Lilla Essingen - Stockholm


Essinge Brogata 8, 5 tr


Såld

Essinge Brogata 8, 5 tr

Lilla Essingen

1,5:a högst upp i huset med balkong i söderläge!

Högst upp i huset med hiss finner ni denna välplanerade 1,5:a med balkong i soligt söderläge. Bostaden har många charmiga attribut som vackra trägolv, luftig takhöjd och stora fönsterpartier som ger ett fantastiskt ljusflöde. Du har även en öppen planlösning mellan kök & vardagsrum och här ryms ett rejält matbord och soffgrupp. Sovrummet är mysigt och har ett fönsterparti som ger rummet ett naturligt ljusflöde samt rymmer en dubbelsäng. Badrummet är helkaklat och har även kombinerad tvättmaskin och torktumlare som underlättar vardagen. I hallen finns det gott om förvaring i inbyggda garderober. Mycket lågt belånad och äkta förening som äger marken, här bor du ekonomiskt fördelaktigt med låg avgift och vattnet som granne! Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för att boka visning.

Fakta

Adress:
Essinge Brogata 8, 5 tr
Område:
Lilla Essingen, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Västermalm
Lägenhetsnummer:
08028  /  1503
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
2.94307%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1931
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Balkong
Förråd:
Vindsförråd
Inkluderat i avgift:
värme, vatten och obligatorisk kostnad för bredband på 150 kr/månad
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
476 kr
Överlåtelseavgift:
1190
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2021-10-21
177 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
2 400 kr/år
1 800 kr/år
2 400 kr/år
6 600 kr/år
Schablonberäknad

Förening

Brf Primusköket 4
769602-8831
Ja

Om föreningen:

Brf Primusköket 4. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening som äger marken. I föreningen finns 32 st lägenheter varav samtliga upplåtes med bostadsrätt. Det finns även 6 st hyresrättslokaler som inbringar intäkt till föreningen.

Föreningen köpte fastigheten 1999.

Gemensamma utrymmen:

I föreningen finns en tvättstuga belägen i källaren som är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. I källaren finns även ett cykelrum med plats för barnvagn. Föreningen har även 8 st parkeringsplatser med en avgift om 750 kr/ plats.

Utförda renoveringar:

1999 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum. Samma år drogs elen om. 2002 målades trappuppgången. Samma år installerades nya maskiner i tvättstugan. 2006 renoverades fasaden. Samma år byttes föreningens fönster.

2006-2007 Byggnation av fyra balkonger.

2008 Ny entréport sattes in

2010 El-stigare byttes.

2012 El-stammar byttes.

2014 Fiber drogs in i samtliga lägenheter.

2015 OVK-besiktning och översyn av tak med små reparationer.

2017 renovering av hissen.

2019 Byte av ventiler och termostater i samtliga lokaler.

2021 Stambyte bottenplatta

Beskrivning

Hall:
Välkomnande entréhall med goda förvaringsmöjligheter i inbyggda garderober. På golven ligger vackra vitlaserade furutiljor och väggarna är målade i en ljusgrå kulör.

Badrum:
Helkaklat badrum med vitt kakel och klinker på golv. Badrummet är utrustat med duschhörna, wc, handfat, spegel samt kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Kök:
Trevligt kök med vita köksluckor, vitt kakel som stänkskydd och bänkskivor i massiv ek. Köket ligger i en social öppen planlösning mot bostadens vardagsrum och är utrustat med gasspis samt ugn, kyl & frys och fläkt. Väggarna är målade i en ljusgrå kulör och på golvet ligger vackra vitlaserade furutiljor.

Sovrum:
Mysigt sovrum med plats för en dubbelsäng. Här finns ett fönsterparti som ger rummet ett naturligt ljusflöde. Sovrummets väggar är klädda i en vacker målad pärlspont och på golvet ligger vackra vitlaserade furutiljor.

Vardagsrum:
Vardagsrummet är luftigt och här finns plats för både soffgrupp och rejäl matplats med upp till 8 stolar. Balkongen ger tillsammans med de stora fönsterpartierna ett härligt naturligt ljusflöde in i lägenheten. Från vardagsrummet nås bostadens balkong i soligt söderläge. Väggarna är målade i en ljusgrå kulör och på golvet ligger vitlaserade furutiljor. 

Balkong:
Från vardagsrummet når vi balkongen som vetter mot soligt söderläge. Här finns plats för utemöblemang och planteringar.

Närområde:

Välkommen hem till mysiga Lilla Essingen! Ön bjuder på allt ifrån vackra badplatser sommartid till vackra utsiktsplatser året om. Med 1:ans buss tar du dig med lätthet in mot de centrala delarna av Stockholm. Du behöver dock inte ta dig långt iväg för att fixa vardagsbestyren. I närområdet hittar du nämligen den lokala matbutiken, apotek och trevliga kvarterskrogar samt mysiga fik. Lilla Essingen passar dig som vill ha närhet till storstadspulsen utan att behöva uppleva den runt husknuten. Välkommen hem! 

Dokument

Planritning

Alexander König
Ägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60