Birkastan - Stockholm


Bråvallagatan 14


Såld

Bråvallagatan 14

Birkastan

Väldisponerad 20-talstvåa i ek. välskött förening!

Välkommen till denna fina 20-talstvåa i mycket gott skick i populära Birkastan. Stabil förening med låg belåning och 7 miljoner kr i kassan och inga större underhåll planerade. Friköpt tomt. Denna lägenhet har en väldisponerad planlösning med rymliga rum. Lägenheten bjuder på välbevarad charm såsom pardörrar, serveringsskåp, vackra spröjsade fönster med djupa fönsternischer och fiskbensparkett. Här får du funktion, modernitet och charm i en mycket lyckad kombination med bevarad trivsam 20-talskaraktär. Direkt närhet till Rörstrandsgatan med caféer och restauranger. Även till kommunikationer såsom tunnelbanan på Sankt Eriksplan, Karlbergs station samt flygbussarna.

Fakta

Adress:
Bråvallagatan 14
Område:
Birkastan, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
S:t Matteus
Lägenhetsnummer:
07805-0017  /  1001
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
1.80756%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1923
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Förråd:
Vindsförråd
TV- Internetutbud:
TV: Comhem. Internet: (Fiber) A3
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
1 183 kr
Överlåtelseavgift:
473 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2010-04-16
176 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
2 400 kr/år
3 000 kr/år
5 400 kr
Schablonberäknad

Förening

BRF Porslinsbruket 21
769605-5909
Ja

Om föreningen

Antal lägenheter i förening
30
Antal lokaler i förening
5

Gemensamhetsutrymmen:
Föreningen har en välskött och trevlig innergård med sittgrupper, planteringar och grill. Garaget om 6 st platser + 2 st parkeringsplatser utomhus hyr föreningen ut till de som bor i huset för 1600kr/månad. Det finns även parkeringsplatser i gatan som går att hyra för 1500kr/månad. Cykelrum direkt mot gatan med eluttag för elcykel.

Ekonomi:
Föreningen har en mycket god och solid ekonomi och stabila intäkter från uthyrning av lokaler. Avgifterna har sänkts vid flera tillfällen och i dagsläget finns ingen planerad förändring. Under de senaste åren har inte föreningen behövt amortera på sina lån som i dagsläget ligger på ca 2265 kr/kvm (snitt i Stockholm är ca 5500kr/kvm). Föreningen genomförde 2018 en fönsterrenovering, vilket belastade resultat negativt med ca 2 MSEK, historiskt gör föreningen ett positivt resultat. Hyresgäster är sedan många år ICA, och sedan nyligen Kalf & Hansen samt Stockholms Laserklinik. Föreningen sålde 2019 en hyresrätt vilket genererade ett överskott på drygt 4 MSEK, belåningen kommer med detta kunna minskas avsevärt. Föreningens kassa är ca 7 MSEK. Underhållsplan finns, inga större renoveringar planerade. Ingen avgiftsförändring planerad. 

Övrigt:
- Trappstädning sköts av entreprenad.
- Föreningen äger marken.
- Andel av årsavgift är framräknad av senaste årsredovisningen.

Kommunikation:
Sankt Eriksplan ligger utanför fastighetens dörr och har ett oslagbart utbud av kommunikationer. Här finns flertalet busslinjer, flygbuss, tunnelbana samt några minuters promenad till Odenplan där Citybanan har sin nedgång.

Renoveringar

Genomförda renoveringar:
Fönsterrenovering 2018
Stamspolning 2017
Belysning och gård 2016
Vädringsbalkonger 2011
Stuprännor, byte av torktumlare, nytt kodlås mot Rörstrandsg och OVK (Obligatorisk ventillationskontroll).
Installation av fjärrvärrmecentral 2007
Fönsterrenovering 2003
V/A stammar bytta 1994
Elstigar bytta 1994
Fasad, tak, trapphus och tvättsugan renoverades 1994

Interiör

Hall
Rymlig välkomnande hall med plats för avhängning. På golvet ligger vacker fiskbensparkett och väggarna är tapetserade. Modern säkerhetsdörr i tidstypisk design. 

Vardagsrum
Vardagsrummet är bostadens givna samlingspunkt – ett öppet, socialt och stilrent rum med parkett och gråmålade väggar. Här erbjuds fint ljusinsläpp från ett stort fönsterparti, härliga umgängesytor och generös takhöjd. I vardagsummet finns även 2 st inbyggda garderober/klädkammare som döljer sig bakom vackra originaldörrar. 

Kök
Det moderna och ljusa köket har vita väggar och vitlaserat trägolv. Utrustningen består av diskmaskin, induktionshäll, ugn med ångfunktion och kombinerad kyl/frys. I övrigt erbjuder köket bra förvaringsmöjligheter och generösa arbetsytor med arbetsbänk på två sidor i köket. Mellan kök och hall ligger den fina serveringsgången med originalsnickerier och ytterligare förvaring från golv. 

Sovrum
Från hallen når du lägenhetens sovrum – ett stort, ljust och rogivande rum med trägolv och vita väggar. Rummet har skjutdörrsgarderober och plats för dubbelsäng samt nattduksbord.

Badrum
Fräscht helkaklat badrum med badrumskommod, spegelskåp, WC, glasdusch och tvättmaskin. 

Dokument

Planritningar

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Bråvallagatan 14

Välj en eller flera visningar nedan

Alexander Solmell
Kontorsägare/Fastighetsmäklare
070-698 47 10
Jonathan Lundin
Fastighetsmäklare
073-034 70 56