Söderköping


Storängsparken 13B


Såld

Storängsparken 13B

Välplanerat parhus med inbyggd altan och insynsskyddad trädgård!

I det lugna och barnvänliga Storängsområdet bakom stadens friluftsbad finns detta trivsamma parhus om 4-6 rok i gott skick redo för en ny ägare. Entréplanet är ljust och trevligt och fördelar sig på ett vardagsrum i vinkel samt ett kök med delvis öppen planlösning mellan de båda. I detta plan finns även ett duschrum kombinerat med tvättstuga. Ovan trappan till det övre planet finner man ett allrum som flödar av ljus samt två sovrum och ett duschrum. Allrummet skulle för den som behöver, kunna byggas om till ett sovrum. Trädgården är liten och lättskött med vackra perenna planteringar på framsidan och en plan och insynsskyddad gräsmatta på baksidan där man också finner den inbyggda altanen. I närområdet finns fina promenadstråk liksom motionsspår, utegym, kottebana, ridstall och idrottsanläggning. Även förskola och skola finns på cykelavstånd och det är inte långt till centrala Söderköping som sommartid sjuder av liv. Välkommen till Söderköping och ett hem att trivas i!

Fakta

Adress:
Storängsparken 13B
Kommun:
Söderköping
Församling:
Söderköping S:t Anna
Fastighetsbeteckning:
ÄNGEN 11
Typ:
Villa
Ägandeform:
Friköpt - Småhus
Byggnadstyp:
Parhus i två plan
Byggnadsår:
2007
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Frånluftsvärmepump till vattenburen golvvärme i entréplanet. Elradiatorer på övre planet.
Ventilation:
Mekanisk frånluft
Fasad:
Trä
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Betongplatta
Badrum:
2 st

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
1 675 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
611 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
2 286 000 kr
Taxeringen är preliminär:
Nej
Bef. pantbrev:
2st om 2 050 000 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
2007
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
32.73%
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Utförd
2021-08-12
D
115 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
20 000 kr/år
8 000 kr/år
2 800 kr/år
3 093 kr/år
33 893 kr/år
Enligt säljarens uppgifter och delvis baserad på tidigare ägares uppgifter då nuvarande ägare bebott fastigheten mycket sparsamt. Fastighetsskatt tillkommer.
8 874 kr/år

Servitut och gemensamhetsanläggningar

  • Ledningsratt vatten och avlopp (#0582-98/6 - 1)
  • Ledningsratt brandpost (#0582-98/6 - 2)
  • Ledningsratt fjärrvärme (#0582-98/6 - 3)

Förening

Nej
Nej

Beskrivning

Beskrivning

ENTRÉPLAN

Innanför ytterdörren är det klinker på golvet medan det i övrigt, förutom i duschrummet, ligger en enhetlig enstavig ekparkett på golven. 

Entré

När man kliver in möts man genast av en öppen och luftig känsla i och med att man direkt ser rakt igenom huset via den inbyggda altanen och vidare ut i trädgården. Vid entrén finns plats för avhängning.

Kök

Till höger innanför dörren hittar vi ett vinkelkök från HTH i gott skick med släta björkluckor och matchande mörkgrått kakel ovan de gråmelerade arbetsbänkarna. Köksinredningen erbjuder gott om förvaring i skåp och lådor och ovan den i arbetsbänken nedsänkta diskhon finns ett fönster mot söder. Maskinell utrustning i rostfritt i form av en spishäll med spisfläkt, kyl, frys samt inbyggnadsugn och mikrovågsugn. Slutligen finns även en diskmaskin. Vid matplatsen finns stora skjutbara glaspartier som avgränsar mot uteplatsen på entrésidan. Dessa släpper förstås också in massor av ljus i entréplanet. För riktigt soliga dagar finns en markis som skänker skugga.

Vardagsrum

Detta går i vinkel och skulle kunna avdelas för att få till ett sovrum i entréplanet eller kanske ett hemmakontor. Från vardagsrummet finns utgången till den i princip helt insynsskyddade och inbyggda altanen vilken även har skjutbara glaspartier samt en utgång till trädgården. Dessutom är det placerat i helt rätt väderstreck så att det verkligen är användbart hela dygnet utan att bli för hett. 

 

 

Duschrum / Tvättstuga

Slutligen finns i detta plan ett rymligt duschrum kombinerat med tvättstuga från vilket det finns en dörr ut till trädgården. Här är det klinker på golvet och helkaklade väggar. I utrymmet finns tvättmaskin, torktumlare, tvättho samt ett torkskåp. Det finns även wc, handfat i kommod med spegel och väggskåp samt en duschplats med vikbara väggar. Det är också här man finner värmeanläggningen. 

 

ÖVRE PLAN

Även i detta plan ligger det genomgående enstavig ekparkett på golven, utom i duschrummet förstås.

Allrum

Ljust och luftigt i och med att det är öppet till nock och att det finns flera stora ljusinsläpp. Allrummet skulle kunna göras om till ett master bedroom för den som behöver fler sovrum i samma plan. 

Sovrum 

Detta lite mindre sovrum har fönster mot morgonsolen och det finns fyra garderober.

Sovrum

Detta är det största av sovrummen vilket har hörnläge och därmed fönster som vetter åt två håll. Här inne finns tre garderober, samtliga med överskåp.

Duschrum

Sobert färgsatt med ljusgrått klinker med elgolvvärme och vita helkaklade väggar. Utrustat med wc, handfat i kommod, spegelskåp med infälld belysning samt en duschplats. I anslutning till duschrummet finns ett litet förråd inrett med hyllplan vilket passar bra för t ex handdukar och sänglinne.

Klädkammare

Slutligen finns på övre planet ytterligare ett litet förråd i form av en klädkammare.

Carport, mm

Till fastigheten hör en carport med ett angränsande förråd. Ovanpå förrådet (skyddat av ännu ett yttertak) finns extra plats för förvaring av saker som tål kyla. Framför carporten finns en stenlagd yta med plats för ytterligare en bil.

Trädgård

På vägen från gatan till ytterdörren passerar man en mycket vackert blommande perenn plantering belägen mellan den stensatta entrégången och carporten.

Söderköping

Söderköping är en mysig liten stad med medeltida anor. Staden bebos idag av ca 7 000 innevånare och är i nutid kanske mest känd för Göta Kanal och dess slussar. Parallellt med Göta Kanal flyter den stilla Storån som bjuder skön avkoppling vid någon av de angränsande sittplatserna.

Stadskärnan har i stort sett bevarat medeltida gatunät och delar av staden har en äldre samlad småstadsarkitektur i trä. Under marken finns upp till tre meter tjocka lager med lämningar av medeltidsbebyggelsen. Två av Söderköpings sevärdheter är dess båda kyrkor, S:t Laurentii kyrka och Drothems kyrka, som båda är från slutet av 1200-talet. I staden finns medeltida källarstugor, det vill säga höga stenkällare med en trävåning över, bland annat Braskens tryckeri, Rådhuset (1777) och det intilliggande Blomqvistska huset (1857–1859).

Mitt i staden ligger Ramunderberget som med sina klippor lockar klättrare ifrån hela regionen. På berget finns även ett välbesökt utkikstorn.

Sommartid när kanalen är öppen myllrar Söderköping av liv. Både bofasta och turister vaknar till liv och umgås gärna på någon av stadens många säsongsöppna uteserveringar och caféer. Flera av dom är belägna i Söderköpings kanalhamn som är en hamnanläggning vars stenkaj kantas av hamnmagasin, butiker och restauranger

För den friluftsintresserade finns Ramunderbergets motionsanläggning, Söderköpings Golfklubb och Sankt Annas vackra skärgård inom ca 30 minuter med bil. Ett besök på Sankt Anna Portalen rekommenderas varmt. På https://www.sanktanna.com/ finns en mängd matnyttig information om vår vackra skärgård samt dess rörelser och aktiviteter.

Dokument

Planritning

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare
070-735 35 30
Hans Larsson
Kontorschef
070-724 44 50