Solna/Skytteholm - Solna


Ankdammsgatan 26


Såld

Ankdammsgatan 26

Solna/Skytteholm

Högst upp i huset på alldeles eget våningsplan!

Unikt tillfälle att förvärva denna fantastiska 1,5:a med vindskaraktär belägen högst upp i huset på helt eget våningsplan. Fantastisk utsikt från lägenhetens alla fönster. Lägenheten som återigen är belägen högst upp, hiss går till plan 5, är helt utan insyn och mycket välplanerad. Stabil förening för att vara så nybildad (2012) med god ekonomi och många stora renoveringar gjorda. Dessutom har föreningen flera affärslokaler med bra läge längs Ankdammsgatan och Nybodagatan som genererar goda intäkter.

Fakta

Adress:
Ankdammsgatan 26
Område:
Solna/Skytteholm, Solna
Kommun:
Solna
Församling:
Solna
Lägenhetsnummer:
1080  /  1601
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
0.5414%
Byggnadsår:
1959-1960
Hiss:
Ja , dock en trappa efter hissen som går till vån 5.
Förråd:
Vindsförråd som smidigt är beläget alldeles intill lägenheten.
TV- Internetutbud:
I avgiften ingår ett grundutbud för TV från Bredbandsbolaget. Bredband finns också via Bredbandsbolaget men det ingår ej i avgiften.
Radon:
Radonrapport gjord 2006 av GAMMA (se under flik dokument).

Ekonomi

Pantsättningsavgift:
465 kr
Överlåtelseavgift:
1 138 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.2%

Energideklaration

Ej utförd

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
1 800 kr/år
1 800 kr/år
3 600 kr
Schablonberäknad

Förening

Brf Nyboda 10
769624-2606
Ja

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen, Brf Nyboda 10 bildades den 30 januari 2012. 

Nyboda 10, som fastigheten kallas, byggdes 1959-1960 och består av två bostadshus med 8 respektive 7 våningar. De båda husen är sammanbyggda med en enplansbyggnad som rymmer kommersiella lokaler, bland annat en tandläkarmottagning och studielokaler. I ett av bostadshusen finns också en restaurang. Bostadshusen rymmer sammanlagt 147 lägenheter, varav 128 bostadsrättslägenheter och 19 hyresrättslägenheter. Föreningen debiterar månadsavgiften i förskott. Avgiften inkluderar värme, vatten och vindsförråd.

Föreningen godkänner endast fysisk person som medlem; juridisk person godkänns inte. Vid delat ägarförhållande är, enligt stadgarna, minsta ägarandel 10 procent.

Renoveringar
Badrummens avloppsstammar byttes i båda bostadshusen 1993. En del lägenheter på Nybodagatan 2-4 har även fått köksstammarna bytta tidigare, övriga köksstammar byts under våren 2014.

Hissarna på Nybodagatan helrenoverades 2013, och trapphuset på Nybodagatan målades om 2014. Under 2014 har även samtliga armaturer i källarutrymmen och trapphus bytts ut för att spara energi.

2014-2015 renoverades utemiljön i hela föreningen på ett sätt som knyter ihop båda byggnaderna till en helhet. Vi fick nya planteringar, utemöbler, gräsmattor och utebelysning.

2016 målades källargångar på Ankdammsgatan 28-30.

2017 renoverades fasaden på Ankdammsgatan samt en gavel på Nybodagatan.

Planerade renoveringar
Föreningen har en stabil, väl finansierad ekonomisk plan som sträcker sig över tio år och som omfattar bland annat renovering/alternativt byte av samtliga fönster samt renovering av fasad (Nybodagatan) och hissar. 

Gemensamma utrymmen
Det finns två tvättstugor, en per byggnad. Nybodagatan 2-4 har 3 tvättmaskiner, 1 torktumlare, tvättbänk och ho. Det finns även 2 torkskåp och 1 elmangel.

Ankdammsgatan 26-30 har 3 tvättmaskiner, 2 torktumlare och i ett  separat rum 1 elmangel. Det finns även 2 torkskåp.

Den gemensamma utemiljön renoverades grundligt under 2014/2015 med nya bänkar och bord samt planteringar, gräsmattor och belysning som knyter ihop hela vår fastighet.

Det finns två cykelrum på Ankdammsgatan och två på Nybodagatan.

Parkering
Föreningen har varmgarage med plats för 52 bilar, uteplats med el för nio bilar och uteplats utan el för 20 bilar. Det kan vara kö för att få en parkeringsplats, men den brukar inte vara lång. 
Parkeringar längs Ankdammsgatan får du via Solna Stad. 

Föreningens hemsida är: https://nyboda10.se/

Område
Fastigheten ligger i hörnet Ankdammsgatan/Nybodagatan med den gröna, sköna Skytteholmsparken som nära granne. Från de flesta balkonger har man hänförande utsikt över området. SL:s bussar trafikerar Ankdammsgatan. Solna Centrum med alla dess butiker och tunnelbana når du efter fem minuters promenad genom parken. Barnomsorgen är väl utbyggd i området. Det finns förskolor och grundskolor inom några minuters gångavstånd.

 

Hall
Hall med parkettgolv och vitmålade väggar. Här finns plats för hatthylla. 

Badrum 
Rymligt badrum med tvättmaskin, badkar, wc, handfat, spegeskåp samt handduksvärmare. I badrummet är det vitt kakel på väggar och beiget kakel på golvet. 

Vardagsrum
Stort allrum med härlig vindskaraktär. Två stycken dubbelfönster i två olika väderstreck som gör rummet ljust och härligt. Här finns det gott om plats för både soffgrupp och matgrupp. På golvet ligger parkettgolv och väggarna är vita. 

Sovalkov
Sovalkoven rymmer ordentlig säng. Det finns även tre st garderober här som nås från alkoven. På golvet ligger parkettgolv och väggarna är vita. 

Kök
Rymligt kök som går i vinkel. Här finns ett väggmonterat köksbord som även går att fälla ned för mer utrymme. Det finns ett takfönster i köket som gör rummet ljust. Gott om förvaring i under- och överskåp. Det finns en dubbelzink samt en kyl/frys. På golvert ligger en träimiterad plastmatta.

Dokument

Planritningar

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Ankdammsgatan 26

Välj en eller flera visningar nedan

Alexander Solmell
Kontorsägare/Fastighetsmäklare
070-698 47 10