Täby Centrum - Täby


Åkerbyvägen 164


Såld

Åkerbyvägen 164

Täby Centrum

Toprenoverad 4:a med balkong i Täby centrum!

Välkommen till en toprenoverad och välplanerad lägenhet på våning 2/3 med 4 rok om 86,5 kvm. Mycket trivsam bostad med vackra ljusa parkettgolv samt målade väggar genomgående i lägenhet. Helt nyrenoverade badrum och kök. Här bor du i ett lugnt område men även centralt då det bara tar några minuters promenad till Täby Centrum. Brf Farmen är en mycket välskött och stabil förening med många renoveringar utförda och en låg belåningsgrad. Varmt välkommen på visning!

Fakta

Adress:
Åkerbyvägen 164
Område:
Täby Centrum, Täby
Kommun:
Stockholm
Lägenhetsnummer:
0239  /  1201
Typ:
Lägenhet
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
0.11260%
Andelstal avgift:
0.11%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1964
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Badrum:
2 st
Balkong:
Inglasad balkong
Förråd:
Källarförråd
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV och internet, balkongavgift, sophantering och förråd.
Hiss:
Nej

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2020-06-07
131 kWh/m²/år

Förening

BRF Farmen i Täby
716000-0209
Ja

Om Föeningen

Brf Farmen i Täby 

Brf Farmen i Täby är en äkta förening. Föreningens fastighetsbestånd betår av Minken 1&2, Grävlingen, Järven, Räven och Hermelinen i Täby kommun. Föreningen består av trevåningshus uppdelade på fem rymliga och lummiga gårdar. Föreningen har 866 bostadsrättslägenheter om en total yta om 74 748 kvm och lokaler med en yta på 5 831 kvm, varav 300 kvm är outhyrda. Föreningens byggnader är uppförda åren 1965-1969. 

Gjorda renoveringar & Kommande renoveringar: För mer info se Årsredovisning 

Relining 2016

Fönsterbyte 2017

Parkeringsplaser:

Brf Farmen har 1.069 parkeringsplatser, varav 101 är garage, 284 upplysta carports och 20 är laddplatser för hybridbilar (pågående arbete som ej är helt klart än). Dessutom finns parkeringshus för 17 motorcyklar. De flesta parkeringsplatser har utrustats med motorvärmare, som kan fjärrstyras via telefonen och Internet.

Medlemslokaler:

Det finns en föreningslokal med samlingsrum och kök, komplett utrustad med porslin och glas för c:a 30 personer. Porslin och glas för upp till 60 personer går att få om man meddelar det vid bokningstillfället. Hyresavgift 300 kronor per hyrestillfälle.

Farmen har även tre små lägenheter som medlemmar i Farmen kan hyra vid tillfälligt behov av extra sängplatser. Lägenheterna är fullt möblerade och har ett kök med mikrovågsugn. Badrum med dusch och toalett. Fyra personer kan sova i lägenheterna. Två av lägenheterna har en dubbelsäng och en bäddsoffa och en av lägenheterna har två enkelsängar och en bäddsoffa. Hyresavgift 350 kronor per dygn.

Föreningen har även en 3-rums lägenhet. Den erbjuder sängplats för 6 personer, har ett fullt utrustat kök, med kyl och frys, spis och ugn. Badrum med dusch och toalett. Hyresavgift 500 kronor per dygn.

Föreningen har även en hobbylokal som är helt gratis. Här finns verktygsbord att använda för att utföra din hobby. Du kan tex låna lokalen för att måla, bygga eller mecka med din cykel.

Tvättstuga:

Det finns 31 tvättstugor i Farmen-området. För speciellt tung tvätt, som exempelvis mattor finns 2 st grovtvättstugor av dessa 31.

Bostadsrättsförsäkring

Vår förening har tecknat en kollektiv bostadsrättsförsäkring för alla medlemmar. Det innebär att man inte behöver ett bostadsrättstillägg i den egna hemförsäkringen. Alla boende ansvarar dock själva för att ha en hemförsäkring.

Balkongtillägg

Styrelsen har beslutat att balkongtillägget på 230 kr skall vara oförändrat.

Internet

Internetabonnemanget hos Ownit ingår i månadsavgiften och har en kapacitet på 100/100 Mbps. De erbjuder även en uppdatering till 1000/1000 Mbps för 149 SEK/mån, IP-telefoni m.m.

Kabel-tv

Com Hem är leverantör av kabel-tv. Grundutbudet med 8 favoriter och On Demand ingår i hyran men man har möjlighet att utöka med fler kanaler och/eller mer avancerade boxar som TiVo. 
 Läs mer på www.comhem.se.

För mer information kolla  föreningens hemsida, http://www.brffarmen.se 

Beskrivning

Område

Här bor du i ett lugnt och tryggt område med nära till parker och till föreningens 5 fina innegårdar med lekplatser, tvättstugor, grillplatser och andra aktiviteter. Mycket bra närservice och goda kommunikationer.

Närservice

Gångavstånd till Täby Centrum där du finner restauranger, matbutiker samt ett otroligt stort utbud av shopping. Vid och inom Täby Centrum finns även SATS, sjukhus, kyrka, folktandvård, bibliotek, bio, postombud m.m. 

Kommunikation

Närhet till Roslagsbanan mot Stockholm Östra (13-17 min). Goda kommunikationer med buss från Täby Centrum mot flertal olika destinationer.

Parkering

Gott om parkering finns intill Täby Centrum samt kring bostadsområdet. 

Brf Farmen har 1.069 parkeringsplatser, varav 101 är garage, 284 upplysta carports och 20 är laddplatser för hybridbilar (pågående arbete som ej är helt klart än). Dessutom finns parkeringshus för 17 motorcyklar. De flesta parkeringsplatser har utrustats med motorvärmare, som kan fjärrstyras via telefonen och Internet.

Övrigt

Det finns flera motions och idrottsanläggningar inom gångavstånd, t.ex. Ensta Krog. Låg- och mellanstadieskola med högstadium samt flertalet gymnasieskolor i närområdet.

Interiör

Hall:

Rymlig hall med plats för av ytterkläder och förvaring av skor. 

Kök:

Topprenoverat kök från 2021. Gott om utrymme i vägg och bänkskåp. Rymlig arbetsbänk i marmor imitation. Full utrustat med fullstor kyl och frys. Ugn, induktionshäll integrerad micro och diskmaskin,

Vardagsrum:

Rymligt vardagsrum med ekparkett och vita väggar. Plats för både soffmöblemang samt matbord. 

Sovrum 1:

Ekparkett och vita väggar. Plats för dubbelsäng, nattduksbord samt förvaring.

Gästtoalett:

I absolut toppskick med kakel i marmor imitation. WC samt badrumskommod från augusti 2020.

Badrum:

Även här nyligen renoverat mars 2021 med dusch, tvättmaskin, badrumskommod och WC.

Sovrum 2:

Ekparkett och vita väggar. Rymligt med plats för både säng och förvaring.

Sovrum 3:

Ekparkett och vita väggar. Utmärkt som barnum eller kontor.

Balkong:

Rymlig inglasad balkong i soligt läge.

 

Dokument

Planritning

Beatrice Bagge
Fastighetsmäklare
073-364 03 39
Jonathan Lundin
Fastighetsmäklare
073-034 70 56