Properties & Partners

Stora Hummelvik - Vikbolandet


Stora Hummelviksvägen 21


Såld

Stora Hummelviksvägen 21

Stora Hummelvik

Välplanerat fritidshus med skärgårdsnära läge!

I Stora Hummelvik på Vikbolandet bara ca 5 mil från Norrköping finns detta trevliga fritidsboende som av nuvarande ägare även bebotts permanent. Huvudbyggnaden fördelar sig på 4 rum samt kök och duschrum. Entré sker med fördel via den vackra "amerikanska" verandan under tak till ett allrum vilket är integrerat med köket och har ljusinsläpp från tre håll. I anslutning till huvudentrén på baksidan av huset finns ett trevligt öppet altandäck med österläge. En härlig insynsskyddad plats för dagens första kopp kaffe!

Fastigheten ligger bara några hundra meter från Trännöfjärden där man har tillgång till båtplats som tillhör fastigheten och möjlighet att både bada och basta. Bara några minuter bort med båt når man Arkösunds skärgårds mysiga kobbar och skär. I Stora Hummelvik finns sköna promenadstråk och i samhället Arkösund bara ca 15 minuter bort med bil finns sommartid en rad trevliga aktiviteter att ta del av.

Fakta

Adress:
Stora Hummelviksvägen 21
Område:
Stora Hummelvik, Vikbolandet
Kommun:
Norrköping
Församling:
Ej angiven
Fastighetsbeteckning:
STORA HUMMELVIK 1:31
Typ:
Fritidshus
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 plans fritidshus
Byggnadsår:
1973
Vatten och avlopp:
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp. Båda via samfällighet.
Fönster:
3-glas (2012)
Uppvärmning:
Direkt el och luft/luftvärmepump
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Liggande träpanel
Tak:
Plåt och tegel
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Krypgrund
Grundmur:
Lecablock
Eldstad:
Öppen spis
TV- Internetutbud:
Anslutning till fiber finns

Ytor

Tomtarea
2 093Kvm
Boarea
88Kvm

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
647 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
988 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
1 635 000 kr
Bef. pantbrev:
8st om 1 300 000 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1973
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
13 193 kr/år
600 kr/år
1 003 kr/år
3 232 kr/år
5 500 kr/år
23 528 kr/år
Enligt säljarens uppgifter då fastigheten endast använts sparsamt under sommarhalvåret. Total elförbrukning under 2021 var 8 928 kWh. Renhållning avser sommartömning. Samfällighet avser vägavgift. Övrigt avser avgifter till Stora Hummelvik GA:1 och GA:2 vilka bla inkluderar såväl fast som rörlig kostnad för VA. Fastighetsavgift tillkommer.
9 287 kr/år

Beskrivning

Friskrivning

Observera att fastigheten säljs med sk friskrivningsklausul vilken även omfattar sk Dolda Fel. Det är därför av särskilt stor vikt att man som köpare före köpet noggrant undersöker fastighetens skick.

Interiör

Huvudentrén är belägen på baksidan av byggnaden men nuvarande ägare går oftast in via verandan på framsidan. Denna är belägen under tak och har skönt söderläge och en liten glimt av havet mot sydost. I anslutning till huvudentrén finns ett altandäck med skön morgonsol. En perfekt plats för dagens första kopp kaffe i sällskap av fåglarnas sång! På altanen finns en öppen spis för t ex mys och korvgrillning.

Från verandan på framsidan stiger man direkt in i det ljusa allrummet vilket har trägolv och är integrerat med köket som avdelas från allrummet med en köksbänk med förvaring i. Köksinredningen går i vitt och på väggen mellan köksbänk och väggskåp återfinns kakel i blandade färger som stänkskydd. För den som sköter disken finns ett fönster att kika på naturen genom medan man gör sitt jobb. Även tvättmaskinen (från ca 2014) har fått sin plats i köket. I köket finns i övrigt en spis med spisfläkt samt kyl och frys (båda från ca 2021).

Allrummet har stora ljusinsläpp mot både öster och söder samt ingång till två av husets tre sovrum. Det tredje och största sovrummet återfinns i anslutning till huvudentrén och har liksom de båda andra sovrummen fönster mot svala nordost. I allrummet finns en öppen spis som fungerar och är murad utan spjäll. 

I duschrummet är det våtrumsmatta på golvet och även på väggarna i duschplatsen. I övrig är det träpanel på väggarna. I utrymmet finns wc, handfat samt ett högskåp på väggen. Det finns också ett vädringsfönster. 

För hela huvudbyggnaden gäller att det är trägolv förutom i duschrummet.

Under huvudbyggnaden finns en krypgrund med väl tilltagen kryphöjd. Här är det svalt och skönt och möjligt att förvara till exempel kalla drycker, konserver, mm under den varmare delen av året.

Uthus/Gäststuga

Denna byggnad har visserligen en gedigen stomme och var en gång en riktigt välutrustad gäststuga men har nu sett sina bästa dagar och behöver en ordentlig upprustning för att åter bli beboelig. Sedan några år används den bara som förråd.

Trädgård

Nuvarande ägare har genom åren lagt stor kraft på att skapa en lummig och ombonad trädgård med perenna rabatter, buskar samt fruktträd i form av äpple, päron, plommon och körsbär. Vidare finns bland annat Rhododendron, en vacker rosenhäck, Hägg, Häggmispel, Paradisbuske samt både vit och lila Syren. I trädgården finns även en liten damm med vackra näckrosor och i anslutning till den ett växthus vilket lämpar sig väl för såväl odling som skön avkoppling. Till slut finns en fiskrök samt i anslutning till den en vedspis som det många gånger genom åren har stekts nyfångad strömming på.

Allmänt

Samfällighetens alla avloppsledningar relinades 2020/2021. Avloppsstammen från köket i huvudbyggnaden till föreningens anslutningspunkt byttes ca 2008. 

Fiber installerades för ca 5-6 år sedan.

Fönstren samt verandadörren byttes 2012.

Fasaden målades senast om 2008.

Närområde

På Vikbolandet utanför Norrköping finns Stora Hummelvik. Ett trevligt fritidshusområde från vilket man har nära till bland annat Arkösunds skärgård med dess kobbar och skär vilka lämpar sig väl för sköna dagsutflykter med båt. 

I Stora Hummelvik finns ett 50-tal fastigheter varav ett antal bebos permanent medan de flesta används för fritidsboende. I området finns trevliga grönområden och promenadstråk och en gemensam brygganläggning vid vilken det finns möjlighet att hyra båtplats. I anslutning till den finns även en gemensam badplats. Som medlem i föreningen har man även tillgång till en vedeldad bastu belägen vid båtbryggorna. Genom att gena över skogen mot sydost från den egna tomten hittar man ytterligare möjligheter till sköna dopp till morgonsolens strålar. 

Bara knappt 20 kilometer bort med bil finns mysiga Arkösund som sommartid sjuder av liv. Bland annat anordnas viskvällar varje onsdag i juli och det finns ett flertal trevliga restauranger väl värda ett besök. Självklart tar man sig även till Arkösund med båt om så önskas. Läs gärna mer om arkösund via länken https://aif.upplevarkosund.se/

Lika långt åt andra hållet, mot Norrköping, ligger samhället Östra Husby där det finns en mycket populär och välsorterad ICA-butik liksom apotek, vårdcentral och pizzeria. För dig som spelar golf är det bara ytterligare en knapp mil till trevliga Mauritzbergs Golfklubb vackert belägen vid Mauritzbergs slott. Välkommen att utforska Vikbolandet och skärgården där omkring!

Stora Hummelvik

Stora Hummelvik är ett trevligt fritidshusområde där man tillhör två olika gemensamhetsanläggningar.

Stora Hummelvik GA:1 omfattar väg och för denna utgår en årlig kostnad om 600 kr. I GA:1 ingår även de fastigheter som är belägna på de närliggande öarna vars ägare använder den gemensamma vägen genom området för att ta sig till sina båtar. Avgiften avser vägunderhåll samt snöröjning.

Stora Hummelvik GA:2 omfattar Va-anläggningar, vägar, sk grönområden och bryggor. Till denna erlägger de ingående fastigheterna två olika avgifter. Den huvudsakliga årsavgiften är för närvarande 3 500 kr och inkluderar tillgång till och förbrukning av vatten och avlopp, en båtplats per fastighet, underhåll av bryggor samt gräsklippning av gemensamma grönytor.

Den tredje årliga utgiften är 2 000 kr och går till en områdesgemensam VA-fond. Tanken med denna är att det vid behov ska finnas medel reserverade för eventuella förbättringar av den gemensamma VA-anläggningen.

Inom föreningen har man två gemensamma städdagar per år. Vid uteblivet deltagande debiteras man 500 kr per tillfälle som man uteblir.

Planritning

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare
070-735 35 30
Hans Larsson
Kontorschef
070-724 44 50