Såld VÄLPLANERAD 2:A MED MILSVID UTSIKT!

Ymsenvägen 14, 7tr

Årsta - Gullmarsplan

VÄLPLANERAD 2:A MED MILSVID UTSIKT!

Varmt välkommen till denna underbara lägenhet i helt insynsskyddat läge och svårslagen utsikt. Bostaden ligger högst upp i huset med balkong i söderläge och många härliga soltimmar under hela dagen. Ljust och inbjudande vardagsrum med stora fönsterpartier i två väderstreck och öppen social planlösning mot köket. Välplanerat kök i dova toner, utrustat med integrerade vitvaror och praktiska förvaringsutrymmen. Harmoniskt sovrum med vidsträckt utsikt samt plats för både säng, sidobord och övrigt möblemang om så önskas. Badrummet är helkaklat i neutrala färger, utrustat med bland annat dusch och tvättmaskin. Hall med bra förvaringslösningar i form av både garderober och separat klädkammare.

En mycket stabil och ekonomiskt stark förening med endast 900 kr i skuld per kvadratmeter. Föreningen äger marken och har en takterrass med magisk utsikt och många gemensamhetsanläggningar som kan nyttjas av föreningens medlemmar. Lägenheten ligger centralt placerad i Årsta med närhet till både Årsta Torg, Globen och Gullmarsplan. Vid intilliggande Årstaviken finns trevliga promenadstråk med såväl utegym som bryggor och badplatser. Utmärkt kollektivtrafik inom kort gångavstånd och cirka 500 meter till närmsta tunnelbana.

Inom liten radie finns även ett flertalet restauranger, gym, mataffär och apotek. I den närliggande gallerian Globen shopping finns ytterligare ett 60-tal butiker samt ett brett utbud av både shopping och nöjen. Här bor ni i en genomgående bostad med varm och trivsam atmosfär, endast ett stenkast från lugna grönområden och stadens citypuls. Varmt välkommen på visning!

Fakta

Adress:
Ymsenvägen 14, 7tr
Område:
Årsta - Gullmarsplan, Årsta
Kommun:
Stockholm
Lägenhetsnummer:
37  /  1703
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
1.1778%%
Andelstal avgift:
0.01778
Byggnadsår:
1946
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Frånluft med återvinning
Badrum:
1 st
Balkong:
Balkong
Förråd:
Vindsförråd samt ett mindre matförråd i källaren
TV- Internetutbud:
TV och Bredband levereras från Tele2 eller Telenor. Analogt grundutbud av TV från Tele2 ingår i avgiften. 1000 Mbit bredband från Telenor kostar nu 329 kr/månad
Inkluderat i avgift:
värme, vatten och Kabel TV
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Bostadsrättens nettoskuldsättning:
63 214 kr
Överlåtelseavgift:
2 006 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Säljare

Energideklaration

Utförd
2018-06-12
C
71 kWh/m²/år

Driftkostnad

3 000 kr/år
2 880 kr/år
5 880 kr/år

Förening

HSB BRF Sköntorp i Stockholm
716417-5452
Ja

HSB BRF Sköntorp i Stockholm

Äkta förening bestående av 80 bostadsrätter och 4 lokaler i två hus. Stark ekonomi med endast 908 kr i skuld per kvadratmeter. På taket finns det en fin takterass med milsvidd utsikt.

Föreningen har IMD (individuell mätning och debitering) av el vilket innebär att föreningen har ett elabonnemang per hus och styrelsen upphandlar elleverantör. Kostnaden för elförbrukningen mäts för respeketive lägenheten och kostnaden debiteras via avgiftsavierna från vår ekonomiska förvaltare, i nuläget HSB

Utförda och kommande renoveringar:
2016 - Trapphusen målade
2017 - Byte av styrsystem, värmepumpar
2017 - Ny armatur för el i allmäna utrymmen
2017 - Entrépartier målade
2018 - Tvätt av fasad och balkong
2018 - Lagning av asfaltsytor, ny markering parkeringsplatser
2021 - Gallermontering cykelförråd i Y14
2021 - Installation nödljusarmatur i Y8 och Y14
2022 - Stamspolning i båda husen
2022 - Ny utrustning i den bokningsbara tvättstugan i Y8
2023 - Fasadtvätt i bägge hus
2023 - Byte av hisslinor i Y14
2023 - Yttertak - installation av räcke och steg
2023 - Undercentralerna - uppdatering av styrsystemet
2024 - OVK besiktning
2025 - Komplett byte av träfönster och fönsterdörr

Det finns två tvättstugor i respektive hus, en större som är bokningsbar och en mindre som är tänkt för spontantvättar.

De bokningsbara tvättstugorna på Ymensvägen 8 och 14 består av:
2 tvättmaskiner med automatisk tvättmedels- och sköljmedelsdosering
1 torktumlare
1 torkskåp
1 kallmangel

Det två ej bokninsgbara tvättstugorna består av
1 tvättmaskin med automatisk tvättmedels- och sköljmedelsdosering
1 torktumlare

Föreningen har även en egen grillplats, två hobbyrum samt två cykelrum i port 8 och ett i port 14.

TV och Bredband levereras från Tele2 eller Telenor. Analogt grundutbud av TV från Tele2 ingår i avgiften. 1000 Mbit bredband från Telenor kostar nu 329 kr/månad.

Föreningen har 23 parkeringsplatser som det är separat kö till. Kötid ca 3 år. P-plats utan laddstolpe kostar ca 300kr/mån och med laddstolpe ca 600kr/mån. I nuläget så nyttjas endast 3/4 laddare och det är befintliga p-plats innehavare som får möjlighet att hyra laddstolpe, alltså samma kö till båda. Om behovet finns till ytterligare laddplatser så bygger föreningen ut med nya laddare. Kontrollerat med styrelsen 25/3-2024.

 

Beskrivning

Vardagsrum

Ett ljust och härligt vardagsrum med fönster i söderläge och vidsträckt utsikt över Stockholms stad. Sociala ytor med öppen planlösning mot köket och gott om plats för både soffa, TV-möbel samt matbord i anslutning till köket. Väggarna går i en harmonisk ljusgrå ton och genomgående trägolv likt övriga bostaden. Utgång via glasdörr till solig balkong i söder.

Kök

Ett praktiskt kök med välplanerade ytor i form av lång arbetsbänk och goda förvaringsutrymmen. Den öppna planlösningen mot vardagsrummet ger sociala ytor och en självklar plats att samlas kring. Fönster med generöst ljusinsläpp från två väderstreck. Köket är utrustat med spishäll, ugn, fläkt samt integrerade vitvaror så som diskmaskin, kyl och frys. Separat skafferi som rymmer allt och lite.

Sovrum

Rymligt sovrum med genomgående trägolv och målade väggar i en vilsam grön nyans. Generöst ljusinsläpp via fönster i högt och fritt läge. Sovrummet är inrett med en stor garderob samt plats för säng, sängbord samt skrivbord om så önskas.

Badrum

Helkaklat badrum med väggar och golv i ljusa neutrala toner. Badrummet är utrustat med dusch, duschvägg i klarglas, wc, tvättställ med underliggande kommod, spegelskåp, handdukstork samt tvättmaskin för extra komfort.

Hall

Välkomnande hall med slitstarkt klinkergolv i direkt anslutning till entrén. Goda förvaringsutrymmen i form av befintlig garderobsvägg samt separat klädkammare.

Årsta

Lägenheten ligger centralt placerad i Årsta med närhet till kollektivtrafik. Drygt 500 meter bort ligger Gullmarsplan med flertalet bussar och tunnelbana. Inom gångavstånd har du även vackra Årsta Torg som erbjuder flera restauranger, gym, mataffär och apotek. Vid intilliggande Årstaviken finns flera härliga promenadstråk med såväl utegym som bryggor och badplatser. Slakthusområdet och Globen ligger även det ett stenkast bort. Här finner ni flera butiker, restauranger och gym. Ta chansen att förvärva denna fantastiska lägenhet.

Lägenheten ligger centralt placerad i Årsta med närhet till både Årsta Torg, Globen och Gullmarsplan. Vid intilliggande Årstaviken finns trevliga promenadstråk med såväl utegym som bryggor och badplatser. Utmärkt kollektivtrafik inom kort gångavstånd samt 500 meter till närmsta tunnelbanestation. Inom liten radie finns även ett flertalet restauranger, gym, mataffär och apotek. I den närliggande gallerian Globen shopping finns ytterligare ett 60-tal butiker samt ett brett utbud av både shopping och nöjen.

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Patrik Bergholm
Fastighetsmäklare