Header image
Properties & Partners Bekvämt boende i markplan med uterum, växthus och liten täppa!

Graningegatan 17

Söderköping

Bekvämt boende i markplan med uterum, växthus och liten täppa!

Välkommen till detta nyrenoverade och välplanerade bostadsrättsradhus i ett plan, beläget i centrumnära Äppelträdgården. Här erbjuds ett insynsskyddat sydvästläge vilket bjuder in till både avkoppling och sociala tillställningar. Sedan nuvarande ägare köpte bostaden 2021 har man lagt ner både stor möda och en hel del kapital på att renovera och förbättra. Bland annat har samtliga ytskikt bytts och det kombinerade duschrummet/tvättstugan är helt nytt med kakel, klinker, inredning, porslin och vitvaror.

Trädgården erbjuder en fantastisk utemiljö med inte mindre än tre uteplatser, ett charmigt växthus och ett rymligt uterum. Perfekt för alla årstider – från vårens första odlingar till höstens mysiga kvällar.
Samtliga föreningens bostadsrättsinnehavare har rätt till en garageplats i länga. Varje plats är försedd med en egen laddbox där elbilen kan laddas till ett förmånlig pris om 2,50 kr/kWh vilket underlättar mycket i vardagen.

Utöver de privata ytorna, har du tillgång till de gemensamma grönområdena och även det sk "Kärnhuset" där det finns ett fullutrustat kök, dusch och bastu – idealiskt för när du vill arrangera kalas eller fester. Du får tillgång till alla bekvämligheter som behövs för att skapa oförglömliga stunder med familj och vänner.

I Äppelträdgården är det lätt att trivas med närhet till allt man kan önska sig av friluftsliv, butiker, caféer och restauranger. Missa inte chansen att förvärva denna pärla! Boka din visning redan idag och kom och upplev allt denna fantastiska bostad har att erbjuda.

Fakta

Adress:
Graningegatan 17
Område:
Söderköping
Kommun:
Söderköping
Lägenhetsnummer:
233081001-0006-05
Typ:
Bostadsrätt - Parhus
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
3.27749%
Andelstal avgift:
3.27749%
Byggnadstyp:
1 plans radhus
Byggnadsår:
1989
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Vattenburen el samt luft/luft-värmepump
Balkong:
3 uteplatser samt inglasat uterum
Förråd:
Varmförråd finns i anslutning till entrén
TV- Internetutbud:
Fiber finns installerat och ingår som ett obligatoriskt tillägg i månadsavgiften med endast 279 kr/mån.
Inkluderat i avgift:
Vatten/Avlopp, Garage, Sophämtning, Bostadsrättstillägg och Gemensamhetsutrymmen
Ej inkluderat i avgift:
Värme, el samt ett obligatoriskt tillägg om 279 kr/mån avseende bredband och TV (250/250 mBit)

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Beskrivning

Säljaren berättar

Det är med blandade känslor vi väljer att sälja vår bostadsrätt. Vi flyttade in hösten 2021 efter en större renovering men vill nu satsa helhjärtat på vårt fritidsboende. På Graningegatan har vi uppskattat läget med hörntomt, närheten till garaget med laddbox för elbil samt tillgång till parkering ute samt gott om gästparkeringar. I garagelängan ryms även soprum och förråd med bostadsrättsföreningens trädgårdsredskap med batteridrivna trädgårdsmaskiner och allt annat man behöver i en trädgård. För gemensamma ytor finns ett rullande schema för skötselansvar.

På framsidan möts man av ett trädäck som ger skön skugga en solig sommardag under förmiddagen. Där når man också in till ett generöst förråd.

Vårens blommor o slänten bakom huset är bedårande med olika vårblommor t ex gullvivor, lungört, gulsippor, förgätmigej och senare kommer bl a daggkåpan och bakom växthuset växer nävor och storrams. Häggmispeln ger delvis skön skugga och insynsskydd. Vid gaveln kommer stockrosor samt diverse perenna växter som akleja, mindre rosenbuskar plus en hel del annat att upptäcka vartefter våren och sommaren fortskrider.

På baksidan finns även ett trädäck för skön tillvaro med sol på morgonen och hela förmiddagen och skön skugga på eftermiddagen. Baksidan är även stenlagd för en mat- eller sittgrupp.

Uterummet ger en förlängning av sommaren/hösten med olika möjligheter till möblering med stora öppningsbara glaspartier.

Graningegatan är ett stillsamt område och tillhör samma brf som Storängsallén där det även finns större lägenheter och med blandad åldersfördelning. Där finns alla våra äppelträd som alla i bostadsrättsföreningen har tillgång till och även en lekplats och hallonbuskar. Svarta och röda vinbär samt krusbärsbuskar finns på vårt gemensamma grönområde bakom Graningegatan. 

Gemensamt har vi även det sk Kärnhuset med samlingssal med kök samt bastu och enklare övernattning om man har behov av det.

Vi hoppas att ni kommer att trivas lika bra som vi har gjort! Mvh/Agneta och Lars

Interiör

Entré

Entré sker via en farstukvist under tak. I anslutning till den finns ett trädäck med skön kvällssol.

Hall

Innanför ytterdörren ser man rakt igenom lägenheten via vardagsrummet och uterummet. I hallen är det klinker på golvet och det finns plats för avhängning. Ovan ytterdörren sitter luft/luft-värmepumpen som är från 2016.

Vardagsrum

I vardagsrummet är det parkett på golvet. I och med gavelläget har man fönster mot både söder och väster vilket gör rummet extra ljust och trevligt. Det är från vardagsrummet man når den inglasade altanen.

Inglasad altan

Uterum om drygt 15 kvm med plastmatta i klinkerimitation och skjutbara glaspartier ut till trädgården. I förlängningen av uterummet finns ett öppet altandäck. På denna sida av huset finns även en stenlagd uteplats för en liten sittgrupp. En skön plats för återhämtning när bestyren i växthuset är klara för dagen.

Kök

Köksinredningen går i vinkel med ljusa skåpsluckor och lådfronter. Arbetsbänkarna erbjuder gott om plats och ovan dom sitter ett kakel som stänkskydd. Vitvaror i form av en spishäll, spisfläkt (2022), inbyggnadsugn och inbyggnadsmikro samt kyl och frys av fullhöjd. Matbordet har sin plats vid fönstret. På golvet är det laminat.

Sovrum

I det större av sovrummen finns en stor klädkammare samt hörnfönster som ger ljus från två håll. På golvet är det liksom i vardagsrummet parkett.

Sovrum

Det mindre rummet används av nuvarande ägare som kontor och ibland gästrum. Här är det parkettgolv och det finns två garderober.

Duschrum och tvättstuga

Genomgående renoverat 2021 med stora klinkerplattor med elgolvvärme och helkaklade väggar. Utrustat med wc, handfat i kommod med spegelskåp, ett väggskåp, handdukstork samt en duschplats. Innanför duschrummet finns tvättstugan som är utrustad med tvättmaskin, torkskåp och en tvättho. Här inne finns värmepannan EVC 240 från NIBE.

Förråd

Detta återfinns i anslutning till entrén. Invändigt finns platsbyggda hyllor samt även en liten snickarbänk.

Växthus

Detta Willab Garden växthus om 8 kvm är precis lagom stort för hemmaodling som hobby. I och med att det finns vattenuttag i närheten är det enkelt att pyssla om sina godsaker.

Garage

Garageplats belägen i en närliggande separat och gemensam länga med fjärrstyrd port ingår i avgiften. Föreningen har precis nyligen installerad en laddbox till varje garageplats. Föreningen har även ett flertal gästparkeringar att tillgå.

Allmänt

Samtliga väggytskikt är bytta 2021 eller senare. Även duschrummet/tvättstugan renoverades i sin helhet då.

Vinden är golvlagd och har ståhöjd i mitten vilket möjligör förvaring. Mellan bostäderna finns brandavskiljande väggar.

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Graningegatan 17

Välj en tid för visning nedan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Graningegatan 17

Ansvarig fastighetsmäklare

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Hans Larsson
Kontorschef