Marieberg - Stockholm


Gjörwellsgatan 17


Såld

Gjörwellsgatan 17

Marieberg

Optimalt planerad 3:a med balkong i västerläge

Välkommen hem till denna optimalt planerade 3:a med balkong i västerläge. Bostaden är smakfullt renoverad med ett modernt fullt utrustat Kvik kök i stilrena färgval samt har även ett fräscht renoverat badrum med vitt kakel på vägg och snygg grön marmorklinker på golv. I badrummet finns även badkar och kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Du finner även två stycken sovrum varav ett master bedroom som rymmer en dubbelsäng och det andra sovrummet fungerar utmärkt som ett barnrum. I vardagsrummet finns det plats för både ett matbord samt soffgrupp om så önskas. Välskött förening med många renoveringar utförda och hiss i huset. Här bor du på bästa läge med nära till allt. På 2 minuters promenad når du Rålambshovsparken och på cirka 10 minuter når du Smedsuddsbadet. Tvärs över gatan finner du även all närservice som Matbutik, Apotek och Systembolag. Du har även nära till bussar och tunnelbana. I föreningen finns även Cykelrum/barnvagnsrum, returhantering och fräsch tvättstuga i källaren.

Fakta

Adress:
Gjörwellsgatan 17
Område:
Marieberg, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Västermalm
Lägenhetsnummer:
0080  /  1105
Typ:
Lägenhet
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
2.19000%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1944
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Balkong
Förråd:
2 st Källarförråd
TV- Internetutbud:
Kabel-TV via Telenor, Bredband 100 Mbit/s
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
448 kr
Överlåtelseavgift:
1 138 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%
Känd avgiftsförändring:
Den 1 April 2017 sänktes avgiften med 10%. Inga avgiftsförändringar är planerade

Energideklaration

Utförd
2018-08-27
145 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 3 personer
3 000 kr/år
1 800 kr/år
4 800 kr
Schablonberäknad

Förening

BRF Rålambshov 3
716414-2544
Ja
Nej

Om föreningen

Brf Rålambshov 3 har en mycket god ekonomi och avgifterna sänktes med 10% under 2017. Föreningen är äkta och äger marken. Belåningsgraden i föreningen ligger på ca 4 500 kr/kvm och föreningen får intäkter från p-platser, lokaler och hyresrätt. Föreningen har en uteplats med grill och sittplatser i grönska.

Föreningens fastighet består av ett flerbostadshus om 8 våningar med 34 lägenheter varav 1 är en hyresrätt, och 2 lokaler. Fastigheten är uppförd 1944 och föreningen förvärvde fastigheten 1997. Föreningen har en hyresrätt, vilken kan ses som innerstående kapital.

Andra gemensamma utrymmen är tvättstuga, mötesrum, återvinningsrum samt cykelparkering både inne och ute.Utomhus finns grillplats och sittplatser.

Renoveringar:

2001/2002 Genomfördes stambyte samt byte av elstigar i fastigheten och i lägenheterna. 3-fas el finns indraget.
2004 Installerades nya maskiner i tvättstugan.
2009 Sotades och rengjordes frånluftskanalerna i kök och badrum.
2011 Godkändes OVK (Obligatorisk Ventilationskontroll).
2011-2012 Byttes tryckkärl i pannrum, fasaden åtgärdades där det fanns behov och en tvättmaskin byttes ut.
2015-2016: Fasaden på översta våningen har renoverats.
2017: Två takkupor har renoverats med ny duk. 
Samtliga fönsterbleck har lagats och målats. 
Den påkörda lastkajen har renoverats. 
Ytterligare vattenmätare för Lilla Asiens förbrukning har installerats.
Radonkontroll är utförd utan anmärkning. 
Ventilationen i källaren har förbättrats.

Kommande renoveringar: 
Upprusta gemensam uteplats tillsammans med grannhuset. 
En ny OVK skall utföras. 
En ny Energideklaration skall utföras.

Interiör

Hall:

Välkomande entréhall med vitmålade väggar, svart och vit klinker på golv med installerad elburen golvvärme samt avhängning för ytterkläder. Hallen renoverades under 2015.

Kök:

Smakfullt kök från Kvik i stilrena färgval som renoverades 2015 med vita köksluckor, rejäla bänkskivor i snygg sten, kopparfärgad blandare samt handtag. Köket är fullt utrustat med integrerad diskmaskin, integrerad kyl & frys, kolfilterfläkt induktionshäll samt en kombinerad varmluftsugn och mikro. I köket är väggarna till hälften vitmålade och till hälften kaklade med ett klassiskt vitt kakel. På golvet ligger det svart och vit klinker med installerad elburen golvvärme. Köket är cirka 10 cm högre än branschstandard.

Vardagsrum:

Luftigt vardagsrum med vita väggar, fiskbensparkett på golv samt utgång till balkongen i västerläge. I vardagsrummet finns ytterligare förvaring bakom skjutdörrsgarderober med spegelglas.

Balkong:

Trevlig balkong i västerläge med trall på golvet och plats för ett caféset. 

Master bedroom:

Master bedroom med plats för en dubbelsäng. Väggarna är vita och på golvet ligger en snygg fiskbensparkett som renoverades 2016. Du har även gott om förvaring i skjutdörrsgarderoben i spegelglas som löper längs med ena väggen. Ett nytt element installerades även här 2016. 

Sovrum 2:

Mysigt sovrum med plats för en 120 cm bred säng. Här är väggarna vita och på golvet ligger en snygg ljus tarkett. Sovrummet renoverades 2015.

Badrum:

Fräscht renoverat badrum aom renoverades 2015 med vitt kakel på vägg, grön marmorklinker på golv med golvvärme. Badrummet är utrustat med vägghängd wc, badkar med dusch, kombinerad tvättmaskin & torktumlare, handdukstork, tvättställskommod med förvaring, spegelskåp samt ytterlygare förvaringsskåp. I taket sitter det dimbara infällda spotlights.

Närområde/ Kommunikationer

Här bor du i ett centralt område på Kungsholmen med promenadavstånd till Södermalm, Vasastan och City. Högkvalitativ rekreation ett stenkast bort med Kungsholmens gröna parker och badklippor. Tvärs över korsningen finner du DN-skrapans utbud av matvaruaffär, systembolag och apotek. Du har även skolor och dagis precis intill. 

Här bor du på bästa läge med nära till allt. På 2 minuters promenad når du Rålambshovsparken och på cirka 10 minuter når du Smedsuddsbadet. 

Kommunikationerna är mycket goda med busshållsplats utanför porten, bland annat med linje 1, 4, 54 och 61 som smidigt tar dig genom innerstaden samt gröna linjens tunnelbana Thorildsplan några minuter bort.

Parkering

Föreningen har 12 parkeringsplatser som går att hyra för 700 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö, för närvarande står det 2 personer i kö. Annars råder boendeparkering på Kungsholmen, boendeparkering kostar 1100 kr/månad.

Dokument

Planritningar

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Gjörwellsgatan 17

Välj en eller flera visningar nedan

Alexander König
Fastighetsmäklare & Partner
072-310 70 60
Jonathan Lundin
Fastighetsmäklare
073-034 70 56