Vasastan/ Norrmalm - Stockholm


Olof Palmes gata 12


Kommande försäljning

Olof Palmes gata 12

Vasastan/ Norrmalm

Välplanerad 1,5:a mitt i city!

Välkommen hem till denna välplanerade 1,5:a mitt i City! Bostaden lockar till många trevliga tillställningar då den erbjuder en öppen planlösning mellan köket och vardagsrummet. Intill vardagsrummet ligger sovrummet som har plats för dubbelsäng samt gott om förvaring i garderober som ingår i köpet. Badrummet är helkaklat från föreningens stambyte och här ryms en tvättmaskin om du ej önskar att ha badkar. Detta är ett perfekt boende för dig som vill ha direkt access till stadens puls men ändå ha ett lugnt och skyddat läge då bostaden vetter mot innergården. Från köket har du en balkongdörr som vetter ut mot föreningens altan där du har nyttjanderätt. Föreningen är stabil och välskött samt har mycket goda intäkter från de hyreslokaler som man hyr ut. I huset finner du även bageri och inom två minuters promenad hittar vi Urban Deli, Hötorgshallen, Filmstaden samt Haymarket. Här finns även mycket goda kommunikationer med både t-bana och bussar.

Fakta

Adress:
Olof Palmes gata 12
Område:
Vasastan/ Norrmalm, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Adolf Fredrik
Lägenhetsnummer:
05  /  1101
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
1.69060%
Andelstal avgift:
1.69%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Självdrag
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Com hem
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
465 kr
Överlåtelseavgift:
1 163 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
2 400 kr/år
1 800 kr/år
4 200 kr
Schablonberäknad

Förening

BRF Tranhalsen 9
769609-4510
Nej
Nej

Brf Tranhalsen 9 är en bostadsrättsförening som bildades 2003. Fastigheten är uppförd 1938. Arkitekt är Ernst Grönwall. 2004 köpte föreningen byggnaden och marken av dåvarande ägaren. I fastigheten finns 51 bostadslägenheter, varav en hyresrätt kvar som dolt kapital. I gatuplan finns även 6 st lokaler som föreningen hyr ut. Samtliga lägenheter har numera 3 - fas el. Fastigheten värms upp med fjärrvärme. Gas finns i fastigheten. Föreningen har en gemensam tvättstuga i nedre källarplanet. På övre källarplan finns gallerförråd (ett per lägenhet) samt cykelrum. Städning av trapphus och tvättstuga sköts av städfirma och föreningen har inga gemensamma städdagar.

Renoveringar:
2018 - Ny undercentral för fjärrvärme
2017 Trapphusrenovering och målning
2015 - Elstigare/elledningar (3-fas) + OVK besiktning.
2014 - Hiss renoverad + nytt ventilationssystem.
2012 - Tvättstuga renoverad.
2011 - Fasad renovering + balkonger.

Stambytet skedde i etapper före föreningens bildande.

Gemensamma utrymmen:
Föreningen har en gemensam tvättstuga i nedre källarplanet. På övre källarplan finns gallerförråd (ett per lägenhet) samt cykelrum.

Hall:

Välkomnande entréhall med grön kolmårdsmarmor på golv, vitmålade väggar, avhängningsdel samt garderober som ingår i köpet.

Kök:

Smart planerat kök i social öppen planlösning mot vardagsrummet. Köket är fullt utrustat med kyl & frys, gasspis & ugn, diskmaskin samt kolfilterfläkt. Köket har vita luckor och bänkskiva i svart laminat. På golvet ligger en ekparkett och väggarna är vitmålade. Från köket nås balkongdörren som vetter ut mot bakgården där du har nyttjanderätt på en del av altanen.

Vardagsrum:

Luftigt vardagsrum i öppen planlösning mot bostadens kök. I vardagsrummet ligger en fin fiskbensparkett i original och väggarna är vitmålade. I vardagsrummet får du plats med en rejäl soffgrupp. 

Sovrum:

Mysigt sovrum med praktisk skjutdörr som är infälld i väggen. Här finns det plats för en dubbelsäng och du har gott om förvaring i praktiska garderober som ingår i köpet. Sovrummets väggar är vitmålade och på golvet ligger en fiskbensparkett i original.

Badrum:

Helkaklat badrum från föreningens stambyte med vitt kakel på vägg och klinker på golv. Badrummet är utrustat med handdukstork, wc, badkar och handfat.

I månadsavgiften ingår vatten, värme, & internet. Månadsavgiften har varit oförändrad de senaste åren. I dagsläget finns inga planer på någon höjning.

Föreningen godkänner i dagsläget inte juridisk person som köpare. Delat ägande kan godkännas.
Städning av trapphus och tvättstuga sköts av städfirma och föreningen har inga gemensamma städdagar.
En avgift om 149kr/månad tillkommer för kabel-TV och aviseras tillsammans med månadsavgiften.

På Olof Palmes gata 12 så bor du på en av Stockholms mest centrala adresser nära Hötorget och mindre än 5 minuter till Stureplan. Det är bara ett stenkast till Kungsgatan, Sveavägen, Hötorget och Drottninggatan. En kort promenad till Centralstationen och mindre än 100 meter till närmsta tunnelbana (Hötorget - grön linje). Här bor du på central men lugn adress med hela Stockholms utbud inom bekvämt avstånd vare sig man vill till parker, universitet, högskola eller uteliv.

Planritningar

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Olof Palmes gata 12

Välj en eller flera visningar nedan

Alexander König
Fastighetsmäklare & Partner
072-310 70 60