Header image
Såld LJUS & CENTRAL 2:A MED SJÖUTSIKT!

Blekholmsterrassen 5

Norrmalm - Kungsholmen - City

LJUS & CENTRAL 2:A MED SJÖUTSIKT!

Välkommen till denna perfekt planerade 2:a med öppen planlösning och stora härliga fönsterpartier!
Här bor du på 44 kvm i hjärtat av Stockholms innerstad med en grönskande oas och Klara sjö i fronten. Sociala ytor med maximalt ljusinsläpp ger en direkt känsla av värme och trivsamhet. Stilfullt kök i ljus kulör med gott om förvaring i både över– och underskåp. Separat sovrum med plats för dubbelsäng, insynsskyddat utav grönskande trädtoppar strax utanför fönstret. Stort badrum med ljusa kaklade väggar utrustat med dusch samt tvättpelare.

Nedanför bostaden rinner Klara sjö förbi med sitt mysiga båtliv under sommarmånaderna. Med endast 2 minuters promenad står du på Stockholms central, 5 minuter till Åhléns city. Runt husknuten finner du prisade restauranger, caféer och härliga promenadstråk runt Kungsholmen. Här ges ett fantastiskt tillfälle att förvärva en ljus och trivsam bostad belägen i mycket attraktiv förening med stark ekonomi. Varmt välkommen på visning!

Fakta

Adress:
Blekholmsterrassen 5
Område:
Norrmalm - Kungsholmen - City, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Lägenhetsnummer:
0431  /  0904
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
0.2211%
Andelstal avgift:
0.004393
Byggnadsår:
1994
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
FTX
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
I avgiften ingår Tele2 Play med 16 populära och 8 valfria kanaler samt IP-telefoni och bredband via Bredband2 med upp till 1000 Mbit/s.
Inkluderat i avgift:
Värme, vatten, Kabel TV och bredband (1000 Mbit/s)
Hiss:
Ja
(Stor modern hiss)

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Förening

BRF Klara Strand
716421-2081
Ja
Nej

BRF Klara Strand

BRF Klara Strand är en äkta bostadsrättsförening bestående av 150 lägenheter fördelat på 5 hus. Föreningen har stark ekonomi och hade totalt över 1,7 miljoner i likvida medel den sista juni 2023. Tack vare ett starkt kassaflöde har föreningen amorterat drygt 22 miljoner under de senaste 7 år. Sedan föreningen startade har ca 2/3 delar av föreningens totala skuld amorteras och idag är skulden per kvadratmeter endast 4 409 kr/kvm.

I föreningen finns en föreningslokal om 61 kvm som kan disponeras som gästlägenhet. Den består av ett enklare kök med diskmaskin, spishäll och micro. Badrum, bord, stolar, bäddsoffa samt ett sovrum med två enkelsängar. Totalt 4 bäddar. Gästlägenheten kan bokas av föreningens medlemmar för 500 kr/dygn. Lokalen är även utrustad med TV och WiFi.

I alla 5 hus finns det tvättstuga med tvättid alla dagar mellan kl 7-22. Grovtvättmaskin finns i tvättstugan på Blekholmsterrassen 7.

Även hushållssoprum och återvinningsrum för glas och papper finns i varje hus. Cykelrum finns på Blekholmsterrassen 7 och 11.

På Blekholmsterrassen 7, 9 och 11 finns totalt 6 skyddsrum på plan 1 och 2 som rymmer upp till 980 personer. Skyddsrummen inspekterades i september 2021 av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).

Föreningen innehar marken med tomträtt.

Föreningen har 39 parkeringsplatser med laddboxar för bilar i Klarastrandsgaraget. Hyran är 1600 kronor per bilplats och månad. När laddboxen aktiveras tillkommer en avgift till waybler som administrerar boxarna med 89 kr per månad plus den rörliga elförbrukningen vid laddning. För närvarande står 10 medlemmar i kö för att hyra garageplats. Kötiden varierar mellan 12 till 24 månader.

Underhåll
Föreningen har en underhållsplan som sträcker sig över en 50-årsperiod och gör årligen avsättningar till planerade underhållsåtgärder. Av årsredovisningen framgår årlig avsättning, ianspråktagande och reserverade medel i underhållsfonden. Reparationer kostnadsförs löpande.

UTFÖRT UNDERHÅLL:

2024: Ombyggnad av tvättstugan i Blekholmsterrassen 7 i samband med byggnation av ny föreningslokal med övernattningsmöjlighet. Inköp av ny grovtvättmaskin till tvättstugan i Blekholmsterrassen 7.

2023: Målning av väggar och tak på våningsplan 3-9/10 i alla hus. Obligatorisk ventilationskontroll. Tvätt och impregnering av stensatta ytor i föreningens innergårdar.

Byte av tvättmaskiner och torkskåp i tvättstugan Blekholmsterrassen 9.

2022: Målning av entrékorridorer, dörrar och tak på plan 1 och 2 i alla hus. Ommålning av tvättstuga och tillhörande utrymmen i Blekholmsterrassen 7. Installation av brickläsare till miljörum och tvättstugor.

2021: Ombyggnad av soprum till miljörum. Målning av takplåt på alla hus. Ny uteplats i trädgård hus 9-11.

2020: Byte av undercentral för fjärrvärme. Obligatorisk ventilationskontroll (OVK-besiktning).

2019: Målning av del av fasader mot Blekholmsparken.

2018: Byte av termostater i alla lägenheter. Stamspolning av avloppsledningar i alla lägenheter.

2017: Målning av dörrar och fönsterpartier vid entréer mot gatan och parken.

2016: Byte av porttelefoner och ommålning av entrékorridorer mot gatan. OVK-besiktning.

2015: Modernisering av alla hissar. Ombyggnation av tvättstugan i Blekholmsterrassen 5.

2014: Ombyggnation och målning av tvättstugorna i Blekholmsterrassen 3 och 11.

2013: Byte av styr- och reglerteknik för värmekablar på tak och i stuprör.

2012: Målning av fasader på föreningens fem hus. Byte till LED-belysning i allmänna utrymmen.

2011: Byte av låssystem till system med elektroniskt programmerbara lås.

2010: Byte av takfläktar för centralt frånluftvärmesystem i syfte att sänka energiförbrukning.

Planerat underhåll:

2025: Stamspolning i samtliga lägenheter och allmänna utrymmen med avloppsledningar.

2024: Byte av låssystem i entréer och allmänna utrymmen. Byte av styrutrustning för fjärrvärmecentral, elcentral och ventilation samt takvärme. Ombyggnad av elcentraler för individuell mätning och debitering av el (IMD),

Beskrivning

Vardagsrum

Ljust och trivsamt vardagsrum med öppen planlösning mot både kök och hall. Stora fönsterpartier med utsikt mot grönska bidrar med ett harmoniskt ljusinsläpp över hela rummet. Här finns gott om utrymme att möblera med både soffgrupp och matplats. Vitmålade väggar och ett fint genomgående trägolv som sprider värme till bostaden.

Kök

Ett stilfullt renoverat kök med härlig bistrokänsla, utmärkt planerat med ljusa luck- och lådfronter & matchande detaljer i krom. Köket är fullutrustat med vitvaror så som kyl, frys, spis, ugn, diskmaskin och fläkt i rostfritt stål. Här finns goda förvaringsmöjligheter i både över- och underskåp samt samma genomgående trägolv likt övriga bostaden. Öppen planlösning mot vardagsrummet.

Sovrum

Mysigt sovrum med stort fönsterparti med utsikt mot kanalen, plats att inreda med dubbelsäng. Samma genomgående trägolv likt övriga bostaden.

Badrum

Rymligt badrum i dova toner och kaklade väggar i vit kulör. Badrummet är utrustat med wc, tvättställ med kommod, handdukstork, spegelskåp, dusch, duschvägg i klarglas samt tvättpelare med både tvätt- & torktumlare.

Hall

Välkomnande hall med bra förvaring i befintlig garderob samt avhängningsmöjligheter i direkt anslutning till ytterdörren. Samma genomgående trägolv likt övriga delar av bostaden.

Område

Mer centralt än så här är det svårt att bo. Här bor du i en lugn och trevlig oas med direkt närhet till allt det livliga som Stockholm city har att erbjuda. Utanför porten har du Klara sjö med sitt mysiga båtliv under sommarhalvåret. Under vintern används kanalen utav de som gärna förflyttar sig på långfärdsskridskor. Nedanför huset finns även ett mindre grönområde med brygga och sittplatser som skapar lite extra trivsamhet och lugn till området.

Ska du ned till Centralstationen tar det endast 2 minuter till fots, på 7 minuter har du tagit dig till Sergels torg. Närhet till alla typer utav kommunikationer med samtliga tunnelbanelinjer, flertal bussar, flygbussar, pendeltåg, reguljära tåg, X2000 och Arlanda express.

I direkt närhet till bostaden finns även flera bra och prisbelönade restauranger. Bland annat finns här populära Hong Kong, Kitchen & Table, Mäster Anders och Griffins Steakhouse som drivs av kändiskrögaren Christian Hellberg. Flertalet gym, caféer, matbutiker samt dygnet runt öppet apotek finns inom bara ett par minuters gångväg.

Längs med vattnet runt Kungsholmen finns det joggingspår, promenad- och cykelvägar samt flertalet grönområden. Rålambshovsparken har allt från sandstrand till sommarbio utomhus. Du kan också hyra en kajak och paddla runt Stockholm för att upptäcka staden från vattnet. Här bor du med andra ord på en perfekt adress för dig som tycker om fart och fläkt men som ändå trivs med lugn och grönska inpå husknuten.

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Patrik Bergholm
Fastighetsmäklare