Birkastan/ Vasastan - Stockholm


Tomtebogatan 37, vån 6


Såld

Tomtebogatan 37, vån 6

Birkastan/ Vasastan

Högklassig vindsvåning med fungerande braskamin!

På eget våningsplan högst upp i huset finner ni denna högklassiga vindsvåning i populära Birkastan. Bostaden karaktäriseras av öppen social planlösning med en häpnadsväckande rymd tack vare luftig takhöjd samt generösa ljusinsläpp från både fönster samt takfönster. Perfekt öppen planlösning mellan vardagsrum och det smakfullt renoverade köket med bänkskivor i exklusiv Carrara marmor. Från de stora ateljéfönstren bjuds en underbar utsikt över Vasastans takåsar. Vardagsrummet är lättmöblerat och rymmer både en soffgrupp samt matbord intill den fungerande braskaminen. Sovrummet är insynsskyddat och rymmer en dubbelsäng. Bostaden erbjuder även en rymlig walk in closet bakom vackra industridörrar i glas och här finns platsbyggd förvaring samt kontorsplats. Badrummet är smakfullt renoverat i exklusiva materialval och har en kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Brf Volontären 9 är en mycket stabil och välskött förening som näst intill är obelånad!

Fakta

Adress:
Tomtebogatan 37, vån 6
Område:
Birkastan/ Vasastan, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
S:t Matteus
Lägenhetsnummer:
26  /  1602
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
3.73806%
Andelstal avgift:
3.73796%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1911
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Eldstad:
Fungerande braskamin
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Kabel-TV genom ComHem. Ingår inte i avgiften. Bredband via Ownit. Ingår i avgiften.
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Bredband
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
476 kr
Överlåtelseavgift:
1190
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2018-11-29
149 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
2 400 kr/år
2 400 kr/år
4 800 kr/år
Schablonberäknad

Förening

BRF Volontären 9 i Stockholm
769604-4416
Ja
Nej

Om föreningen:

Brf Volontären 9 bildades 1999 och köpte fastigheten 2001. Äkta förening som äger marken och består av 26 st bostadsrätter samt 1 lokal upplåten med hyresrätt. 

Utförda renoveringar:

2020 - Takrenovering
2018 - Fasadrenovering av fastighetens gavlar

2018 - Stamspolning
2016 - Målning av fönster mot söder
2014 - Trappmålning
2014 - Nya dörrar
2014 - Ny belysning, energisnålt.
2013 - Byte entréportar
2012 - Byte fjärrvärmecentral
2009 - Fasader, tak, fönster har genomgått renovering
2004 - Balkonger 
1986 - Fönsterbyte
1986 - Takrenovering 
1986 - Elstigar
1986 - Stambyte

Gemensamma utrymmen:

Boende i föreningen kan nyttja den gemensamma bastun med tillhörande relaxavdelning. I anslutning till bastun finns även ett pingisrum. Övriga utrymmen finns såsom snickarverkstad, cykel- och barnvagnsrum samt soprum. Tvättstuga finns i gårdshuset.

Ekonomi:

Föreningen har beslutat att höja avgiften med 5% från och med augusti 2021.

Beskrivning

Hall:
Välkomnande entréhall med plats för avhängning. Vitmålade väggar och enhetligt parkettgolv som är genomgående för lägenheten. 

Badrum:
Exklusivt renoverat badrum med badrumskommod med förvaring undertill samt spegel med inbyggd belysning. Integrerad vägghängd WC. Vacker grå klinker på väggar samt golv med golvvärme. Duschhörna med väggar i klarglas samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare. I badrummet finns även ett takfönster som ger ett naturligt ljusflöde.

Kök:
Smakfullt kök med fantastiska arbetsytor på bänkskivor i exklusiv carrara marmor. Platsbyggt kök med släta vita luckor och gott om förvaringsmöjligheter i både över och underskåp. Köket är fullt utrustat med integrerad kyl/frys, integrerad diskmaskin, integrerad fläkt, integrerad ugn, integrerad mikro, integrerad vinkyl och induktionshäll. Köket har en social och öppen planlösning mot vardagsrummet samt en trevlig köksö som ger ytterligare arbetsyta. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger en enhetlig parkett.

Vardagsrum:
Tack vare den öppna planlösningen emot köket finns det gott om plats för socialt umgänge. Vardagsrummet har plats för större soffgrupper samt större matplats. Här finns även stora fönsterpartier som släpper in otroligt mycket ljus. Här finns även en fungerande braskamin som höjer mysfaktorn ytterligare. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger en enhetlig parkett. Här finns även ett platsbyggt hemmakontor.

Sovrum:
Mysigt insynsskyddat sovrum med fönster med utsikt över Vasastans takåsar. Här får du plats med dubbelsäng och förvaring i form av garderob eller byråer.  På golvet ligger en enhetlig parkett och väggarna är målade i en sober grå kulör.

Walk in closet:
I anslutning till vardagsrummet nås bostadens stora walk in closet via vackra industridörrar i glas. Här finns platsbyggd smart förvaring samt en kontorsyta för hemmakontoret. På golvet ligger en snygg grå heltäckningsmatta.

Närområde:

Välkommen hem till mysiga Birkastan, en oerhört populär stadsdel med många fina fastigheter, pulserande liv och rörelse samt närhet till grönområden och vatten. På intilliggande Rörstrandsgatan finner du flertalet trevliga småbutiker, restauranger, mysiga caféer, matbutiker och bagerier. Under sommarhalvåret stängs gatan för biltrafik och blir en härlig gågata kantad av uteserveringar och blomsterarrangemang. Kommunikationerna är utmärkta med tunnelbanans gröna linje vid Sankt Eriksplan, flertalet busslinjer och promenadavstånd till såväl Odenplan som Fridhemsplan. Dessutom är det enkelt att ta sig till Arlanda med flygbussarna som avgår från Sankt Eriksplan.

Dokument

Planritning

Alexander König
Fastighetsmäklare & Partner
072-310 70 60