Södermalm - Stockholm


Nytorget 6, 2 tr


Kommande försäljning

Nytorget 6, 2 tr

Södermalm

NYTORGSPALATSET - ANDELSRÄTT MED LAGFART - FRI UTHYRNING

Nu finns möjlighet att köpa denna väldisponerade 2:a om 61 kvm vid populära Nytorget och Sofiakyrkan. Här finns möjlighet till fri uthyrning och goda intäktsmöjligheter. Här bor du på ett mycket eftertraktat läge i välskött fastighet från 1911 med hiss som bekvämt tar dig upp i huset. Fastigheten är idag obelånad och köparen förvärvar andelen med lagfart. Andelen är ej belåningsbar. Lägenhetsinnehavarna, dvs. ägarna, har egna lagfarter, och ingår tillsammans i en sammanslutning av andelsägare (se bifogat Konsortialavtal). Utanför porten finns populära Nytorget och med en kort promenad nås grönskande Vitabergsparken. Kontakta ansvarig mäklare för att boka visning!

Fakta

Adress:
Nytorget 6, 2 tr
Område:
Södermalm, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Katarina
Lägenhetsnummer:
096-124-0023  /  1201
Typ:
Andelsrätt - lägenhet
Ägandeform:
Andelsrätt i andelsägarförening - Lägenhet
Andelstal ägande:
1.05%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1911
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Vädringsbalkonger finns att nyttja i trapphuset
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Com hem
Inkluderat i avgift:
V/A, kabel-tv grund, gem. underhåll.
Avgiften belöpande andelen betalas kvartalsvis i förskott och är preliminär. Den regleras årsvis efter bokslut och revision. Avgiften inkluderar kostnaderna för vatten, fjärrvärme osv.

Vidare tillkommer kostnad för den kommunala fastighetsavg. på bostaden som utgår med 0,3% av tax.värdet samt statlig fastighetsskatt på de gem. ägda lok. som utgår med 1% av tax.värdet. Nuvarande ägare erlade 1020 kr resp. 2898 kr för år 2020.
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Nej
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2020-05-29
168 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
4 000 kr/år
2 400 kr/år
3 060 kr/år
9 460 kr/år
Schablonberäknad

Förening

Andelsägarföreningen Kålroten 3
769633-9055
Nej

Om föreningen:

Fastigheten Stockholm Kålroten 3 innefattas av 68 stycken lägenheter och en lokal. Detta är inte en bostadsrättsförening utan en Andelslägenhet vilket innebär fastigheten och marken ägs och förvaltas av delägarna. Det som förvärvas är en andel i fastigheten Kålroten 3 med lagfart. Fastigheten ägs av 28 andelsägare inkl Fastighetsaktiebolaget Krot 3 som är majoritetsägare och äger ca 62%.

För att bli medlem krävs bl a att man biträder detta Konsortialavtal samt ställer ut en sk förvaltarfullmakt till Fastighetsaktiebolaget Krot 3. Som potentiell köpare är det viktigt att man sätter sig in i vad detta innebär.

I egenskap av majoritetsägare så ansvarar även Fab Krot 3 för förvaltning av fastigheten. Månadsavgiften som betalas kvartalsvis, motsvarar andelen i procent av fastighetens driftskostnader (löpande drift och renovering). Andelsägare ansvarar själv för renoveringar som avser den egna bostaden.

Det finns en Bostadsrättsförening bildad bland de boende i fastigheten som har registrerat ett sk förköp hos Lantmäteriet. Det betyder att en överlåtelse måste godkännas både av Bostadsrättsföreningen och av övriga andelsägare (det godkännandet kan ges av styrelsen i andelsägarföreningen).

Fastigheten:

Fastigheten Kålroten 3, har adresserna Närkesgatan 8, Sofiagatan 5 samt Nytorget 6 och 8 och består av 68 st lägenheter vilka ägs av 28 st andelsägare. Byggår 1911. Taxeringsår 2016: Taxeringsvärdet är 135.000.000 kr, varav byggnad 53.800.000 kr. Markarean är 1532 kvm, hyresarean är 4673 kvm och lokalarean 1928 kvm.

Det finns inga gemensamma skulder i dagsläget på fastigheten.

Utförda renoveringar:

Soprum renoverat under 2020. Under 2009 genomfördes OVK-besiktning, balkonger renoverades och trappuppgångar mot Närkegatan renoverades. Även samtliga entréer och ledstänger renoverades 2009 samt nya tvättmaskiner installerades. Under 2007 renoverades fönstren.

Stammarna i huset är av varierande ålder. Köksstammar i fastigheten är till bytta för ca 20 år sedan.
Vissa lägenheter är stambytta andra inte.

Planerade renoveringar:

Fastigheten har ett visst underhållsbehov. Stambyte behöver ske inom de närmaste åren, men pga rådande pandemi har planeringen av detta skjutits upp. Stambyte kommer att ske i etapper så det kan dröja ett antal år innan det blir aktuellt.

Gemensamma utrymmen:

Består av tvättstuga, cykelrum och barnvagnsrum.

Andelsrätt med lagfart:

Detta är en andelsrätt med lagfart och går därför inte att belåna. Köpet behöver därför finansieras kontant som privatperson. Fri uthyrning tillåts.

Lagfartskostnad för privatperson är 1,5% av köpeskillingen. Tillträdande andelsägare måste ansöka om lagfart.

Avgift:

Avgiften betalas kvartalsvis i förskott och är preliminär. Den regleras årsvis efter bokslut och revision. Andelen till föreningen är andelsägarens del av de faktiska kostnaderna av vatten, fjärrvärme osv.

Beskrivning

Hall:

Välkomnande entréhall med klinker på golvet, vitmålade väggar, gott om avhängnings möjligheter och förvaring i form av garderob. Här finns även ett praktiskt sovloft som kan användas som sovplats alternativt som extra förvaringsutrymme. 

Vardagsrum:

Lättmöblerat vardagsrum med plats för såväl soffa, tv-möbel, matplats samt ytterligare möblemang om så önskas. Rikligt med ljusinsläpp ges tack vare rummets stora fönsterpartier. Trägolv och målade samt tapetserade väggar.

Sovrum: 

Mysigt sovrum med naturligt ljusinsläpp, trägolv, målade samt tapetserade väggar och gott om utrymme för förvaring i garderober. 

Kök:

Luftigt kök med ett härligt naturligt ljusinsläpp från två fönsterpartier. Köket har vita köksluckor samt bänkskivor i ek. Här finns all maskinell utrustning med integrerad diskmaskin, kyl & frys, gashäll, integrerad micro och integrerad ugn. Svart kakel på vägg och klinkers på golvet. 

Badrum:

Helkaklat badrum med vitt och svart kakel på vägg samt svart klinker på golvet. Badrummet är utrustat med spotlights i tak, spegel samt badrumskommod , duschhörna, vägghängd wc, tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. 

Om området:

Här bor du mitt i SoFo som är och förblir ett av Stockholms mest eftertraktade områden att bo i. Läget är optimalt med ett stort utbud av spännande butiker, mysiga caféer och populära restauranger i området. Nytorget ligger ett stenkast bort med pärlor som Urban Deli kvarterskrogen Nytorget 6 och trendiga Kaferang med kanske stans bästa espresso. Expanderande Erstagatan är en ny stjärna på Södermalmskartan med bland annat populära Folii, Voisine och Ai Raamen. Vitabergsparken ligger också nära med parkteater och konserter sommartid. Katarina Bangata erbjuder sommartid "Bondens Marknad", vilket är mycket uppskattat. En kort promenad bort finns också Norra Hammarby hamnen med möjligheter att ta färjan till city eller Hammarby Sjöstad där Hammarbybacken erbjuder utegym och ett flertal spår för promenader eller löprundor samt vintertid även utförsåkning! Här bor du i ett av Stockholms mest omtyckta kvarter med ett perfekt läge med närhet till allt!

Kommunikationer:

Goda kommunikationer med en rad busslinjer som trafikerar närområdet där bland annat buss nr 2, 3 och 76 trafikerar Folkungagatan samt Renstiernas gata. T-bana (grön linje) vid Skanstull respektive Medborgarplatsen som man når via en kort promenad.

Närservice:

Mindre livsmedelsbutiker finns i området, bland annat omtyckta Urban Deli med fina ekologiska produkter. ICA finns på Folkungagatan, ca 5 min promenad ifrån lägenheten.
Ringens köpcentrum vid Skanstull med ett brett utbud av all tänkbar service finns också en kort promenad bort. Flertalet apotek i närheten: bland annat på Renstiernas gata och Folkungagatan.

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Nytorget 6, 2 tr

Välj en tid för visning nedan

Alexander König
Fastighetsmäklare & Partner
072-310 70 60
Jesper Odén
Mäklarassistent/Blivande mäklare
073-352 46 35