Properties & Partners MODERNT RADHUS MED 2250 KVM TOMT
Kommande försäljning

Oxenstiernas väg 2A

Ekolsund

MODERNT RADHUS MED 2250 KVM TOMT

Ett ljust och mycket välplanerat boende med påkostade materialval utplockade med fingertoppskänsla. Exklusivt boende i hörnläge med väl tilltaget vardagsrum och stora panoramafönster med fri utsikt mot den ca 2 250 kvm plana trädgårdstomten. Fantastiskt ljusinsläpp ihop med en genomgående generös takhöjd, 2,7 meter på entréplan och 3,5 meter på övre plan som skapar en underbar känsla av rymd och harmoni. Stilrent kök från Ballingslöv i öppen planlösning mot vardagsrummet, fullutrustat med kvalitativa vitvaror, slitstark bänkskiva i granitkeramik samt utgång till altanen på bostadens framsida - här kan du duka upp och njuta av långa härliga måltider under sommarhalvåret! Två helkaklade badrum med kakel och klinker från Bricmate i tidlös design i varmgrå ton, utrustade med bl.a. vägghängd wc samt kranar och duschar från Tapwell. Separat tvättstuga och 4 rymliga sovrum på övre plan med takfönster och integrerade mörkläggningsgardiner. Hela huset är utrustat med Plejd system för belysning, kostnadseffektiv uppvärmning via vattenburen golvvärme med frånluftvärmepump.

Tomt om ca 2 250 kvadratmeter och två altaner med kvällssol på framsidan av huset, möjligt att bygga pool om så önskas. Bostaden är byggd i två plan med en bostadsyta om ca 140 kvm, BOA om 128 kvm. Separat förråd om ca 6 kvadratmeter i anslutning till entrén. Huskropparnas formspråk är inspirerat av klassiska lador med strama linjer och lantlig karaktär. Fasaden utgörs av stående träpaneler i en mörk kulör som smälter in i den omgivande miljön. Föreningen är räntesäkrad under de kommande tre åren!
Huset ligger endast 30 min från Stockholm och mindre än 15 minuter från pendeltåg i Bålsta. Här kan du bli första boende i detta mycket exklusiva hem,
varmt välkommen på visning!

Fakta

Adress:
Oxenstiernas väg 2A
Område:
Ekolsund
Kommun:
Enköping
Lägenhetsnummer:
5
Typ:
Bostadsrätt - radhus
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
5%
Byggnadstyp:
2 plans radhus
Byggnadsår:
2023
Uppvärmning:
Vattenburen golvvärme med frånluftsvärmepump
Ventilation:
Mekanisk ventilation (endast frånluft)
Badrum:
2 st
TV- Internetutbud:
Fiber
Inkluderat i avgift:
Parkering, vatten & avlopp samt samfällighetsavgiften.
Hiss:
Nej

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Förening

BRF Slottshöjden Oxenstiernas väg Ekolsund
769640-9825
Ja
Ja

Beskrivning

Tomt

En av områdets största tomter på ca 2 250 kvadratmeter med möjlighet att bygga pool om så önskas! Stor plan trädgårdstomt med gräsmatta runt hela huset samt altan på både framsidan och baksidan med utgångar på vardera sida av fastigheten. I skogen som omger tomten finns bär, svamp och orörd skogsmark. Det finns gott om plats för parkering samt ett 6 kvm stort förråd i anslutning till entrén.

Vardagsrum

Ljust och rymligt vardagsrum som knyter samman husets övriga utrymmen på entréplan. Sociala ytor med öppen planlösning mot köket samt väl tilltagna fönsterpartier från Elitfönster, insynsskyddat läge med fri utsikt mot den stora trädgården. Från vardagsrummet har ni via glasdörr utgång till altanen på baksidan. Genomgående fint vitlaserad ekparkett och vitmålade väggar.

Kök

Trendigt kök från kvalitativa Ballingslöv med vita släta luckor med push-to-open på samtliga luck- och lådfronter. Materialval utvalda med fingertoppskänsla och slitstark bänkskiva i granitkomposit från populära Bricmate i modell Runö Grey. Köket är fullutrustat med samtlig maskinell utrustning från Siemens så som ugn och micro i högskåp, induktionshäll, kolfilterfläkt, diskmaskin och fullstor kyl och frys. Utgång från köket till altan på framsidan gör det enkelt och smidigt att duka upp för härliga måltider under ljumna sommardagar. Vitlaserad ekparkett samt vitmålade väggar likt övriga utrymmen.

Badrum

Stilfullt inrett badrum med helkaklade väggar och golv från Bricmate i modell Runö Grey. Badrummet är utrustat med påkostade materialval från kvalitativa varumärken. Lättstädade ytor med vägghängd wc från Duravit, tvättställ med kommod från Ballingslöv, spegel med integrerad belysning, kran och dusch från Tapwell samt duschvägg i klarglas.

Tvättstuga

Separat tvättstuga i direkt anslutning till ytterdörren, utrustad med både tvättmaskin och torktumlare i pelare från Siemens. Slitstarkt klinkergolv från Bricmate i modell Runö Grey som följer samma röda tråd likt övriga utrymmen. Här är även luftvärmepumpen från Nibe placerad.

Hall

Ljus och inbjudande hall med bra förvaringsutrymmen i fyra garderober samt ett städskåp från Ballingslöv.
Under trappan finns ytterligare förvaring i ett praktiskt förrådsutrymme. Genomgående vitlaserad ekparkett på golv och vitmålade väggar.

Hall

Hall på övre plan med en slående rymd och takhöjd på 3.5 meter. Här har ni direktaccess till alla bostadens fyra sovrum samt badrummet på övre plan. Vitlaserad ekparkett på golv och ljusa vitmålade väggar.

Sovrum 1-4

Ljusa rymliga sovrum med stora öppningsbara takfönster från Velux med integrerade mörkläggningsgardiner. Maximal takhöjd på 3.5 meter som bidrar till en luftig och behaglig känsla. Bra förvaringsutrymmen med garderober från Ballingslöv i samtliga sovrum. Fina vitlaserade ekparkettgolv samt vitmålade väggar.

Badrum

Exklusivt badrum med helkaklade väggar och golv från Bricmate i modell Runö Grey, en varmgrå granitkeramik med naturtroget kalkstensutseende i matt yta. Badrummet är utrustat med vägghängd wc från Duravit, tvättställ med kommod från Ballingslöv, spegel med integrerad belysning, kran och dusch från Tapwell samt duschvägg i klarglas.

Arkitektens ord

Möt Matteo Foresti – den Stockholmsbaserade arkitekten från Bergamo som eftersträvar perfektion i allt han gör. Matteos vision för Slottshöjden är att skapa en plats med varm gemenskap och moderna hem som harmonierar med naturen. ”Bostäderna är ritade med skarp arkitektur och en ikonisk ladugårdsliknande form. Jag har jobbat med få, noggrant utvalda material som ger en elegant och enhetlig helhetskänsla. Träfasadens mörka nyans komplementeras av ljusa och varma toner interiört. Den öppna planlösningen, med köket och vardagsrummet i hemmets hjärta, skapar ett fint flöde. Panoramafönstren ut mot trädgården ramar in landskapet som en tavla.”

Matteo poängterar vikten av att ta hänsyn till naturen i område, ur ett estetiskt perspektiv ”Det är betydelsefullt att bevara så mycket av den befintliga miljön som möjligt för att skapa balans.”

Området

Under år 2025-2026 flyttar ca 150 familjer in på Slottshöjden och övriga Ekolsund. I takt med att området växer kommer utbudet av tjänster såsom hemleverans av matvaror, bilpool och eventuell coworking på slottet att erbjudas. ICA Maxi i Enköping är en av de aktörer som visat intresse för att tillhandahålla hemkörning av matvaror. Kollektivtrafiken förväntas bli ännu smidigare. I dagsläget förs en dialog med ansvarig för kollektivtrafiken i region Uppsala om att fördubbla turtätheten. Det skulle innebära att buss 803 avgår från Ekolsunds Gård var 15e minut under morgon, eftermiddag och kväll.

Området utformas för att uppfylla dina önskemål och förhöja din vardag med hjälp av smarta lösningar. För dig som kör elbil finns infrastrukturen för laddstolpar på plats, förberedd för installation. Boende på Slottshöjden kommer dessutom få möjligheten att nyttja en egen elbilspool med OurGreenCar där städ, tvätt, service och däckbyte ingår i tjänsten.

Ekolsunds attraktiva läge ger goda förutsättningar för smidiga kommunikationer inom hela Mälardalsregionen. Du når Stockholm med bil på ca 30 minuter, Enköping på en kvart och Uppsala på en halvtimme. Närheten till SL:s knutpunkt Bålsta öppnar upp för en bekväm vardagspendling mellan Ekolsund och Stockholm. Från busshållplatsen Ekolsunds Gård, belägen ca 800 meter från Slottshöjden, färdas du till Bålsta på 18 minuter. Därifrån tar det ca 35 min till Stockholm med pendeltåget. Allt som allt är Slottshöjden perfekt för dig som vill kombinera ett boende i naturskön miljö nära Mälaren med storstadens puls.

Enköpings centrum - ca 15 minuter
Stockholm - ca 30 minuter
Uppsala - ca 30 minuter
Västerås - ca 30 minuter
Bålsta - ca 15 minuter

Från Bålsta kan man ta SL pendeltåg in till Stockholm, här finns en stor pendlarparkering.
Pendeltåget tar ca 30 minuter till Stockholm central.

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Oxenstiernas väg 2A

Välj en tid för visning nedan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Oxenstiernas väg 2A

Ansvarig fastighetsmäklare

Patrik Bergholm
Fastighetsmäklare