Kungsholmen - Stockholm


Kungsholmsgatan 20A, 3 tr


Såld

Kungsholmsgatan 20A, 3 tr

Kungsholmen

Välplanerad sekelskiftes 2:a med balkong!

Högst upp i huset finner ni denna trevliga 2:a om 46 kvm belägen i lugnt gårdshus i välskött fastighet från 1889. Lägenheten har en underbar balkong med utgång från det rymliga vardagsrummet med härlig utsikt över innergården. Bostaden är i fint skick och har charmiga attribut med djupa speglade fönsternischer och luftig takhöjd. Köket är fullt utrustat med en exklusiv bänkskiva i svart granit och här finns även plats för ett matbord. Rymligt och insynsskyddat sovrum som vetter mot föreningens lugna innergård. I sovrummet finns gott om plats för en dubbelsäng samt gott om förvaring i praktisk garderobsvägg samt klädkammare. Duschrummet är helkaklat och är utrustat med tvättmaskin och en rejäl duschhörna. Här bor du på eftertraktat läge med närhet till all nödvändig service, fantastiska promenad- och joggingstråk längst Norr Mälarstrand och Kungsbro Strand samt närhet till city. Stabil och välskött förening i vacker fastighet anno 1889. Välkommen att boka in dig på visning!

Fakta

Adress:
Kungsholmsgatan 20A, 3 tr
Område:
Kungsholmen, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Västermalm
Lägenhetsnummer:
0251  /  1302
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
3.379%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1889
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Balkong
Förråd:
Vindsförråd
TV- Internetutbud:
Fastigheten har tv och fiber genom Comhem.
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, balkongtillägg om 93 kr/ mån
Hiss:
Nej

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
476 kr
Överlåtelseavgift:
1190
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2019-09-17
150 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
2 400 kr/år
2 160 kr/år
4 560 kr/år
Schablonberäknad

Förening

BRF Pagen 2
7696045843
Ja
Nej

Om föreningen:

Föreningen äger fastigheten Pagen 2. På fastigheten finns 1 st gårdshus och 1 st gatuhus. Fastigheten består av 23 st lägenheter och 2 är lokaler med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I gathuset finns också två affärer. Huset ritades och uppfördes 1889 av byggmästarna Johan Göransson och K W Gustafsson.

Brf Pagen 2 förvärvade fastigheten den 8 augusti 2005 för ombildning till bostadsrätt.

Mark:

Föreningen äger marken. 

Utförda renoveringar:

2018 Radonmätning 

2016 Ny takplåt

2014 Stamspolning utförd.

1995 Byte stammar, el-stigare, fönster mm.

1991 Byggnaderna pålade och grundförstärkta.

1990 Vindslägenhet inredd.

1934 Hiss monterad.

Kommande renoveringar:

Det finns en underhållsplan på plats men det finns i nuläget inte några stora planerade renoveringar. Under 2021 kommer en värmeinjustering att utföras av föreningens nya värmeanläggning. Man kommer byta alla ventiler och termostater för att sedan utföra omjusteringen.

Gemensamma utrymmen:

Barnvagnsförråd och den mysiga innergården. Tvättstuga finns i grannfastighetens källare. Tvättstugan nyttjas gemensamt med grannfastigheten.

 

 

Beskrivning

Hall:

Välkomnande entréhall med luftig takhöjd med infällda spotlights, ljusa väggar samt ekparkett på golv. I hallen finns det gott om plats för avhängning av ytterkläder samt skor. Från hallen nås bostadens toalett.

Kök:

Smakfullt kök med vita köksluckor, bänkskivor i svart granit samt vitt kakel lagt i förband. Köket är fullt utrustat med integrerad diskmaskin, integrerad kyl & frys, kombinerad ugn/mikro, fläkt samt induktionshäll. Köket har ljusa väggar, ekparkett på golv samt infällda spotlights i tak. I köket finns plats för ett matbord med 4 stolar.

Vardagsrum:

Ljust vardagsrum med två stora fönsterpartier samt utgång till bostadens trevliga balkong. Vardagsrummet är lättmöblerat och rymmer både en soffgrupp samt matbord. Väggarna är målade i en ljus kulör, takhöjden är luftig och på golvet ligger en ekparkett.

Balkong:

Trevlig balkong i sydöst som vetter mot föreningens trevliga innergård. Här finns gott om plats för ett caféset eller en mindre loungegrupp.

Sovrum:

Rymligt insynsskyddat sovrum med plats för en dubbelsäng och gott om förvaring i praktiska garderober samt i en anslutande klädkammare. Väggarna är målade i en ljus kulör, takhöjden är luftig och på golvet ligger ett parkettgolv. 

Duschrum:

Helkaklat duschrum med vitt kakel på vägg, grå klinker på golv och infällda spotlights i tak. Duschrummet är utrustat med tvättmaskin, handdukstork, handfat, spegelskåp med belysning samt duschhörna med toppdusch och handdusch.  

WC:

WC i anslutning till hallen med vita väggar, svart mosaik på golv och infällda spotlights i tak. Här finns toalett samt handfat & spegel.

 

Området:

Här bor du på svårslaget läge på Kungsholmen, med närhet till all tänkbar service. Gångavstånd till nya gallerian med bland annat ICA Kvantum, Apotek, systembolag, restaturanger och SATS. Du har även närhet till Coop som ligger precis runt hörnet. På några minuters promenad når du även Västermalmsgallerian med stort utbud av butiker och restauranger. Ett flertal trevliga caféer, restauranger, apotek, banker och matbutiker finns i området. I närheten finns även populära promenad- och joggingstråk längs med vackra Norr mälarstrand samt även Kungsholms strand med sina vackra promenadstråk. I närhet finns även grönskande Kronobergsparken och lite längre bort finner du Rålambshovsparken och Smedsuddsbadet. För den sportintresserade finns flertalet gym, bl.a. SATS Fridhemsplan, SATS Scheelegatan. Oslagbara kommunikationer med tunnelbana, gröna och blå linjen, närhet till city och Arlanda Express och flertalet innerstadsbussar

Dokument

Planritning

Alexander König
Kontorsägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60