Header image
Såld VÄLBYGGT OCH VÄLSKÖTT MED GARAGE, UTERUM OCH SPABAD!

Nyängsgatan 2

Gamla Smedby

VÄLBYGGT OCH VÄLSKÖTT MED GARAGE, UTERUM OCH SPABAD!

På denna stora och plana tomt i gamla Smedby finns en mycket välskött 1 1/2-plansvilla med källare, ursprungligen från 1929. Vidare finns ett varmgarage med klinkergolv och fjärrstyrd port, ett välisolerat uterum på trädgården samt i anslutning till det ett härligt spabad.

Totalt rymmer huvudbyggnaden 6,5 rok. I det sociala entréplanet finns entréhall, kök, matrum, duschrum samt vardagsrum med ett stort burspråk och insats i öppna spisen. På det mer privata övre planet finns tre sovrum under snedtaken och en hel del plats för förvaring i både platsbyggda och fristående garderober.

Källarplanet som har klinkergolv i alla utrymmen utom tvättstugan, rymmer ett kontor, ett förråd/hobbyrum, tvättstuga samt ett badrum. Grunden är omdränerad 2004 och innerväggarna är ventilerade både upptill och nedtill för bästa tänkbara inomhusmiljö.

Fakta

Adress:
Nyängsgatan 2
Område:
Gamla Smedby, Norrköping
Kommun:
Norrköping
Fastighetsbeteckning:
BLÅVINGEN 36
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla med källare
Byggnadsår:
1929
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster:
2-glas med spröjs
Uppvärmning:
Bergvärme
Ventilation:
Mekanisk i våtutrymmen. I övrigt självdrag
Fasad:
Trä
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Källare
Grundmur:
Betong
Badrum:
2 st
Eldstad:
Insats i öppen spis
TV- Internetutbud:
Fiber finns installerat

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
1 401 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
1 207 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
2 608 000 kr
Bef. pantbrev:
10st om 1 074 000 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1929
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Utförd
2024-02-23
B
52 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
29 212 kr/år
9 994 kr/år
2 862 kr/år
5 220 kr/år
47 288 kr/år
Enligt säljarens uppgifter. Kostnad för hushållsel ingår i uppvärmingskostnaden vilken även inkluderar att spabadet hålls varmt året om. Fastighetsskatt tillkommer.
9 525 kr/år

Beskrivning

Interiör

Denna trivsamma villa var från början fördelad på två lägenheter. Det gör att den har byggts om en del genom åren. Till exempel är den nuvarande entrén tillbyggd och den invändiga trappan har fått en annan "sväng" än den hade från början för en bättre planlösning.

ENTRÉPLAN

Entré och hall

Ovan entrétrappan finns ett praktiskt utrymme under tak. Väl inne i hallen finns plats för avhängning på väggen. Det är i hallen man finner trappan till källarplanet.

Kök

Från hallen kommer man direkt in i det gemytliga köket som går i vinkel och har köksinredning av ek. Här finns gott om plats för förvaring och även fiffig belysning i en del annars mörka skåp. Maskinell utrustning i form av en extra bred spis med en liten extra ugn, spisfläkt, diskmaskin samt kyl och frys av fullhöjd.

Matsal

Från köket nås ett genomgångsrum vilket gör sig bra som matrum. Det är från detta utrymme som den nuvarande trappan leder upp till det övre planet.

Vardagsrum

Innanför matrummet finns vardagsrummet som har en stort burspråk mot söder med fönsterbänkar av Kolmårdsmarmor. I vardagsrummet finns också en öppen spis med insats.

Duschrum

Praktiskt beläget precis nedanför trappan från övre planet. Detta utrymme var från början en av de ursprungliga entréerna. Duschrummet har våtrumsmattor på både golv och väggar och är utrustat med wc, handfat i kommod samt en duschplats. I utrymmet finns mekanisk ventilation.

ÖVRE PLAN

Övre hall

Ovan trappan finns en delvis möblerbar hall med en stor takkupa samt charmiga snedtak. I hela detta plan är det slipade furugolv och gamla kattvindar har delvis använts för att bygga in förvaring.

Sovrum 1

Ljust och härligt med varsin platsbyggd garderob på vardera sidan av sängen. Detta var tidigare det övre planets kök. Till varje sängplats finns inbyggda nattduksbord i varsin smatt i väggen. Förutom de platsbyggda garderoberna finns tre fristående garderober.

Sovrum 2 och Sovrum 3

Dessa har sin plats i det före detta allrummet tillhörande övre planets lägenhet. Fönstren i dessa båda sovrum vetter mot söder.

KÄLLARPLAN

Innerväggarna i källarplanet är ventilerade både upp- och nedtill och på golvet ligger klinker. Förutom i tvättstugan där golvet är målat.

Nämnda tvättstuga är belägen rakt fram nedanför trappan och är utrustad med tvättmaskin, torktumlare, tvättho samt över- och underskåp. I tvättstugan har också bergvärmeanläggningen sin plats.

Vidare finns i källaren två rum. Det ena används som kontor och det andra som förråd/syrum. I förrådet, som liksom vardagsrummet ovanför har ett stort burspråk, finns en extra frys.

Slutligen finns ett badrum i gott skick med klinker på golvet och helkaklade väggar. I badrummet finns wc, handfat i kommod med spegelskåp samt ett fristående badkar.

Allmänt

Muren och staketet mot grannen är uppfört 2021.

Globen med spabadet tillkom 2020. Även dessa står på en isolerad gjuten platta.

Fasaden är ommålad 2019. Då byttes även sådan panel som blivit gammal och sliten.

Bergvärmeanläggningen är från 2011. Då byggdes också garaget är till och utrustades med ett konvektorelement kopplat till bergvärmeanläggningen.

Uterummet är byggt 2009 på en gjuten och isolerad betongplatta.

Grunden omdränerades 2004. I samband med det monterades ventilerade innerväggar i källarplanet.

Avloppsstammen mellan hus och gata byttes till plaströr 1987-89. I samband med det grävdes också källaren ut för att få full ståhöjd.

Samtliga innedörrar är gediget gamla och renoverade till nuvarande skick.

Trädgård

Trädgården är stor och plan. Den består huvudsakligen av lättskött gräsmatta och har gott om plats för såväl busiga barn som lekfulla djur. Det finns några rabatter också med vackra perenner. Det finns även ett äppelträd och två päronträd som alla är gamla. Gräsmattan klipps av en robot som dock ej ingår i överlåtelsen. Slingan blir förstås kvar.

Uterum och spabad

Uterummet om ca 27 kvm är grundlagt på en isolerad betongplatta och har en stomme av murad lecasten samt betongpannor på taket. I anslutning till entrén finns en uteplats på den isolerade betongplattan. Inne i uterummet är det klinker på golvet och det finns en bar och plats för såväl matplats vid burspråket mot väster samt en loungemöbel. Det finns en braskamin som värmer upp på nolltid vilket gör uterummet användbart större delen av året. Baren ingår ej i överlåtelsen.

I den bakre änden av uterummet finns en dörr som leder ut till spabadet vilket står på en isolerad betongplatta och är väderskyddat av en kupol med skjutbara glaspartier. Spabadet hålls uppvärmt året om.

Garage

Det fristående varmgaraget är grundlagt på en betongplatta. Det har en stomme av trä samt betongpannor på taket. Innanför den fjärrstyrda porten möts vi av ordning och reda och plats för både bil och hobbyverkstad. På golvet är det klinker och det finns diverse hyllställningar för förvaring. Dessutom har garaget en egen centraldammsugare. Den bakre delen av garaget är tillbyggd för att få plats med lite längre bilar. Den befintliga snickarbänken ingår ej i överlåtelsen. Det gör inte heller den vidbyggda lekstugan som används för vedförvaring.

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Hans Larsson
Kontorschef