Kungsholmen - Stockholm


Parkgatan 20


Såld

Parkgatan 20

Kungsholmen

2 rok i fastighet anno 1902, balkong och hiss!

I vackert sekelskifteshus från 1902 finner du denna mycket representativa och väldisponerade 2 rok lägenhet om 66 kvm. Fastigheten är belägen invid lummiga och trevliga Kronobergsparken. Öppen planlösning mellan kök/vardagsrum, stora härliga fönster, ca 3,30 i takhöjd och charmiga originalträgolv. Dessutom mycket smakfullt kök och badrum i toppklass. Lägenheten upplevs rymlig och trivsam med stora sociala ytor. Stor möblerbar balkong i västerläge. Brf Stenbrottet 9 är en mycket stabil och välskött förening med låg belåning och låga avgifter. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och äger marken!

Fakta

Adress:
Parkgatan 20
Område:
Kungsholmen, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Västermalm
Lägenhetsnummer:
209  /  1202
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
1.26720%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1902
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Bergvärme
Hiss:
Ja
Balkong:
Balkong
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Telia Fiber (700/700), Com hem Kabel-Tv

Ekonomi

Pantsättningsavgift:
473 kr
Överlåtelseavgift:
1 182 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Ej utförd

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
3 600 kr/år
2 100 kr/år
5 700 kr
Schablonberäknad

Förening

Brf Stenbrottet 9
769601-8436
Ja
Nej

Föreningen äger och förvaltar fastigheten Stenbrottet 9 på adresserna Inedalsgatan 1, Kronobergsgatan 6 samt Parkgatan 16, 18 och 20.
Huset uppfördes 1902 och totalrenoverades 1938. Föreningen köpte fastigheten 1999-12-01. Stenbrottet 9 är en ”äkta” bostadsrättsförening. Föreningen äger även marken.

På fastigheten finns ett bostadshus med 68 lägenheter varav 65 är upplåtna med bostadsrätt. Övriga 3 lägenheter är
hyresrätter. Föreningen har fyra lokalhyresgäster.

Total lägenhetsarea är 4 613 m2 med följande fördelning:
1 rum och kök: 25 st
2 rum och kök: 20 st
3 rum och kök: 14 st
4 rum och kök: 7 st
5 rum och kök: 2 st

Under åren 2001-2017 genomfördes omfattande renoveringar såsom:
stambyte och nya elstigare
exploatering av vind (2002)
renovering trapphus
putsning av fasader och nya balkonger
nytt yttertak mot gata
renovering tvättstuga
ny värmeväxlare
nytt yttertak mot gården
renovering av alla fönster mot gården och byte till energiglas
nytt inpasseringssystem med ”taggar”
bergvärme

Under 2016 installerades bergvärme av Gerox. Anläggningen består av 15 energibrunnar à 300 meter under Parkgatan och 3 värmepumpar som höjer temperaturen på “bergvattnet” till det som cirkulerar i våra element. Vi beräknar ett uttag ur berget på ca 350-400 GWh per år vilket motsvarar en besparing på ca 250 000 + kronor och en återbetalningstid på ca 10 år. Värmen som tas ur berget är lagrad solenergi.

Under 2019 har innergården genomgått en omfattande renovering med pergola med köksmöjligheter så som vatten/avlopp och grillar för både gasol och kol. Dessutom cykelförråd, sällskapsytor och nytt underlag som delvis är uppvärmt för att underlätta snöskottning och isbildning på vintern. Se mer om detta på föreningens hemsida.

• Föreningen har en gemensam tvättstuga, utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, två torkskåp samt en mangel
• Cykelställ finns på gården
• Föreningen har kollektivt upphandlat bredband från Telia via fiber (700 Mbit/s nedströmshastighet och 700 Mbit/s uppströmshastighet) och TV från Com Hem (Digitalt grundutbud). Detta är en obligatorisk kostnad om 150 kr/mån. Utöver det har medlemmen möjlighet att lägga till tjänster från respektive leverantör efter önskemål.
• Hiss finns i alla trappuppgångar
• Alla lägenheter har ett källarförråd

Föreningen har inga parkeringsplatser. Det finns flera garage i grannskapet och boendeparkering på gatorna.

Ett övernattningsrum för uthyrning finns i källaren i samma korridor som tvättstugan. I det finns en dubbelsäng, TV, internet, kök (med spis, kyl, micro, porslin m.m)

För mer info: brfstenbrottet9.se samt senaste årsredovisningen. 

Hall
Vit/grön målat originalträgolv och vita väggar. Gott om plats för ytterkläder. I anslutning till hallen finns en stor klädkammare. 

Vardagsrum
Rymligt och luftigt vardagsrum med öppen planlösning mot köket. Vacker mörkbetsad ekparkett med fiskbensmönster, vitmålade väggar och högt i tak. Två stora fönster samt glasad balkongdörr ger rummet ett härligt ljus. Plats för ordentlig soffgrupp och tv-möbel. Utgång till balkongen.

Balkong
Stor och möblerbar balkong i västerläge. 

Kök
Stort och välutrustat kök med inbyggda maskiner. Vita skåpsluckor, svart bänkskiva i granit och kakel i grå ton som stänkskydd. Mycket goda arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Köksutrustning i form av inbyggd ugn, inbyggd mikro, inbyggd diskmaskin, två inbyggda kyl/frys, induktionshäll samt fläkt och vinkyl. Plats för stort matbord. Liksom i vardagsrummet ligger ett fiskbensmönstrat ekgolv i mörk ton samt vitmålade väggar. Öppen planlösning med sällskapsdelen.

Sovrum
Mysigt och bra sovrum in mot gården. Plats för dubbelsäng och garderob. Heltäckningsmatta i beige ton på golvet och rofylld grön ton på väggarna. Ett fönster in mot gården.

Badrum
Väldisponerat badrum med klinkerplattor i grå ton på golvet med golvvärme samt vitt kakel på väggarna. Badrumsinredning i form av dusch med vikbar glasdörr, vägghängd wc, handdukstork, handfat i komod, spegel samt tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Spotlights i taket. 

Dokument

Planritningar

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Parkgatan 20

Välj en eller flera visningar nedan

Daniel Johansson
Kontorsägare/Fastighetsmäklare
070-895 07 35