Södermalm - Stockholm


Krukmakargatan 31B


Såld

Krukmakargatan 31B

Södermalm

Välplanerad 1:a på attraktivt läge!

Välkommen hem till denna välplanerade etta belägen i populära kvarter. Bostaden är välplanerad och har ett ljust och luftigt vardagsrum som erbjuder gott om plats för såväl soffdel, tv-möbel, matplats samt en praktisk sovalkov. Smart planerat kök med gott om förvaringsmöjligheter. Lägenheten har genomgående stilfulla materialval och tidstypiska attribut såsom spröjsade fönster med djupa fönsternischer, välbevarad fiskbensparkett, generös takhöjd samt vacker takrosett. Välskött och stabil förening med många renoveringar utförda. Här bor du på lugn adress i trevliga kvarter med Södermalms pulserande nöjesliv, kulturliv & shopping. Här finns även flertalet matbutiker, barer, restauranger och gym bara stenkast bort. Här bor du med omedelbar närhet till Mariatorget, Mariaberget, Mosebacke samt Götgatan. Goda kommunikationer precis utanför porten i form av såväl bussar som tunnelbana samt pendeltåg då Södra station ligger nära.

Fakta

Adress:
Krukmakargatan 31B
Område:
Södermalm, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Högalid
Lägenhetsnummer:
025  /  0025
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
2.12780%
Andelstal avgift:
1.84%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1932
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Bredband via Bredbandsbolaget eller ComHem. Ingår inte i månadsavgiften och br-innehavaren tecknar eget abonnemang med leverantör.
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
465 kr
Överlåtelseavgift:
1 163 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
2 160 kr/år
1 800 kr/år
3 960 kr
Schablonberäknad

Förening

BRF Diligensen 4
769603-9150
Ja
Nej

Om föreningen:

Brf Diligensen 4

Byggår: 1932
Uppvärmning: Fjärrvärme
Hiss: Ja

Brf Diligensen 4 är en äkta förening som äger marken.

Avgiften sänktes med 10% f rom 1 januari 2020. Inga ytterligare avgiftsförändringar är beslutade. 

Föreningen har totalt 43 stycken lägenheter varav 40 st är upplåtna med bostadsrätt, 3 st med hyresrätt samt 2 st upplåtna som hyreslokaler.

Total bostadsyta för bostads- och hyresrätter är 2 109 kvm. Lokalerna, dvs. garaget samt kontor med butikslokal har en yta på ca 236 kvm respektive 154 kvm. Tomtarealen är 614 kvm.

Utförda renoveringar:

1990: Stambyte
2005: Säkerhetsdörrar installerades
2005: OVK
2006: Omläggning av tak
2006: Stamspolning
2007: Byte av radiatorventiler för lägre värmekostnader
2007-2008: Fönsterrenovering, innerglas byttes mot isolerglas.
2009: Renovering sv fasad mot gård
2012-2013: Renovering av trapphus
2013: Utbyte av fjärrvärmecentral
2015: OVK
2015: Stamspolning
2017: Renovering av fasad mot gatan
2018: Dränering mot Krukmakarbacken

Hall:

Välkomnande entréhall med gott om plats för avhängning av ytterkläder samt goda förvaringsmöjligheter i garderober. På golvet ligger en vacker fiskbensparkett och väggarna är vitmålade.


Vardagsrum:

Stort och väldisponerat med plats för såväl soffdel, tv-möbel, matbord samt övrig önskvärd möblering. Praktisk sovalkov möjliggör plats för dubbelsäng och gör rummet optimalt för den som önskar få undan sängen. Rikligt ljusinsläpp ges genom rummets stora spröjsade fönster med djupa fönsternischer som i kombination med den generösa takhöjden ger en härlig känsla av rymd. Välbevarad fiskbensparkett samt ljusa väggar.

Kök:

Stilfullt och praktiskt med gott om arbets- samt förvaringsmöjligheter i såväl över- som underskåp. Vita luckor och vitt kakel över bänkskiva. Kökets maskinella utrustning består av spis & ugn samt kylskåp.

Badrum:

Helkaklade väggar i vitt med våtrumsmatta på golv. Handdukstork, WC, duschhörna samt spegelskåp. Här finns även plats för en tvättmaskin om så önskas.

Läget nära Mariatorget och Zinkensdamm är perfekt om du gillar att botanisera i småbutiker och besöka trevliga restauranger, barer och caféer. Vill man njuta av grönområden kan man promenera några kvarter söderut mot Tantolundens pittoreska kolonilotter, stora grönområden och den vackra strandpromenaden längs Årstaviken. På fem minuter når man Skinnarviksparken med parkliv, solnedgångar och svårslagen utsikt över Riddarfjärden. Området har också ett bra serviceutbud och utmärkta kommunikationer med bussar och tunnelbana Mariatorget som tar dig vidare genom staden. För pendeltåg ligger Södra station också alldeles i närheten.

Dokument

Planritningar

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Krukmakargatan 31B

Välj en eller flera visningar nedan

Alexander König
Fastighetsmäklare & Partner
072-310 70 60
Jonathan Lundin
Fastighetsmäklare
073-034 70 56