Bränntorp - Rejmyre


Dovhjortstigen 7


Såld

Dovhjortstigen 7

Bränntorp

Med naturen som granne i fridfulla Bränntorp!

Detta är stället för dig som gillar att njuta av livet och som även tycker att det är roligt att snickra lite på sitt nya fritidshus. Efter avslutat arbete är det bara att ta en kort promenad på några minuter till ett svalkande dopp i sjön Stora Gryten. Sommartid finns en liten närbutik i området liksom även tillgång till minigolf, dansbana och boule. Välkommen med din visningsanmälan!

Fakta

Adress:
Dovhjortstigen 7
Område:
Bränntorp, Rejmyre
Kommun:
Finspång
Församling:
Finspång
Fastighetsbeteckning:
BRÄNNTORP 3:24
Typ:
Fritidshus
Ägandeform:
Friköpt - Småhus
Byggnadstyp:
Fritidshus
Byggnadsår:
1979
Vatten och avlopp:
Gemensamt sommarvatten via samfällighet. Enskilt avlopp för BDT-vatten till en enklare 3-kammaranläggning.
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Direkt el
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Trä
Tak:
Plåt
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Plintar
Eldstad:
Contura braskamin

Area

Tomtarea
2 839Kvm
Boarea
56Kvm

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
250 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
199 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
449 000 kr
Taxeringen är preliminär:
Nej
Bef. pantbrev:
7st om 300 000 kr
Taxeringsår:
2018
Värdeår:
1979
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
33.7%
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Behövs ej

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
10 426 kr/år
899 kr/år
115 kr/år
3 500 kr/år
1 234 kr/år
3 200 kr/år
19 374 kr
Enligt säljarens uppgifter. Övrigt avser vägföreningsavgift. Vatten/Avlopp avser slamtömning. Fastighetsskatt tillkommer med 3 368 kr/år.

Servitut och gemensamhetsanläggningar

Redovisning av rättigheter kan vara ofullständig.
  • Gemensamhetsanläggning FINSPÅNG BRÄNNTORP GA:1 (#GA1)
  • Avtalsservitut (#2)
  • Avtalsservitut (#05-IM1-68/5858 - 1)

Förening

Nej
Nej

Beskrivning

Gäststuga

På tomten finns förutom huvudbyggnaden en uthusbyggnad fördelad på snickarbod, utedass samt ett enklare gästrum. Slutligen finns det även en liten jordkällare för förvaring av t ex grönsaker och kalla drycker.

Interiör

Inbyggd veranda

Entré sker till den numer inbyggda verandan som har ett golv med plastmatta och ett innertak av lantlig träpanel. Här till vänster används ytan idag som arbetsrum och det är endast en halvvägg mot det intilliggande allrummet vilket ger en luftig känsla. Via en stege nås ett litet sovloft som kan vara perfekt som sovplats för de yngre. Till höger innanför ytterdörren finns plats för en mindre sittgrupp i anslutning till köket. Även mellan denna del och köket är det bara en halvvägg vilket funkar som en praktisk serveringslucka.

Allrum

I allrummet är det trägolv och väggytskikten består av träpanel och strukturtapet. I ena hörnet av rummet står en braskamin som ger den där extra härliga värmen i huset. 

Sovrum 1

Det mindre sovrummet av bostadens två har textilmatta på golvet och väggar klädda med träpanel och tapet. I detta sovrum finns en dubbelgarderob. 

Toalett

Golv och innertak av trä samt väggar klädda med våtrumstapet. I utrymmet finns ett vädringsfönster som ger extra ljus.

Badrummet är utrustat med ett tvättställ samt en Pacto torrtoalett. Här står även stugans varmvattenberedare.

Sovrum 2

Bostadens andra och större sovrum har ett trägolv och väggytskikt av träpanel och en ljus fondtapet. 

Kök/matplats

Trägolvet från allrummet följer även med in i köket som i övrigt har väggar och innertak av trä. Köket är utrustat med en kyl/frys av märket LG (-03), en spis av märket Elektro Helios samt en spisfläkt av märket Bacho, båda av äldre modell.

Allmänt

I hela huvudbyggnaden är det innertak av träpanel. I dagsläget finns ingen dusch inomhus utom det är dusch i det fria på baksidan av huvudbyggnaden som gäller.

Friskrivning

Observera att fastigheten säljs med sk friskrivningsklausul vilken även omfattar sk Dolda Fel. Det är därför av särskilt stor vikt att man som köpare före köpet noggrant undersöker fastighetens skick.

Säljaren berättar

Stugan i Bränntorp har alltid varit en oas för oss. Eftersom vi bor mitt i sta'n så är det underbart att komma ut till lugnet och stillheten och bara njuta. Lyssna på fågelkvittret, plocka blåbär på den egna tomten och kanske gå ner till sjön och bada. Det är ju bara några minuters promenad dit. Tomten är stor med skog runt om så man kan vara lite för sig själv men ändå med grannar omkring. Vi har verkligen älskat att komma ut hit!

// Peter Barklund

Område

Bränntorp är ett välordnat fritidshusområde med ca 300 hushåll där en del bor permanent. Vintertid finns möjligheten att utnyttja föreningens hus med dusch och dricksvatten. Det finns flera välordnade badplatser i Stora Gryten, varav den ena har flytbryggor. Här anordnas bland annat simskola. Är du båtintresserad kan du lägga båten var som helst runt sjön. Inga båtmotorer är tillåtna. Inom föreningen anordnas årligen vår- och höststäddagar.

Den givna samlingspunkten är föreningshuset Getnäs. Vid Getnäs finns sommarkiosk, minigolf, dansbana, boulebana, lekplats och fotbollsplan. I kiosken kan man till exempel handla kvällstidning, glass, läsk, kaffe, godis mm.

Trivselföreningen har hand om kiosken och anordnar även valborgsfirande, midsommarfirande samt allsångskvällar. Kalbo badhusförening anordnar en löptävling varje sommar som kallas Bränntorpsmaran samt en auktion. Som medlem i Kalbo badhusförening har man möjlighet att nyttja föreningens bastu, dusch och relax. Det finns även en tvättmaskin att låna för t.ex tvätt av mattor.

Vägföreningen plogar vägarna under vintern så att man kan ta sig fram i området året om. 

Det har under några års tid diskuterats inom kommunen angående att dra kommunalt VA till Bränntorp. I nuläget finns dock ingen information om när detta kommer att ske och inte heller någon uppgift om exakt kostnad för projektet. För mer information om detta hänvisas därför till Finspångs kommun och föreningen. 

Besök gärna föreningens trevliga och informativa hemsidor till vilka ni hittar länkar här i annonsen.

branntorp.se och trivselforeningen.com och branntorp.se/badhusforeningen/

Dokument

Planritning

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare
070-735 35 30
Hans Larsson
Kontorschef
070-724 44 50