Properties & Partners LJUS OCH RENOVERAD ETAGELÄGENHET MED RADHUSKÄNSLA

Ängebyvägen 18

Östra Husby

LJUS OCH RENOVERAD ETAGELÄGENHET MED RADHUSKÄNSLA

På ett av föreningens bästa lägen ligger denna mycket fina gavellägenhet i två plan.

Lägenheten med flera uteplatser och dubbla balkonger genomgick för några år sedan en omfattande renovering inklusive både kök och badrum. Här erbjuds ett renoverat, tryggt och bekvämt boende på hemtrevligt läge på gränsen mellan villaområdet och naturen.

I Östra Husby finns både förskola, grundskola F-9, mataffär, apotek och busshållplats med goda förbindelser till Norrköping. Här bor du i ett fridfullt villaområde omgivet av Vikbolandets vackra landsbygd och närhet till både Norrköpings stadsliv, sommarstaden Söderköping och Arkösunds vackra skärgård.

Varmt välkommen till Ängebyvägen 18!

Fakta

Adress:
Ängebyvägen 18
Område:
Östra Husby, Vikbolandet
Kommun:
Norrköping
Lägenhetsnummer:
9  /  1001
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
3.0432%
Andelstal avgift:
3.0432%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1981
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Bergvärme
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)
Balkong:
Två uteplatser samt två balkonger varav en inglasad.
Förråd:
Förråd intill lägenheten.
TV- Internetutbud:
Fiber
Inkluderat i avgift:
Värme, vatten, Kabel-TV
Hiss:
Nej

Ekonomi

Energideklaration

Förening

Riksbyggen Östra Husbyhus 1
716402-5897
Ja

Riksbyggen Östra Husbyhus 1

Föreningen omfattas av fastigheten Bossgård 11:112 och består av 42 st lägenheter med adress Ängebyvägen 2-86 i Östra Husby. Byggnaderna är uppförda 1981.

Inom föreningen finns två gemensamma tvättstugor med torkskåp och mangel. Det finns dessutom en samlingslokal att nyttja för medlemmarna, denna på Ängebyvägen 66. Vidare finns träningsrum, bastu samt en gemensam grillplats.

Föreningen har 19 st garageplatser. Separat kö tillämpas. För 2020 är avgiften 250 kr/månad. I övrigt är det gratis parkering i området. 

Reparationer och underhåll:
- Värme, ventilation och huskropp 2013
- Lokaler och gårdar 2014
- Markytor 2016
- Tvättutrustning, dörrar och portar 2017
- Byte av tvättmaskin 2018
- Asfalteringsarbeten samt byte av mangel 2019
- Ny bergvärmepump 2022


Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Avgifterna höjdes senast 2017-07-01 och det med 2%. Inga avgiftshöjningar är planerade enligt årsredovisningen 2021-2022.

För mer information, vänligen läs årsredovisningen.

Beskrivning

Entré
Med egen entré från gaveln kommer du in i hallen med öppna ytor mot vardagsrum och kök. Här finns garderober och direkt anslutning till entréplanets badrum med wc och dusch. På golvet ligger en kakelmönstrad matta och väggarna tapetserade i ljust.

Duschrum
Innanför hallen finns ingången till duschrummet med wc och handfat. Ytorna är fräscha och nyligen renoverade med mörk våtrumsmatta och ljus våtrumstapet. Här finns också handdukstork och elburen golvvärme, precis som i badrummet på övre plan.

Kök
Epoq-köket är stilrent renoverat med gråa ytor. Stänkskyddet är kaklat med fin sten och bänkskivan i laminat. Vitvarorna är påkostade från Siemens och Samsung till köket som är lika modernt som välplanerat. Intill köket finns gott om plats för ett 6-personersbord och vitrinskåp eller byrå.

Uteplats
Uteplatsen nås från köket och består av både altan och gräsmatta. Trädgården på framsidan ramas in av ett fint vitmålat staket och är även utrustat med markis då solen ligger på från dag till sen kväll.

Allrum
Helt i parkett och med stora fönsterpartier ut mot gräsytorna ligger allrummet med delvis öppna ytor mot köket. Rummet är lättmöblerat med plats för stor soffgrupp och matsalsmöbel för större middagar. Även från vardagsrummet finns utgång till en egen gräsbeklädd uteplats i morgonsol och tillgång till föreningens stora grönytor.

Övre hall
Trappen leder upp till den övre hallen med ingång till duschrummet samt lägenhetens tre sovrum. Ut mot gaveln finns en av lägenhetens två balkonger med fin utsikt över Östra Husby villasamhälle. Här når du också solen de allra sista timmarna på kvällen.

Sovrum 1
Ett av övervåningens stora sovrum nyttjas idag som TV-rum och har vid användning som sovrum gott om plats för dubbelsäng. Här finns utgång till en stor inglasad balkong som nyligen rustats upp med nytt golv och klätts in i vit träpanel. 

Sovrum 2
Lägenhetens andra sovrum ligger i svalt norrläge, har tapetserade väggar och ett parkettgolv i ask som även löper genom alla övervåningens andra sovrum. I rummet finns flera platsbyggda garderober och plats finns för att ställa in ytterligare byrå, garderob eller bokhylla.

Sovrum 3
Längst in genom hallen finns ingången till bostadens sista sovrum. Det är något mindre än de andra men har plats för säng, skrivbord och garderober. Rummet nyttjar sig väl som barnrum, gästrum eller hemmakontor och har fin utsikt över samhället.

Duschrum övre plan
Även på övervåningen finns ett badrum med dusch. Självklart finns här också wc, handfat i kommod, spegelskåp och handdukstork. Här finns även en tvättmaskin som kompletterar föreningens stora gemensamma tvättstuga. Precis som i duschrummet på entréplan är ytorna i praktisk våtrumsmatta med underliggande golvvärme.

Om Östra Husby

I fridfulla och populära Östra Husby finns allt som önskas för familjelivet. Drygt 20 minuter utanför Norrköping ligger Vikbolandets största villasamhälle med alla förnödenheter som behövs för en trivsam vardag.

Ängebyvägen:
På Ängebyvägen ligger Vikbolandets enda bostadsrättsförening. Skogsnära och som en central del av villasamhället i Östra Husby ligger de välskötta tegelbyggnaderna omgivet av grönområden, löpspår och gångavstånd till både skola, matbutik och samhällets alla andra bekvämligheter. Här finns även busshållplatsen ett 50-tal meter från ytterdörren.

Skola och förskola:
I Östa Husby finns både Vikbolandets öppna förskola samt Önnemo förskola. Här finns också Vikbolandsskolan F-9 där även fritidshem, fritidsgård och biblioteket finns. Vikbolandsskolan är Vikbolandets enda högstadieskola vilket innebär att från det från årskurs 7 även ansluter elever från Vikbolandets övriga grundskolor; Dagsberg, Tåby och Kättinge.

Kommunikationer:
Norrköping ligger dryga 20 minuter bort med bil, men även att åka kollektivt från Östra Husby är smidigt med täta avgångstider. Måndag-fredag går bussarna 30 gånger dagligen in till Norrköping och lördagar kan du ta sista bussen hem så sent som klockan 02:20. 

Matbutiker och restauranger:
Den lokala mataffären är Ica Supermarket Östra Husby är en mycket uppskattad matvarubutik, både hos de boende och sommargästerna. Butiken är även Postombud samt ombud för systembolaget. I samhället finns också en Pizzeria och restaurang, och med bil har du även nära till Arkösund med flera restauranger intill skärgården.

VÃ¥rdcentral och apotek:
Apotek och vårdcentral finns inne i Östra Husby där även folktandvården har sina lokaler.

Idrott-och fritidsliv:
Den stora idrottsanläggningen heter Bråvalla IP. Den rymmer flera fotbollsplaner, basket-och bandyrink, utegym, grusplan och löpspår. Flera andra fina löpspår finns i och runt Östra Husby, bland annat ett 2km elljusspår och det 5km långa Boberga-varvet som går mellan åkrarna och gårdarna runt samhället. Båda dessa spår ligger dessutom inom ett par hundra meter från Ekövägen. Vintertid finns Bygdegården och Idrottshallen vid Vikbolandsskolan där det hålls olika idrottsaktiviteter och träningspass.

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Ängebyvägen 18

Välj en tid för visning nedan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Ängebyvägen 18

Ansvarig fastighetsmäklare

Oskar Skagervik
Fastighetsmäklare