Fredhäll/ Kungsholmen - Stockholm


Rålambsvägen 54


Såld

Rålambsvägen 54

Fredhäll/ Kungsholmen

Välplanerad 2:a med mysig balkong i stabil förening!

Välkommen hem till denna ljusa och välplanerade 2:a med ett smakfullt renoverat kök, ett helkaklat badrum med tvättmaskin och mysig balkong. Här kan du njuta av luftiga ytor med ett rymligt vardagsrum och sovrum med plats för en dubbelsäng. Bostaden har många vackra originaldetaljer kvar som vitlaserade furutiljor i original, stora fönsterpartier samt luftig takhöjd. Här bor du i populärt område med trevliga badklippor, grönskande Fredhällsparken & t-bana samt innerstadbussar precis intill. Stabil och välskött förening med god ekonomi och låg belåning.

Fakta

Adress:
Rålambsvägen 54
Område:
Fredhäll/ Kungsholmen, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Västermalm
Lägenhetsnummer:
778  /  1202
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
0.001130300
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1931-1933
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Balkong
Förråd:
Vindsförråd
TV- Internetutbud:
Kabel-TV levereras via ComHem och basutbudet ingår i avgiften. Bredbandet levereras av Bahnhof med 1 000 Mbits (fiber). Kostnad för detta är 87 kr i månaden och läggs på avgiftsavin.
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud), Bredband via Bahnhof (1000mbit/s) tillkommer med 87 kr/mån
Hiss:
Nej

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
476 kr
Överlåtelseavgift:
1190
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2019-04-24
152 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
2 400 kr/år
2 400 kr/år
4 800 kr/år
Schablonberäknad

Förening

HSB BRF Fredhäll i Stockholm
702000-6305
Ja
Nej

Om föreningen:

HSB:s Brf Fredhäll i Stockholm

Brf Fredhäll bildades år 1931 och föreningens hus byggdes mellan åren 1931-1933, arkitekt var Sven Wallander en av HSB:s grundare. Föreningen består idag av 790 lägenheter, samtliga är upplåtna med bostadsrätt samt 53 lokaler med hyresrätt, utöver detta har finns ytterligare två lokaler som är bostadsrätter samt äger även föreningen 5 st lokaler samt 8 st tvättstugor. Brf Fredhäll är en mycket välskött, modern och populär förening. På Ernst Ahlgrens väg 5 finns ett bemannat förvaltningskontor som är öppet dagligen. Dit kan medlemmarna vända sig för frågor och för hjälp med praktiska ärenden.

Ägandeform:
Föreningen accepterar inte juridisk person som ägare.
Minsta andel vid delat ägande är 10%.

Utförda renoveringar:

2020 - Föreningens tvättstugor renoverades och helt ny maskinpark införskaffades. Framtagning av sex stycken co-workingplatser. Ytterligare en gästlägenhet tas fram. Renovering av gym, festlokal och relax

2016 /2018 - Fasadrenovering inklusive fönster och balkonger samt takrenovering

2016 - Alla föreningens lägenheter fick en godkänd OVK

2014 - OVK besiktning utförd

2013 - Bastu färdigrenoverad & de sista stammarna relinades. Målning av fönster utvändigt.

2012 - Såväl portar som glassektioner har byts ut vilken minskar föreningens energiåtgång.

2008 - 2010 - Stamspolning samt relining av föreningens köksstammar.

2007 - Trapphusrenovering samt installation av ny sopsug.

1999 - Fönsterrenovering

1997 - Fasadrenovering på föreningens fastigheter samt renovering av samtliga balkonger.

1990 - 1992 - Stambyte samt renovering av samtliga badrum. Elstambyte i fastigheten samt renovering av tak. 

Gemensamma utrymmen:

Föreningen har ett antal gemensamhetsutrymmen som medlemmarna kan nyttja. På Ernst Ahlgrens väg 10 finns en föreningslokal/festlokal (200 kr per dygn), bastu och snickarbod. Gästlägenheterna (totalt 3 st) ligger på bland annat på Frödingsvägen, kostar endast 400 kr per dygn att hyra.

Cykel- och barnvagnsförråd.

Samtliga gemensamhetsutrymmen kan bokas elektroniskt via Internet och tvättstugan även genom mobil-app. Föreningen har även en källsorteringsstation belägen på Adlerbethsgatan.

Tvättstugor: I föreningen finns åtta tvättstugor. Tvättstugorna ligger belägna på följande adresser: Frödingsvägen 3 & 9 (även drop in) Ernst Ahlgrens väg 2 (även drop in), 7 (även drop in samt grovtvätt) & 10 Vitalisvägen 4 (även drop in), 6 & 9 (även drop in)

Beskrivning

Hall:

Välkomnande entréhall med plats för avhängning av ytterkläder samt förvaring i inbyggda garderober. Väggarna är ljusa och på golvet ligger vackra vitlaserade furutiljor i original.

Badrum:

Från hallen nås bostadens helkaklade badrum med kakel på vägg och klinker på golv.  Badrummet är utrustat med duschhörna, tvättmaskin, tvättställ med kommod, handdukstork, badrumsspegel, wc samt förvaring.

Kök:

Köket är smakfullt renoverat med vita köksluckor och ovanför diskbänk och arbetsyta sitter en Carrara marmor som stänkskydd. Vitvarorna består av induktionshäll, fläkt, varmluftsugn, integrerad mikro samt kyl/frys och integrerad diskmaskin. Väggarna är målade i en ljusgrå kulör och på golvet ligget ett vackert schackrutigt klinkergolv.

Sovrum:

Mysigt och luftigt sovrum med gott om plats för en dubbelsäng och plats för förvaring. Från sovrummet nås bostadens trevliga balkong via dubbeldörrarna i glas. Sovrummets väggar är målade i en ljusgrå kulör och på golvet ligger det vackra vitlaserade furutiljor i original.

Balkong:

Mysig balkong med högt sydöstläge och plats för bord och stolar. 

Vardagsrum:

Vardagsrummet är socialt och luftigt med gott om utrymme för soffhörna samt ett större matbord. Det stora fönsterpartiet som sträcker sig längs med ena väggen bidrar med härligt ljusinsläpp och har ett insynsskyddat läge mot grönska. Vackra stenbelagda fönsterbänkar i sten med fina spanjoletthandtag. Väggarna är målade i en ljusgrå kulör och på golvet ligger vackra vitlaserade furutiljor i original.

Närområde:

Välkommen hem till vackra Fredhäll, där det främst finns familjehus i funkisstil som byggdes på 30-talet och de flesta gatorna är uppkallade efter svenska författare. Fredhäll bjuder bland annat på härlig grönska i Fredhällsparken, mysiga promenadstråk och härliga badklippor, vilket gör Fredhäll mycket populärt under sommarmånaderna. Det finns även ett friluftsbad i området som kan nyttjas såväl vintertid som sommartid. Här finns allt du behöver såsom mataffär, restauranger, caféer, dagis etc. I området ligger t ex den populära restaurangen/caféet Solstugan med vacker utsikt över Mälaren, de populära badklipporna och en välbesökt minigolfbana. Det är en kort promenad till Mariebergs centrum där du bland annat hittar en välsorterad mataffär, banker, restauranger, frisör, apotek och Systembolaget. På promenadavstånd finns även nya Lindhagensgallerian där bland annat ICA Maxi finns.

Kommunikation:

T-bana Kristineberg (grön linje), vid Fredhällsparken, samt Thorildsplan (grön linje). Det tar ca 3 min till Fridhemsplan och ca 12 min till T-centralen. Busslinjer i området: Buss 1 går mellan Stora Essingen och Frihamnen via Fridhemsplan, Hötorget och Stureplan. Buss 49, går mellan Stora Essingen och Fridhemsplan samt Buss 62, som går mellan Fredhäll och Östermalm, via Fridhemsplan.

Närservice:

Mataffärer, restauranger, caféer, minigolfbana, dagis, grundskolor, gymnasium, apotek, frisör, systembolag, post, banker osv.

Dokument

Planritning

Alexander König
Kontorsägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60