Properties & Partners

Kungsholmen/Grubbensparken - Stockholm


Grubbensringen 31


Såld

Grubbensringen 31

Kungsholmen/Grubbensparken

Exklusiv etagelägenhet med terrass i söderläge!

Högst upp i huset med hiss, finner du detta unika klassboende i etage med stor och solig terrass i söderläge. Påkostade materialval i form aktitektritat kök av Vicco med Gaggenau vitvaror samt två renoverade badrum. Genomgående lägenhet med fantastiska fönsterpartier i två väderstreck med grönskande Grubbensparken utanför. Vackra dubbel-innerdörrar och spröjsade fönster! Mot innergården/parken är det dubbla franska balkonger som ger rikligt med ljusinsläpp. Lägenheten klassificeras som 5 rum och kök, varav du har möjlighet att skapa mellan 2-4 sovrum, beroende på vad som passar dig bäst.

Fakta

Adress:
Grubbensringen 31
Område:
Kungsholmen/Grubbensparken, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Västermalm
Lägenhetsnummer:
56  /  1302
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
2.09805%
Andelstal avgift:
2.09805%
Byggnadsår:
1998
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Badrum:
2 st
Balkong:
Terrass i soligt söderläge
Förråd:
Stort källarförråd
TV- Internetutbud:
Bredband via fiber Bredbandsbolaget och Kabel- TV via Comhem
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
465 kr
Överlåtelseavgift:
1 162 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Säljare

Energideklaration

Utförd
2009-07-15
124 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 4 personer
5 400 kr/år
3 000 kr/år
8 400 kr/år
Schablonberäknad

Förening

HSB BRF Nunnan
716417-8100
Ja
Nej

Om föreningen

Föreningen består av 63 lägenheter (samtliga upplåtna med bostadsrätt) samt 2 st lokaler (hyresrätt).

Föreningen bildades den 7 maj 1982 och registrerades den 12 juli 1982. Föreningen innehar tomträtten (Nunnan har tecknat avtal på den befintliga hyresnivån fram till 2027) till, samt äger och förvaltar byggnaden på fastigheten Tegelugnen 1 inom stadsdelen Kungsholmen. Fastighetens adress är Grubbensringen 19-33 Stockholm. Föreningens ekonomiska plan registrerades av Patent- och Registreringsverket den 15 juni 1998. Byggnaden stod färdig vid årsskiftet 1998 - 1999. Föreningen har inga planerade höjningar eller sänkningar av avgifterna.

Kommande/pågående renovering
2019 Påbörjad hissrenovering
2020 Fortsatt hissrenovering
2020 Fönstermålning lägenheter

Ekonomi
Föreningens banklån uppgår på bokslutsdagen 4 455 kr per kvadratmeter.
Föreningen har amorterat stora belopp årligen sista tio åren och sänkt avgifterna tre gånger. 

Årsavgifterna uppgick under året till i genomsnitt till 731 kr/kvm bostadslägenhetsyta. Inga avgiftsförändringar är planerade.

Renoveringar
2017 - Byte av grovtvättmaskin i tvättstuga 
2017 - Byte av expansionskärl (undercentralen)
2017 - Gjordes fastighetsbesiktning, inga avgörande underhållsbehov.
2016 - Omstiftning av lås
2016 - Renovering av lokal G23
2015 - OVK, rensning av frånluftskanaler.
2015 - Utbyte av utrustning i tvättstugor.
2014 - Spolning av stammar.
2014 - Mindre underhållsarbeten av entrédörrar och fönster.

Övrigt
Föreningen disponerar en fritidslokal med övernattningsmöjlighet för fyra personer. WC, dusch och pentry finns i lokalen
Föreningen har två cykelrum, gym och hobbylokal.
Det finns två välutrustade tvättstugor och en grovtvättstuga i föreningen.
Barnvagnsparkering på första våningen.

Flera personer kan gemensamt äga en lägenhet, alla delägare måste dock bli medlemmar i HSB. 
Ekonomisk och teknisk förvaltning sköts av HSB Stockholm.
Städning av gemensamma utrymmen sköts av Städpoolen AB.

För vidare information se föreningens hemsida: www.hsb.se/stockholm/brf/nunnan

St Eriksområdet
https://vaxer.stockholm/projekt/nytt-kvarter-i-st-eriksomradet/

Beskrivning

Entréhall
Hall som öppnar upp sig direkt mot den snygga trappen samt det rymliga köket. Till vänster finns en klädkammare som rymmer ytterkläder och förvaring av skor. En avskiljedel på golvet av klinker separerar hallen mot kök. På golvet ligger ljusbetsad ekparkett och väggarna är vitmålade. 

Förråd/Klädkammare 
Rejält förråd/klädkammare som nås från hallen. Här inne sitter bl.a. elcentralen. 

Vardagsrum
Vardagsrummet är mycket luftigt och stort. Här får du enkelt plats med större möblemang. Stora fina ljusinsläpp i form av två franska balkonger som vetter mot Grubbensparken. Gråmålade snickerier och lister, ljusbetsad ekparkett och vitmålade väggar. I vardagsrummet är det även plats för en rejäl matsal. Denna matsal kan du på ett enkelt sätt göra om till ett sovrum. 

Kök
Arkitektritat kök av Vicco, stommar och luckor från Comprex (-15) i absoluta toppskick. Fullt utrustat med kyl (Gaggenau), vinkyl (Gaggenau), diskmaskin (Gaggenau), induktionsspis (Gaggenau), frys (Gaggenau) samt spisfläkt (Fjäråskupan). Stor och avlång bänkskiva i Carraramarmor. Vita moderna luckor passar väl in i bostaden. I köket finns gott om plats för en matgrupp. Från köket nås uterummet/inbyggda balkongen. Uterummet är helt isolerat och kan användas året om. Golvvärme ligger under klinkersen i uterummet. 

Sovrum
Stort sovrum med ljusbetsad ekparkett och tapetserade väggar. Fönster mot Grubbensringen. I detta sovrum finns 2 st garderober.  

Badrum
Renoverat badrum även det arkitektritat av Vicco, år -15. Lyxigt inrett med klinker på golv (eluppvärmd golvvärme finns), grått kakel på väggarna och spotlights i taket. Här finns en tvättmaskin kombinerad torktumlare från Miele. Ovanliggande bänkskiva av komposit. Ovanför bänkskivan finns det skåp som ger ypperligt med förvaring. Stor kommod, vägghängd wc, samt badkar med duschvägg som ger funktion att både stå och duscha samt bada. 

Städskrubb/förråd
Under trappen finns ytterligare förvaring i form av en städskrubb/mindre förråd. 

ÖVERVÅNING

Duschrum
Direkt ovanför trappen finns det ytterligare ett duschrum. Även det nyligen renoverat (-15). Likadant inrett som entréplanets badrum, med klinker på golv (eluppvärmd golvvärme finns) och grått kakel på väggarna. Vikbara duschväggar i glas, kommod, vägghängt skåp samt vägghängd wc.

Vardagsrum/allrum
På övre plan finns även här ett allrum. Rummet är även det stort och lättmöblerat för större möblemang. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vitmålade. Stora fönster mot Grubbensparken. Detta allrum är även det mycket enkelt att skärma av, förslagsvis med industriglas-väggar, och på så sätt skapa ett ytterligare sovrum. 

Terrass
Stor och möblerbar terrass i rakt söderläge. Här finns en elektrisk markis för varma dagar. Du får även grilla (endast med el eller gasolgrill) på denna terrass. Från terrassen nås ett rejält utomhusförråd. 

Sovrum
Master bedroom är rymligt och även det lättmöblerat. På golvet ligger ljusbetsad ekparkett och väggarna är vitmålade. Fönster mot Grubbensparken. I detta rum finns en skjutdörrsgarderob. 

Område

Promenera runt i S:t Eriksområdet så förstår du snart varför det är bland de mest omtyckta kvarteren på Kungsholmen. Lugn och ro, vacker park med lilla kapellet, de gamla häststallarna, Klara Sjö med strandpromenaden och båtklubbarna. Samtidigt närhet till en mängd restauranger och kommunikationer samt promenadavstånd till tåg och flygbusssar.

Vårdverksamheten, S:t Eriks Ögonsjukhus kommer att avvecklas 2020/2021 för att omlokaliseras till Norra Hagastaden. Därför har Stockholms läns landsting beslutat om en ändring av detaljplan för att utveckla fastigheten Tegelbruket 4 för bostadsändamål. För att skapa en trygg och levande stadsmiljö under hela dygnet ska ett mer varierat innehåll eftersträvas.

Beslut till detaljplan för blandad bebyggelse med både bostäder, lokaler i bottenvåningar, arbetsplatser och service. Planområdet är beläget på Kungsholmen och ingår det som är känt som S:t Eriksområdet, vid Polhemsgatan/Fleminggatan. Se mer om allt detta här: https://vaxer.stockholm/projekt/nytt-kvarter-i-st-eriksomradet/

 

Planritning

Alexander Solmell
VD/Fastighetsmäklare
070-698 47 10