Properties & Partners

Kungsholmen - Stockholm


Grubbensringen 31


Såld

Grubbensringen 31

Kungsholmen

Unik etagevåning i toppskick! Ev möjlighet att bygga terrass i söderläge!

Högst upp i huset finner du detta unika klassboende i etage med inbyggd balkong/uterum i lugnt och soligt söderläge. Eventuell möjlighet att köpa loss extra utrymme på det övre planet för att bygga terrass i söderläge (se planskiss övervåning). Köpare kan, efter att ha skaffat bygglov och arkitektförslag göra en enskild ansökan om detta hos föreningen. Genomgående lägenhet med fantastiska fönsterpartier i två väderstreck med grönskande Grubbensparken utanför. Vackra dubbelinnerdörrar och spröjsade fönster! Mot innergården/parken är det dubbla franska balkonger som ger rikligt med ljusinsläpp. 6 rum och kök varav 4 sovrum, flera klädkammare samt två rymliga vardagsrum/allrum ger villakänsla mitt i stan. Här finner du även två helt nyrenoverade badrum med alla bekvämligheter som dusch, badkar, vägghängd wc, tvättmaskin och torktumlare. Genomgående fiskbensparkett i hela lägenheten.

Fakta

Adress:
Grubbensringen 31
Område:
Kungsholmen, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Västermalm
Lägenhetsnummer:
99-2235-1-55-4  /  1301
Typ:
Lägenhet
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
2.45387%
Andelstal avgift:
2.45387%
Byggnadsår:
1998
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Ev möjlighet att köpa loss extra utrymme (från föreningen) på övre plan för att bygga terrass eller extra rum i söderläge! (Detta utrymme uppmanas en tilltänkt köpare att undersöka och mäta noggrannare om det är av vikt för köparen. Mäklare eller säljare tar inget ansvar kring några mått kring detta utrymme). De terrasser som byggts tidigare i föreningen har enligt muntlig uppgift av granne varit ca 9-10 kvm.
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
TV genom Com Hem och bredband genom Bredbandsbolaget.
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV
Hiss:
Ja
Gästtoalett:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
448 kr
Överlåtelseavgift:
1 120 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Säljare

Energideklaration

Utförd
2009-07-15
124 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
3 600 kr/år
3 000 kr/år
6 600 kr/år
Schablonberäknad

Förening

HSBs BRF Nunnan i Stockholm
716417-8100
Ja
Nej

Om föreningen

Föreningen bildades den 7 maj 1982 och registrerades den 12 juli 1982. Föreningen innehar tomträtten (Nunnan har tecknat avtal på den gamla hyresnivån fram till 2027) till, samt äger och förrvaltar byggnaden på fastigheten Tegelugnen 1 inom stadsdelen Kungsholmen. Fastighetens adress är Grubbensringen 19-33 Stockholm. Föreningens ekonomiska plan registrerades av Patent- och Registreringsverket den 15 juni 1998. Byggnaden stod färdig vid årsskiftet 1998 - 1999. Föreningen består av 63 lägenheter (samtliga upplåtna med bostadsrätt) samt 2 st lokaler (hyresrätt).

Underhållsplan
Föreningen har en 20-årig underhållsplan med en planerad årlig avsättning på 286 000 kr (år 2006) som uppräknas enligt konsumentprisindex varje år. Underhållsplanen ligger till grund for föreningsstämmans beslut om fondering eller ianspråkande av fondmedel. 

Föreningen har inga planerade höjningar eller sänkningar av avgifterna. Inga stora renoveringar planerade i närtid, men på 5-10 års sikt kan det bli dags att börja byta ut hissarna och kanske måla om fönster/fasader.

Renoveringar
2017 - Byte av grovtvättmaskin i tvättstuga 
2017 - Byte av expansionskärl (undercentralen)
2016 - Omstiftning av lås
2016 - Renovering av lokal G23
2016 - Gjordes fastighetsbesiktning, inga avgörande underhållsbehov.
2015 - OVK, rensning av frånluftskanaler.
2015 - Utbyte av utrustning i tvättstugor.
2014 - Spolning av stammar.
2014 - Mindre underhållsarbeten av entrédörrar och fönster.

Ekonomi
Årsavgifterna uppgick under året till i genomsnitt till 700 kr/kvm bostadslägenhetsyta. Inga avgiftförändringar är planerade. Föreningens banklån uppgår på bokslutsdagen till 28 280 850 kr. Under 2016 har föreningen amorterat 575 000 kr på föreningens lån till kreditinstitutet. Föreningen har under året haft hälften av lånen till fast ränta av 3,17 %. Den delen låstes på fem år vid årsskiftet 2012 - 2013. Ett lån (6 568 350) låstes under året till maj 2019 till 1,55 %. 

Under 2016 minskade driftskostnaderna och kassaflödet var positivt.

Föreningen disponerar en fritidslokal med pentry och plats för 20-25 gäster på Grubbensringen 19.
Lokalen får användas av föreningens medlemmar för sammankomster, möten och övernattning.
Föreningen har även en hobbylokal (snickeri) och träningslokal/gym i port nummer 27.
Föreningen har två cykelrum för cyklar som brukas regelbundet.
För långtidsförvaring finns ett rum i källaren Grubbensringen 25 (till höger). 
Föreningen har två tvättstugor och en grovtvättstuga som kan bokas. 
Tvättstugor med 3 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 1 torkskåp, 1 mangel.
Tvättstugorna är belägna i källarplan.

Flera personer kan gemensamt äga en lägenhet, alla delägare måste dock bli medlemmar i HSB. 
Ekonomisk och teknisk förvaltning sköts av HSB Stockholm.
Städning av gemensamma utrymmen sköts av Städpoolen AB.

För vidare information se föreningens hemsida: www.hsb.se/stockholm/brf/nunnan

Beskrivning

Entréhall
Hall som öppnar upp sig direkt mot det spatiösa vardagsrummet. Till vänster finns plats för hatthylla och förvaring av skor. En avskiljepelare mellan kök och vardagsrum separerar de bägge utrymme på ett luftigt sätt. På golvet ligger ljusbetsad fiskbensparkett och väggarna är vitmålade. 

Förråd
Förråd med två stycken garderober nås från hallen. Ekparkett och vita väggar. Här inne sitter bl.a. elcentralen. 

Vardagsrum
Vardagsrummet är mycket luftigt och stort. Här får du enkelt plats med större möblemang. Stora fina ljusnsläpp i form av två franska balkonger som vetter mot Grubbensparken. Gråmålade snickerier och lister, ljusbetsad fiskbensparkett och vitmålade väggar. Från vardagsrummet nås samtliga rum på detta plan. 

Kök
Familjärt kök i toppskick. Rejält med fullstor kyl och fullstor frys. Stor och avlång bänkskiva i sten. Alla vitvaror (induktionsspis, fläkt, kyl, frys, diskmaskin är från Miele). Vita luckor med spröjs passar väl in i bostaden. I köket finns gott om plats för en matgrupp. Från köket nås uterummet/inbyggda balkongen. Uterummet är helt isolerat och kan användas året om. Golvvärme ligger under klinkersen i uterummet. 

Sovrum 1
Stort sovrum med ljusbetsad fiskbensparkett och vitmålade väggar. Fönster mot Grubbensringen. 

Sovrum 2/master bedroom
Stort sovrum med ljusbetsad fiskbensparkett och vitmålade väggar samt en garderobsvägg med skjutdörrar. Fönster mot Grubbensringen. 

Badrum
Helt nyrenoverat badrum (av fackmän, alla kvitton och certifikat finns). Lyxigt inrett med marmor på golv (eluppvärmd golvvärme finns), vitt kakel på väggarna och spotlights i taket. Här finns både en tvättmaskin och en torktumlare med an ovanliggande bänkskiva av marmor. Ovanför bänkskivan finns det skåp som ger ypperligt med förvaring. Stor kommod, vägghängd wc, handduksvärmare (eluppvärmd) samt badkar med duschvägg som ger funktion att både stå och duscha samt bada. 

Sovrum 3/kontor/bibliotek
Sovrum 3 är även det stort och luftigt. På golvet ligger ljusbetsad fiskbensparkett och väggarna är vitmålade. Fönster mot Grubbensparken. Från detta rum nås den genomgående klädkammaren.  

ÖVERVÅNING

Vardagsrum/allrum
Direkt ovanför trappen finns det ytterligare en ytterdörr som leder till trapphuset. Perfekt för tonåringen eller för en inneboende? Rummet är även det stort och lättmöblerat för större möblemang. På golvet ligger ljusbetsad fiskbensparkett och väggarna är vitmålade. Fönster mot Grubbensparken. Det är från detta rum man eventuellt kan öppna upp och köpa föreningens utrymme och bygga en terrass eller ett extra rum. 

Eventuell terrass
Ett utrymme som föreningen äger invid lägenhetens övre vardagsrum finns. Det finns en eventuell möjlighet att köpa detta utrymme av föreningen och sedan bygga en terrass eller ett extra rum. Föreningen utlovar ingenting och garanterar ingenting på förhand utan man får själv ombesörja och bekosta bygglov och arkitektförslag samt efter det göra en enskild ansökan till föreningen. 

Sovrum 4
Sovrum 4 är rymligt och lättmöblerat. På golvet ligger ljusbetsad fiskbensparkett och väggarna är vitmålade. Fönster mot Grubbensparken. Från detta rum nås en rejäl klädkammare.  

Duschrum
Helt nyrenoverat duschrum (av fackmän, alla kvitton och certifikat finns). Lyxigt inrett med marmor på golv (eluppvärmd golvvärme finns) och vitt kakel på väggarna. Vikbara duschväggar i glas, spotlights i taket, kommod samt vägghängd wc.

Område

Promenera runt i S:t Eriksområdet så förstår du snart varför det är bland de mest omtyckta kvarteren på Kungsholmen. Lugn och ro, vacker park med lilla kapellet, de gamla häststallarna, Klara Sjö med strandpromenaden och båtklubbarna. Samtidigt närhet till en mängd restauranger och kommunikationer samt promenadavstånd till tåg och flygbusssar.

Vårdverksamheten, S:t Eriks Ögonsjukhus kommer att avvecklas 2020/2021 för att omlokaliseras till Norra Hagastaden. Därför har Stockholms läns landsting ansökt om en ändring av detaljplan för att utveckla fastigheten Tegelbruket 4 för bostadsändamål. För att skapa en trygg och levande stadsmiljö under hela dygnet ska ett mer varierat innehåll eftersträvas.

Förslag till detaljplan för blandad bebyggelse med både bostäder, lokaler i bottenvåningar, arbetsplatser och service. Planområdet är beläget på Kungsholmen och ingår det som är känt som S:t Eriksområdet, vid Polhemsgatan/Fleminggatan. Se mer om allt detta här: http://vaxer.stockholm.se/projekt/tegelbruket-4/ 

Planritning

Alexander Solmell
VD/Fastighetsmäklare
070-698 47 10