.

Sovrum 2
Även här hittar vi parkettgolv, målade väggar samt designbelysningen i taket och ovan fönster samt klädkammare i anslutning till sovrummet. 

Tvättstuga
Även här finner vi klinkergolv, grovtvättbänk städskåp & väggskåp. Vitvaror i form utav tvättmaskin & torktumlare.

Kök
I köket har vi stora ytor med plats för matplats, köksluckor i vit-högblank design, induktionshäll, köksfläkt, diskmaskin, varmluftsugn, mikro, kyl och frys. Alla vitvaror har den rostfria designlooken, solskyddsgardin, och designbelysning i taket samt i fönstren.

Från köket kommer komma man ut till den stora balkongen som ligger i söderläge in mot innergården. 

Sovrum 3
Parkettgolv, målade väggar och spotlights i taket. Även detta sovrum har en tillhörande klädkammare. 

Badrum
Stort rymligt badrum med klinkergolv samt helkaklade väggar & mosaik. Här hittar vi ett dubbelbadkar, duschplats, handdukstork, handfat med dubbla blandare samt över & underskåp i högblank design, och slutligen spotlights i taket även i detta rum. 

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Alexander Solmell
VD Sverige/Fastighetsmäklare