Header image
Såld FÖRENINGENS GÄSTLÄGENHET MED ANGRÄNSANDE UTEPLATS TILL SALU!

Blekholmsterrassen 7

Norrmalm - Kungsholmen - City

FÖRENINGENS GÄSTLÄGENHET MED ANGRÄNSANDE UTEPLATS TILL SALU!

Nu är föreningens gästlägenhet till salu. En lägenhet med öppen planlösning, ljusa ytor och direktaccess till solig uteplats på innergården! Här bor du i hjärtat av Stockholms innerstad med en grönskande oas och Klara sjö i fronten.

Bostaden har ett utmärkt hörnläge med sociala ytor och en bra grund till att forma sig sitt egna drömboende. Praktiskt utformat kök i ljus kulör med integrerade vitvaror & förvaringsutrymmen i både över- och underskåp. Vardagsrum med utrymme för både soffgrupp och matbord samt utgång till avskild uteplats i soligt sydostläge. Stort sovrum med utsikt mot grönområdet & kanalen, plats att inreda med dubbelsäng samt övrigt valfritt möblemang. Rymligt badrum med vita kaklade väggar, utrustat med bl.a. wc, tvättställ och dusch.

Från den inhängande trädgården öppnas grinden direkt till den pittoreska Blekholmsstranden med tillgång till bryggorna i Klara Sjö. Nedanför bostaden rinner kanalen förbi med ett rikt båtliv under sommarmånaderna. Hela Strandparken framför husen har genomgått förnyelse & färdigställdes under det gångna året. Med endast 2 minuters promenad står du på Stockholms central, Cityterminalen eller Arlanda express, 5 minuter till Åhléns city. Runt husknuten finner du prisade restauranger, caféer och härliga promenadstråk runt Kungsholmen. Ta sikte över den angränsande gångbron så befinner du dig på Kungsbro strand som är perfekt för promenader, cykling eller jogging. Varför inte jogga Kungsholmen runt i de vackra omgivningarna, eller paddla kanot direkt till Stockholms stadshus? Här ges ett fantastiskt tillfälle att förvärva en bostad med otrolig potential belägen i mycket attraktiv förening med stark ekonomi. Då den nuvarande föreningslokalen omvandlas färdigställs en ny föreningslokal för samtliga medlemmar. Intäkterna från denna försäljning tillfaller föreningen. Flexibelt tillträde. Varmt välkommen på visning!

Fakta

Adress:
Blekholmsterrassen 7
Område:
Norrmalm - Kungsholmen - City, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Lägenhetsnummer:
2312  /  0701
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
0.005247
Andelstal avgift:
0.005891
Byggnadsår:
1994
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
FTX
Balkong:
Tillgång till uteplats och föreningens innergård
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
I månadsavgiften ingår Tele2 Play med 24 populära kanaler varav 8 valfria kanaler samt IP-telefoni och bredband via Bredband2 med upp till 1000.
Inkluderat i avgift:
Värme, vatten, Kabel TV och bredband (1000 Mbit/s)
Hiss:
Ja
(Stor modern hiss)

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Bostadsrättens nettoskuldsättning:
271 835 kr
Känd avgiftsförändring:
Avgiften kommer att höjas med 5 % från 1 juli 2024. (Redan inräknat i nuvarande avgift)

Energideklaration

Utförd
2020-11-13
81 kWh/m²/år

Driftkostnad

5 400 kr/år
1 800 kr/år
7 200 kr/år

Förening

BRF Klara Strand
716421-2081
Ja
Nej

BRF Klara Strand

BRF Klara Strand är en äkta bostadsrättsförening bestående av 150 lägenheter fördelat på 5 hus. Föreningen har stark ekonomi och hade totalt över 1,7 miljoner i likvida medel den sista juni 2023. Tack vare ett starkt kassaflöde har föreningen amorterat drygt 22 miljoner under de senaste 7 år. Sedan föreningen startade har ca 2/3 delar av föreningens totala skuld amorteras och idag är skulden per kvadratmeter endast 4 409 kr/kvm.

I alla 5 hus finns det tvättstuga med tvättid alla dagar mellan kl 7-22. Grovtvättmaskin finns i tvättstugan på Blekholmsterrassen 7.

Även hushållssoprum och återvinningsrum för glas och papper finns i varje hus. Cykelrum finns på Blekholmsterrassen 7 och 11.

På Blekholmsterrassen 7, 9 och 11 finns totalt 6 skyddsrum på plan 1 och 2 som rymmer upp till 980 personer. Skyddsrummen inspekterades i september 2021 av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).

Föreningen innehar marken med tomträtt.

Föreningen har 39 parkeringsplatser med laddboxar för bilar i Klarastrandsgaraget. Hyran är 1600 kronor per bilplats och månad. När laddboxen aktiveras tillkommer en avgift till waybler som administrerar boxarna med 89 kr per månad plus den rörliga elförbrukningen vid laddning. För närvarande står 10 medlemmar i kö för att hyra garageplats. Kötiden varierar mellan 12 till 24 månader.

Bredband och TV
I månadsavgiften ingår Tele2 Play med 24 populära kanaler varav 8 valfria kanaler samt IP-telefoni och bredband via Bredband2 med upp till 1 000 Mbit/s.

Mbit/s i ned- och uppladdning.

Föreningens hemsida: www.brfklarastrand.se

Underhåll
Föreningen har en underhållsplan som sträcker sig över en 50-årsperiod och gör årligen avsättningar till planerade underhållsåtgärder. Av årsredovisningen framgår årlig avsättning, ianspråktagande och reserverade medel i underhållsfonden. Reparationer kostnadsförs löpande.

Föreningen är ansluten till elnätet via Ellevio. Under 2024 kommer IMD att införas, vilket innebär att varje lägenhet sparar cirka 1800 kr per år i abonnemangskostnader. Föreningen kommer att debitera den rörliga elförbrukningen för varje lägenhet i efterskott till bostadsrättshavarna när IMD (gemensamt elavtal) införts. 

UTFÖRT UNDERHÅLL:

2024: Ombyggnad av tvättstugan i Blekholmsterrassen 7 i samband med byggnation av ny föreningslokal med övernattningsmöjlighet. Inköp av ny grovtvättmaskin till tvättstugan i Blekholmsterrassen 7.

2023: Målning av väggar och tak på våningsplan 3-9/10 i alla hus. Obligatorisk ventilationskontroll. Tvätt och impregnering av stensatta ytor i föreningens innergårdar.

Byte av tvättmaskiner och torkskåp i tvättstugan Blekholmsterrassen 9.

2022: Målning av entrékorridorer, dörrar och tak på plan 1 och 2 i alla hus. Ommålning av tvättstuga och tillhörande utrymmen i Blekholmsterrassen 7. Installation av brickläsare till miljörum och tvättstugor.

2021: Ombyggnad av soprum till miljörum. Målning av takplåt på alla hus. Ny uteplats i trädgård hus 9-11.

2020: Byte av undercentral för fjärrvärme. Obligatorisk ventilationskontroll (OVK-besiktning).

2019: Målning av del av fasader mot Blekholmsparken.

2018: Byte av termostater i alla lägenheter. Stamspolning av avloppsledningar i alla lägenheter.

2017: Målning av dörrar och fönsterpartier vid entréer mot gatan och parken.

2016: Byte av porttelefoner och ommålning av entrékorridorer mot gatan. OVK-besiktning.

2015: Modernisering av alla hissar. Ombyggnation av tvättstugan i Blekholmsterrassen 5.

2014: Ombyggnation och målning av tvättstugorna i Blekholmsterrassen 3 och 11.

2013: Byte av styr- och reglerteknik för värmekablar på tak och i stuprör.

2012: Målning av fasader på föreningens fem hus. Byte till LED-belysning i allmänna utrymmen.

2011: Byte av låssystem till system med elektroniskt programmerbara lås.

2010: Byte av takfläktar för centralt frånluftvärmesystem i syfte att sänka energiförbrukning.

Planerat underhåll:

2025: Stamspolning i samtliga lägenheter och allmänna utrymmen med avloppsledningar.

2024: Byte av låssystem i entréer och allmänna utrymmen. Byte av styrutrustning för fjärrvärmecentral, elcentral och ventilation samt takvärme. Ombyggnad av elcentraler för individuell mätning och debitering av el (IMD),

 

Beskrivning

Vardagsrum

Vardagsrum med generöst ljusinsläpp samt direktaccess till den angränsande uteplatsen med många härliga soltimmar. Social planlösning mellan kök och vardagsrum ger öppna ytor att möblera med både soffgrupp och matplats. Stora öppningsbara fönsterpartier med fri utsikt mot föreningens vackert grönskande innergård.

Uteplats

Direktaccess till stenlagd uteplats i soligt sydostläge med många härliga soltimmar från tidig förmiddag till sen eftermiddag. Uteplatsen är avskild mot föreningens lugna innergård, en grönskande oas med angränsande planteringar och utsikt mot Klara sjös trivsamma båtliv. Gott om plats att möblera med både matgrupp och växtligheter för den som gärna ägnar sig åt odling.

Kök

Vitt L-format kök i öppen planlösning mot vardagsrummet. Dolda förvaringsutrymmen i både över- & underskåp med vita luckor och slitstarkt stänkskydd i mörkt kakel. Köket är utrustat med helintegrerade vitvaror så som diskmaskin, spis, fläkt, mikro samt kyl.

Sovrum

Sovrum i hörnläge med vacker sjöutsikt mot kanalen och parkområdet. Ljust och lättmöblerat rum med ytor att möblera med både dubbelsäng, sidobord samt övrigt valfritt möblemang. Vitmålade väggar och tak med integrerade spotlights.

Badrum

Rymligt badrum med ljusa kaklade väggar samt golv i en matchande grön dov ton. Badrummet är utrustat med wc, dusch, tvättställ samt vägghängd förvaring i form av hyllor.

Hall

Hall i öppen planlösning mot vardagsrummets ljusa och inbjudande ytor. Här finns bra förvaringsutrymmen i flera befintliga garderober samt avhängningsmöjligheter i direkt anslutning till ytterdörren.

Området

Mer centralt än så här är det svårt att bo. Här bor du i en lugn och trevlig oas med direkt närhet till allt det livliga som Stockholm city har att erbjuda. Utanför porten har du Klara sjö med sitt mysiga båtliv under sommarhalvåret. Under vintern används kanalen utav de som gärna förflyttar sig på långfärdsskridskor. Nedanför huset finns även ett mindre grönområde med brygga och sittplatser som skapar lite extra trivsamhet och lugn till området.

Ska du ned till Centralstationen tar det endast 2 minuter till fots, på 7 minuter har du tagit dig till Sergels torg. Närhet till alla typer utav kommunikationer med samtliga tunnelbanelinjer, flertal bussar, flygbussar, pendeltåg, reguljära tåg, X2000 och Arlanda express.

I direkt närhet till bostaden finns även flera bra och prisbelönade restauranger. Bland annat finns här populära Hong Kong, Kitchen & Table, Mäster Anders och Griffins Steakhouse som drivs av kändiskrögaren Christian Hellberg. Flertalet gym, caféer, matbutiker samt dygnet runt öppet apotek finns inom bara ett par minuters gångväg.

Längs med vattnet runt Kungsholmen finns det joggingspår, promenad- och cykelvägar samt flertalet grönområden. Rålambshovsparken har allt från sandstrand till sommarbio utomhus. Du kan också hyra en kajak och paddla runt Stockholm för att upptäcka staden från vattnet. Här bor du med andra ord på en perfekt adress för dig som tycker om fart och fläkt men som ändå trivs med lugn och grönska inpå husknuten.

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Patrik Bergholm
Fastighetsmäklare