Vasastan - Stockholm


Vikingagatan 27


Såld

Vikingagatan 27

Vasastan

Möjlig 3:a med balkong i skuldfri förening!

Välkommen hem till denna ljusa och luftiga 2,5:a med balkong i soligt sydvästläge i skuldfri förening. Här finns många tidstypiska detaljer välbevarade som en fungerande eldstad, vitlaserade trägolv, luftig takhöjd samt breda fönsternischer. På Vikingagatan bor du på lugnt och fritt läge med hiss i ett grönskande område med närhet till Birkastans restauranger och puls. Bostaden disponeras idag som en 2,5:a men kan byggas om till en 3:a om så önskas. Föreningen är mycket välskött med låga avgifter, många tunga renoveringar utförda och är även skuldfria samt äger marken. Tunnelbana samt innerstadsbussar nås vid Sankt Eriksplan.

Fakta

Adress:
Vikingagatan 27
Område:
Vasastan, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
S:t Matteus
Lägenhetsnummer:
11:3  /  1205
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
6.03%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1930
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Balkong i sydvästläge
Eldstad:
Fungerande Öppen spis
Förråd:
Vindsförråd
TV- Internetutbud:
Com hem
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
465 kr
Överlåtelseavgift:
1 173 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2019-03-28
154 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
2 400 kr/år
2 160 kr/år
4 560 kr
Schablonberäknad

Förening

BRF Packisen
716417-8902
Ja
Nej

Om föreningen:

Brf Packisen - Organisationsnummer: 716417-8902.

Fastigheten Pokalen 3 uppfördes under åren 1929-1930 efter ritningar av Björn Hedvall som är en av Stockholms mest anlitade arkitekter genom tiderna. 

Brf Packisen är en välskött skuldfri förening med 24 stycken bostadsrättslägenheter samt en hyresrättslokal. Föreningen har en lummig trädgård belägen mot Väringatäppan. Här finns gräsmatta och syrenträd, utemöbler och grill. Är du intresserad av trädgårdsarbete och vill odla finns här alla möjligheter till det. I huset finns tvättstuga, två cykelförråd, snickarverkstad på vinden och ett rymligt vindsutrymme. I trapphuset finns även möblerade vädringsbalkonger med eftermiddagssol att nyttja.

Föreningen äger marken.

Utförda renoveringar:

1995-1996 - Samtliga VA-stammar byttes ut 

2010 - Balkonger monterades

2015 - hissen totalrenoverades 

2015 - Avloppsstam utbytt i källaren

2016 - Sotning & Fasadbelysning

2017 - Underhåll av varmvattenanläggning

2018 - Genomfördes renovering av fönster med nytt energiglas och vädringsbalkonger.

Inga större renoveringar är planerade i nuläget.

Hall:

Välkomnande entréhall med vitmålade väggar, vitlaserade furutiljor på golv, platsbyggda förvaringshyllor samt en vacker glasdörr. I den inre hallen finns garderober med goda förvaringsmöjligheter och här finner du en vacker vitlaserad fiskbensparkett på golvet.

Kök:

Smakfullt kök i en luftig och social öppen planlösning med gott om plats för stora tillställningar och middagar. Köket har antikgröna köksluckor, en exklusiv bänkskiva i svart granit samt vitt kakel som är lagt i förband som stänkskydd. Köket är fullt utrustat med gasspis, diskmaskin, fläktkåpa, ugn samt kyl & frys. Från köket nås lägenhetens balkong via pardörrar som vetter mot föreningens grönskande innergård. Kökets väggar är tapetserade och har en framtagen tegelvägg. På golvet ligger vackra vitlaserade furutiljor i original samt svart granit vid köksdel. Här finns även ett vackert serveringsskåp i original som är målat i en antikgrön kulör.

Vardagsrum:

Socialt och luftigt vardagsrum som lockar till många sociala tillställningar och sammanhang. Vardagsrummet har många charmiga attribut som en väl tilltagen takhöjd, fungerande öppen spis, stora fönsterpartier som ger ett fantastiskt ljusflöde och en vacker vitlaserad fiskbensparkett på golv. Väggarna är tapetserade samt målade och här finns det gott om plats för både ett rejält matbord samt en större soffgrupp.

Sovrum:

Mysigt och rogivande sovrum i gavelläge med vitlaserade furutiljor på golv, luftig takhöjd, tapetserade samt målade väggar, stora fönsterpartier i gavel som ger ett härligt naturligt ljusflöde. I sovrummet finner du även gott om förvaring i en praktisk garderobsvägg med skjutdörrar. 

Balkong:

Mysig balkong i sydvästläge som vetter mot föreningens grönskande och lugna innergård. Här finns gott om plats för utemöblemang om så önskas.

Badrum:

Helkaklat badrum med vitt kakel på vägg och klinker på golv. Badrummet är utrustat med wc, duschhörna, kommod med förvaring samt överskåp med belysning. Badrummet är även förberett för tvättmaskin.

Närområde:

Välkommen hem till mysiga Vikingagatan som ligger belägen mellan Birkastan och Röda Bergen. Här bor du i en otroligt populär stadsdel med många fina fastigheter och pulserande liv och rörelse. På Rörstrandsgatan finner du många trevliga småbutiker, restauranger och mysiga caféer. Under sommarhalvåret stängs gatan helt för biltrafik och blir en härlig gågata kantad av uteserveringar och blomsteruppsättningar. Kommunikationerna är också de allra bästa med tunnelbana vid Sankt Eriksplan och flertalet bussar inom ett par minuter. Dessutom är det enkelt att ta sig till Arlanda med flygbussarna från Sankt Eriksplan.

Dokument

Planritningar

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Vikingagatan 27

Välj en eller flera visningar nedan

Alexander König
Fastighetsmäklare & Partner
072-310 70 60