Såld OPTIMAL 1,5:A HÖGST UPP I HUSET

Smedstugugatan 13C

Haga

OPTIMAL 1,5:A HÖGST UPP I HUSET

I en av Hagas mest stabila föreningar finns denna mycket fina och välplanerade 1:a med fransk balkong i söderläge. Lägenheten har stora och insynsskyddade fönsterpartier och är genomgående ljus och rymlig. I bostaden finns ett stort allrum med fiskbensparkett, eget rum för säng och separat kök med bra förvaring. Här finns också ett större duschrum med kaklade väggar och en stor hall med god plats för garderober - på många sätt en mycket rymlig etta som gör att lägenheten känns som ett komplett och kvalitativt boende.

Som boende i en stabil Riksbyggen-förening bor du här med låg kostnad där allt ingår i avgiften förutom förbrukningselen och hemförsäkringen. Dessutom har föreningen låg belåning och är utan planerade höjningar av avgiften. Haga anses också som ett lugnt och tryggt område med närhet till det mesta och god anslutning till E4 såväl som Ingelstaområdet och grönområden.

Fakta

Adress:
Smedstugugatan 13C
Område:
Haga, Norrköping
Kommun:
Norrköping
Lägenhetsnummer:
0131  /  1302
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
0.16031%
Andelstal avgift:
0.16029%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1956
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)
Balkong:
Fransk balkong i söderläge
Förråd:
Källarförråd
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Bredband, fast avgift el
Hiss:
Nej

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Förening

Riksbyggen BRF Norrköpingshus nr 8
725000-3618
Ja

Om föreningen

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN Riksbyggen BRF Riksbyggenhus nr 8 är en stabil förening med 440 lägenheter och 8 lokaler. Föreningens bostadsrätter finns på adresserna Smedstugugatan 9-17 & 12-20, Smedstuguplan 9-11, Enebymovägen 11, 15, 16, 17, Norralundsgatan 5-13 och Cedersborgsvägen 10-14.
GEMENSAMMA UTRYMMEN Gemensamhetsanläggningar: I föreningen finns en övernattningslägenhet på Cederborgsvägen 12, (Dygn 1 - 300kr/natt, Dygn 2 & 3 - 200kr/natt). Max 3 dygn i följd. Grovtvättstuga i nr 9 med grovtvättmaskin och torkskåp. Miljöhus/sopsortering finns på gården. Det finns även bastu inom föreningen. Cykelförråd finns i källaren.
PARKERING Parkering: Föreningen har 246 P-platser, 90 garageplatser och 3 MC-garageplatser som uthyres enligt kösystem (har varit ca 6-8 mån i kötid historiskt). Parkering elstolpe 159 kr/mån, utan elstolpe 100kr/mån. Gratis parkering på gatan.
TV OCH BREDBAND Bredband och TV Digital-TV, bredband och telefoni genom Telia (100 Mbit). Det medföljer alltid en router och digital box med fjärrkontroll. Ska lämnas kvar av säljare efter tillträdet.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR Renoveringar: 1996 Stambytt 2007 Takrenovering. Nya fönster. Byte av ytterdörrar till bostaden. Miljöhus för sopsortering. Renovering av lokaler och tvättstugor. Byte av brandvarnare. 2016/2017 Renovering av föreningslokal, ventilation, elinstallationer, byte av hissar, renovering av tvättstugor, fasader, dörrar och portar, förbättring av markytor. 2021 Installation av solceller. Inga stora renoveringar inplanerade.
FÖRENINGENS EKONOMI Föreningen har en god ekonomi. Enligt senaste årsredovisningen 2021-2022 så har man en belåningsgrad på låga 1 260 kr per kvm vilket anses som väldigt bra. Senaste avgiftshöjningen genomfördes 2023-07-01 med 2,5%

Beskrivning

Föreningen äger fastigheterna Pingstliljan 3, Hyacinten 1, Hyacinten 5, Nejlikan 2 och Påskliljan 23 i Norrköpings kommun. På fastigheterna finns 17 byggnader med 441 lägenheter uppförda.

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Inom föreningen finns 246 parkeringsplatser varav 51 stycken med eluttag, 90 garageplatser varav 27 i varmgarage samt 6 mc-garageplatser. Separat kö tillämpas. Annars finns möjlighet att parkera gratis på gatan i nästan hela området.

Inom föreningen finns cykelförråd, tvättstugor och bastu att tillgå. Övernattningslägenhet (300 kr/dygn) och samlingslokal (500 kr/dygn) finns att hyra.

Reparationer och underhåll
1995/96 - Stambyte.
2007 - Uppförande av miljöhus samt nya postboxar och byte till säkerhetsdörrar.
2012/13 - Upprustning och renovering av garage och p-platser, gårdar och grönytor, fönster, huskroppar, ventilation, tvättstugor och lokaler.
2014/15 - Ny tvättstugeutrustning.
2015/16 - Byte av brandvarnare och uppfräschning av lokaler.
2016/17 - Upprustning och renovering av föreningslokal, garage och p-platser, markytor, fasad, dörrar, portar, tvättstugor samt byte av hissar och vissa elinstallationer utförda.
2017/18 - Byte av hissar.

För mer information, vänligen läs den senaste årsredovisningen.

Hall
Rymlig och ljus hall med fint laminatgolv och ljusa väggar. Hallen hålls idag öppen men för den som önskar finns goda ytor av sätta in en större garderob.

Allrum
Det stora sällskapsrummet har plats för både soffgrupp och matbord. Rummet är hemtrevligt med ljusa ytor, en mycket fin fiskbensparkett och gott ljusinsläpp från det stora fönstret. Dessutom finns möjlighet att öppna upp dörren till den franska balkongen som ligger i ljust söderläge med sol hela eftermiddagen.

Sovrum
Nuvarande ägare har byggt in sovdelen till ett eget rum med plats för säng och byrå. I rummet finns ett stort fönster och möjlighet att stänga till dörren till allrummet intill.

Kök
Trevligt kök med bra förvaring och fina, ljusa luckor. Delad kyl/frys, ugn med spishäll och spisfläkt i rostfritt stål. I köket finns ett mindre avlastningsbord med plats för barstol. Trevligt laminatgolv och ljusgrå väggar.

Badrum
Rymligt badrum med våtrumsmatta och kaklade väggar. Dusch med glasvägg, handdukstork, wc och handfat med spegelskåp.

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Oskar Skagervik
Fastighetsmäklare