Header image
Såld HÄRLIG 2:A I TOPPSKICK OCH FRI UTSIKT MITT PÅ SÖDER!

Maria Bangata 2b

Södermalm

HÄRLIG 2:A I TOPPSKICK OCH FRI UTSIKT MITT PÅ SÖDER!

Välkomna till denna fina hörnlägenhet med perfekt planlösning och en genomgående hög kvalité på alla materialval. Detta boende ligger i en fristående fastighet byggd 2018 där allt är nytt och fräscht. Stort rymligt hörnrum med öppen planlösning mellan vardagsrum och kök, vackert trägolv, nymålade ytor och sex stora fönsterpartier som träcker sig från golv till tak. Här har ni fri utsikt mot Ånghästparken i söderläge och samtliga fönster är öppningsbara med fransk balkong och balkongräcken i glas. Köket har renoverats under 2024 med nya köksluckor och skåp. Köket har fullständig maskinell utrustning med vitvaror från kvalitativa varumärket SMEG.

Rymligt sovrum med stort fönsterparti och fri utsikt, plats att inreda med dubbelsäng samt utmärkt förvaring i garderobsvägg. Exklusivt helkaklat badrum utrustat med bl.a. värmegolv, dusch & tvättmaskin. Entréhall med gott om plats för klädavhängning och garderob för ytterkläder. Eget källarförråd i huset.

Medlemmarna i fastigheten har tillgång till en över 100 kvm fantastisk altan på taket med flera sittgrupper, grillar och 360 graders utsikt över i stort sett hela Södermalm. En våning ner bakom huset ligger Pocket-parken, som är en härlig "gömd trädgårdsoas" och ägs av föreningen. En välskött äkta BRF med vacker entré och gemensamma utrymmen så som vinkällare där alla medlemmar har tillgång till egna vinskåp, modern tvättstuga, tre lånecyklar, cykel/barnvagnsrum samt soprum. Föreningen har bundna lån och därmed enligt senaste årsredovisningen en tryggad ekonomi i flera år framåt. Mycket goda intäkter till BRF genom att ungefär 50% av driftskostnaderna betalas via uthyrning av en 446 m2 stor lokal som hyrs ut till ett kontorsföretag. Föreningen består av 59 bostadsrätter och har elplats för laddning av bil. I det nyrenoverade garaget i grannfastigheten finns många lediga garageplatser, fråga mäklaren efter mer info.

Suveränt läge med ca 5 minuters promenad till T-banan (Mariatorget alt. Zinkensdamm) och 150 meter till underbara grönområden som Tantolunden och Bergsgruvan. En bit bort ligger Årstaviken med dess härliga strandpromenad, caféer och strandbad. I detta centrala läge på Södermalm finner man mängder med populära restauranger, butiker och all service som staden erbjuder. Denna fina 2:a finns tillgänglig omgående för den som önskar (1-3 månader tillträde). Varmt välkommen på visning!

Fakta

Adress:
Maria Bangata 2b
Område:
Södermalm , Stockholm
Kommun:
Stockholm
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
1.74374%
Andelstal avgift:
1.92269%
Byggnadsår:
2018
Fönster:
3-glas
Badrum:
1 st
Förråd:
Källarförråd (rymligt)
TV- Internetutbud:
Fiber via Ownit
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten (både varm o kall). Förråd ingår samt ett vinskåp
Ej inkluderat i avgift:
238 kr/mån obl för bredband (fiber Ownit)
Hiss:
Ja
(Stor modern hiss)

Ekonomi

Driftkostnad

Förening

BRF Mono
769630-4414
Ja
Ja

BRF Mono

Mono ligger mitt i Stockholms nya designdistrikt på Södermalm. I ett kulturminnesskyddat kvarter har Note Design Studio och Koncept Stockholm tillsammans skapat ett helt nytt hus med yteffektiva och exklusiva lägenheter. Mono står stadigt i en klassisk industrimiljö och smälter in med sin nätta volym. Det är enkelt och funktionellt vid en första anblick, men enkelheten kontrasteras och kompletteras av exklusiva materialval och en detaljkänsla utöver det vanliga.
Privatbostadsföretag Äkta BRF
Juridisk person tillåten: Föreningen kan acceptera juridisk person efter särskild prövning
Markägare: Föreningen äger marken
Gemensamma utrymmen
Högst upp i huset ligger en gemensam takterrass med generösa ytor för umgänge och en gemensam grill med arbetsbänk för matlagning och fest. En våning ner från entréplan och mot det omgivande kvarteret ligger ytterligare en gemensam gård, en 'pocket-park' som utgör en naturlig och omhändertagen mötesplats för alla boende. Tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp. Barnvagnsrum, cykelrum med lånecyklar och soprum.
Parkering finns vid fastigheten. En elplats kan föreningens medlemmar nyttja för laddning (avgift).
Fastigheten är en för medlemmarnas trygghet försedd med kameror på allmänna platser och har portkod där man lätt öppnar porten via sin mobiltelefon.
Fastighetsskötsel via Nabo med dygnet runt service.

Beskrivning

Fastigheten

Byggnadsår 2018. Fastighetsareal är 1.953 kvm. Boarea 1.973 kvm. 59 bostadsrättslägenheter. 1 stor affärslokal på ca 460 kvm.
Säkerhetsdörrar överallt, franska fönster med balkongräcken i glas. En stor hiss.

Medlemmarna i huset har tillgång till en fantastiskt altan på taket på över 100 kvm med flera sittgrupper, grillar och 360 graders utsikt över nästan hela Södermalm. Det finns även en härlig "gömd trädgårdsoas", Pocket-parken som ägs av föreningen, en våning ner bakom huset. BRF är väldigt välskött med en vacker entré och bl a en vinkällare där alla medlemmar har tillgång till egna vinskåp, modern tvättstuga, tre lånecyklar, cykel/barnvagnsrum samt soprum. Föreningen har bundna lån och därmed enligt senaste årsredovisningen en tryggad ekonomi i flera år framåt. Mycket goda intäkter till BRF genom att ungefär 1/2 av driftskostnaderna betalas av en stor fin lokal på 446 m2 som ett kontorsföretag hyr. BRF är äkta och består av 59 bostadsrätter. BRF har elplats för laddning av bil. I det nyrenoverade garaget i grannfastigheten finns många lediga garageplatser, fråga mäklaren efter mer info.

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Göran Pagrot
Fastighetsmäklare